Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بعید است دولت جدید عراق به این زودی تشکیل شود، اظهار کرد: در این شرایط فضا برای بازیگری الکاظمی فراهم می شود و احتمال ابقای مجدد او وجود دارد.

دکتر حسین اصغری ثانی در گفت‌وگو با ایسنا به بیان تحلیل خود از نتایج انتخابات پارلمان عراق پرداخت و اظهار کرد: انتخابات عراق را باید در یک پازل‌ بزرگتر بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، نفوذ ایران در عراق افزایش یافت و این نفوذ بعد از تهاجم داعش و کمک‌های اقتصادی-امنیتی ایران به عراق و اقلیم کردستان به مراتب بیشتر شد.

وی افزود: اما بعد از رفع خطر داعش و گروه‌های تروریستی، عراق با تاکید بر مولفه‌های هویت عربی در صدد توسعه روابط خارجی خود با کشورهای عربی برآمد. از طرف دیگر برخی سیاستمداران عراق با هدف کاستن از نفوذ ایران به آمریکا نزدیک شدند. در این بین جریان صدر سعی می‌کند با تکیه بر مولفه‌های هویت عربی، جایگاه خود را در عراق ارتقا بخشد و سهم بیشتری از قدرت کسب کند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه سیاست‌های جریان صدر بیشتر تحت تاثیر سیاست‌ورزی مقتدی صدر است، عنوان کرد: مقتدی صدر سعی دارد در عین حفظ روابط خود با ایران، همزمان از حمایت آمریکایی‌ها و سعودی‌ها نیز برخوردار شود و همچنین خود را یک شخصیت مستقل و مدافع منافع عراق و ضد فساد جلوه دهد. به همین دلیل شعارهایی نظیر عراق مستقل، خلع سلاح گروه‌های مقاومت و عدم دخالت خارجی در گفتمان صدری‌ها پررنگ شدند.

اصغری بیان کرد: در انتخابات اخیر عراق، جریان صدر ۷۰ کرسی، ائتلاف قانون به رهبری نوری المالکی ۴۰ کرسی، ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری ۲۰ کرسی، حزب دموکرات ۳۴ کرسی، ائتلاف امتداد ۱۲ کرسی و ائتلاف تقدم با ۳۸ کرسی بیشترین آرا را کسب کردند و هرچند با وجود پیروزی جریان صدر، این جریان نمی‌تواند به صورت مستقل دولت را تشکیل دهد، اما نقش تعیین‌کننده‌ای در انتخاب نخست وزیر و همچنین قانون‌گذاری در مجلس عراق خواهد داشت.

وی افزود: با توجه به نگاه صدر به سیاست داخلی و خارجی، به نظر می‌رسد در صورت قدرت گرفتن جریان صدر، سیاست خارجی عراق به سمت تقویت روابط با محور عربی، تقویت ارتش عراق با خلع سلاح گروه‌های مقاومت و کاستن از نفوذ ایران پیش برود. اما جریان صدر برای رسیدن به این اهداف مسیر سختی را در پیش دارد.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: اگر چه در سال‌های گذشته جریان صدر سعی کرده خود را تکثرگرا نشان دهد و این را با دفاع از محلات مسیحی و سنی و ائتلاف با حزب کمونیسم عراق نشان داد، اما هسته اصلی گفتمان صدری‌ها برای احزاب رقیب پنهان نیست.

اصغری با بیان اینکه ائتلاف جریان صدر با احزاب کرد دور از انتظار است، اضافه کرد: تقویت صدر ملی‌گرا یعنی تضعیف حکومت اقلیم و دور شدن از رویای کردستان مستقل. از طرف دیگر روابط بین ائتلاف قانون به رهبری نوری المالکی و جریان صدر هم چندان گرم نیست. سیاست خلع سلاح گروه‌های مقاومت هم با اصول ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری همخوانی ندارد. بنابراین احتمال ائتلاف صدری‌ها با ائتلاف التقدم بیشتر است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بعید است دولت جدید عراق به این زودی تشکیل شود، اظهار کرد: در این شرایط فضا برای بازیگری الکاظمی فراهم می شود و احتمال ابقای مجدد او وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی انتخابات عراق مقتدي صدر مصطفی الکاظمی عراق تحلیلگر مسائل بین الملل جریان صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۳۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان آمار مدارس تخریبی این استان را اعلام کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید جمال وزیری محبوب عصر امروز در نشست مدیران و معاونان آموزش و پرورش استان سمنان در سالن جلسات این اداره کل اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود بین 33 تا 35 درصد مجموع مدارس استان سمنان تخریبی است.

وی با اشاره به اهمیت نوسازی مدارس تخریبی استان سمنان تصریح کرد: در حال حاضر مهم‌ترین چالش فعلی این‌مجموعه مدارس و فضاهای آموزشی تخریبی و فرسوده در غرب استان سمنان است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای شناسایی و اولویت‌بندی نوسازی مدارس این استان عنوان کرد: بیش‌تر عمده مدارس تخریبی استان سمنان مربوط به حاشیه شهرها است.

وزیری محبوب با بیان اینکه در سال گذشته، مبلغ اعتبارات ویژه بهسازی فضاهای آموزشی استان سمنان حدود 2 هزار میلیارد ریال بوده است تصریح کرد: میزان اعتبارات این بخش امسال به 10 هزار میلیارد ریال رسیده است.

وی با اشاره به سفر وزیر آموزش و پرورش به استان سمنان در حاشیه حضور رئیس‌جمهور در این استان خاطرنشان کرد:‌ در جریان این سفر، مشکلات و دغدغه‌های موجود در حوزه آموزش و پرورش به مسئولان مربوطه، ارائه و در آینده‌ای نزدیک با مساعدت لازم، برخی از این مسائل، رفع و حل خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اینکه بیش از 375 هزار میلیارد تومان اعتبارات از محل اجرای مولدسازی اموال و دارایی‌های مازاد آموزش و پرورش استان سمنان جذب شده است گفت: در تلاشیم تا نهضت مدرسه‌سازی را با کمک دولت، مجمع خیران در استان راه‌اندازی و محقق سازیم.

وزیری محبوب به آخرین وضعیت نیروی انسانی در نظام تعلیم و تربیت استان سمنان اشاره و بیان کرد: در سال تحصیلی آینده با استخدام جدید و تأمین نیروی انسانی، مشکلی در بحث ساماندهی نیروها نخواهیم داشت، اما سازماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش و فرایند پروژه مهر تابستان امسال انجام می‌شود.

وی  ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره 124 شهید فرهنگی و 622 شهید دانش‌آموز و شهید استاد مرتضی مطهری، در توصیف جایگاه معلم اظهار داشت: واژه معلم، ماندگارترین واژه در هستی و نام معلم قرین با علم‌آموزی است.

مدیرکل آموزش و پرورش سمنان به درپیش بودن روز و هفته گرامیداشت مقام معلم اشاره و با تأکید بر این‌که معلم باید دانش‌آموزان خود را بر مبنای استعدادهای ذاتی به شکوفایی برساند افزود: مدرسه، دالان دانشگاه نیست؛ بلکه محلی برای کارآفرینی است و کار معلم در واقع تحویل دادن انسان توانمند به جامعه است

وزیری محبوب تصریح کرد: معتقدیم نجات یک دانش‌آموز در مسیر رشد طبیعی خود نجات یک جامعه است و از نگاه ما هر دانش‌آموزی که در مدرسه شکوفا می‌شود تحول‌گر یک جهان خواهد بود.

وی نقش معلم در جامعه را به‌عنوان یک تسهیل‌گر دانست و افزود: معلم تنها نقش یاددهی را ندارد و سیاست اصلی آموزش و پرورش هم آموزش علم نافع و رساندن فرد به بلوغ شخصیتی است.

وزیری یادآور شد: کار معلم این است که انگیزه را در وجود دانش‌آموزان بی‌انگیزه، شعله‌ور کند و علاوه بر نیاز  علمی به نیازهای اخلاقی و معنوی آن‌ها توجه ویژه داشته باشد.

وی هم‌چنین با اشاره به عملکرد و اقدامات اجرایی آموزش و پرورش استان در یک‌سال اخیر، حفظ آرامش، گسترش هم‌دلی و هم‌افزایی بین کارکنان و انسجام درون‌سازمانی را مهم‌ترین دستاورد این‌مجموعه، عنوان کرد و اظهار داشت: احساس رضایت معلم برای حضور در سر کلاس ازجمله موضوعاتی است که در نتیجه آرامش و هم‌دلی بین کارکنان این حوزه به دست آمده است.

انتهای پیام/363/.

دیگر خبرها

  • احمد مسجدجامعی: در اوایل انقلاب، بسیاری از مهم‌ترین مشاغل از جمله ریاست‌جمهوری، نخست‌وزیری و نمایندگی مجلس و استانداری بحق در اختیار معلمان بود/ از اقدامات نابخشودنی سال‌های اخیر، تغییر نام دانشگاه تربیت معلم است
  • نتانیاهو: احتمال رسیدن به معامله تبادل اسرا اندک است
  • سفر غافلگیر کننده دبیر کل ناتو به اوکراین
  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟
  • حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید
  • احتمال جریمه شدن دومفریس به خاطر تمسخر مدافع میلان
  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • ابقای «محمد خزاعی» در سازمان‌ سینمایی