Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@18:22:38 GMT

احیای جهاد سازندگی به تقویت نظام تولید کمک خواهد کرد

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۶۳۰۲

احیای جهاد سازندگی به تقویت نظام تولید کمک خواهد کرد

به گزارش خبرنگار مهر، خلیل نیکشاد ظهر سه‌شنبه در نشست گروه جهادی حیدرییون استان اردبیل اظهار کرد: در سال‌های اخیر اقتصاد کشور به نقطه تمرکزگرایی در مناطق شهری و تقویت بازار سرمایه رسیده در حالی که باید بازار تولید و نظام اقتصادی را در مناطق روستایی احیا کرد.

وی ضرورت توجه اساسی و زیربنایی به مناطق روستایی و فعالیت جوانان را در این مناطق یادآور شد و تصریح کرد: متأسفانه مهاجرت معکوس از روستاها فضایی را فراهم کرده تا بیشتر افراد سالخورده در این مناطق سکونت گزینند در حالی که اقتصاد امروز، اقتصاد بر پایه نظام تولید محصولات استراتژیک با تلاش متخصصان و نیروهای جوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در همه کشورها به این نتیجه رسیدند که بالاتر از قدرت نظامی در معادلات دیپلماسی، قدرت تولید به ویژه تولید محصولات استراتژیک نظیر گندم، ذرت، دانه‌های روغنی و… مؤثر و تأثیرگذار است و قطعاً باید این فرآیند را در برنامه‌ریزی‌ها هدف‌گذاری کنیم.

نیکشاد بخش کشاورزی را تاج اقتصاد کشور و استان اردبیل اعلام کرد و افزود: با شکل‌گیری گروه حیدرییون و نیروهای جهادی بسیجی قطعاً در مناطق روستایی ما تقویت نظام تولید را بیش از گذشته شاهد خواهیم بود.

وی سطح اراضی استان را ۷۸۰ هزار هکتار اعلام کرد و ادامه داد: ۲۳۰ هزار هکتار اراضی آبی در استان داریم که متوسط تولید محصولات متنوع بخش کشاورزی در این استان اعم از دام، طیور، زراعت، زنبورداری، باغ و… چهار میلیون تن است.

نیکشاد در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در حالی که یک درصد سطح اراضی کشور در استان اردبیل واقع شده، ما توان تولید چهار درصد محصولات کشاورزی کشور را داریم و با برخورداری از سه دشت اردبیل، مغان، مشگین‌شهر و مناطق مستعد خلخال به عنوان گلشهر و گیوی به عنوان باغ شهر می‌توانیم تولید متنوع محصولات زراعی، باغی و ۴۰۰ گونه گیاه دارویی را شاهد باشیم.

وی اضافه کرد: معادل چهار کشور دنیا ما در اردبیل تولید گیاهان دارویی را داریم و با توجه به اقلیم و آب و هوای خزری، سرد و معتدل در مناطق مختلف استان ما می‌توانیم در فرآوری این محصولات به شکل برجسته عمل کنیم.

نیکشاد جایگاه استان اردبیل را در تولید ۱۲ محصول رتبه شش کشوری اعلام کرد و گفت: در حال حاضر اردبیل صد درصد بذر چغندر، سرگم و ۹۰ درصد بذر ذرت و کلزای مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند و در توسعه کشت حبوبات جایگاه مناسبی را داریم.

وی بهره‌مندی ۱۲۰ هزار خانوار استان را از ثمرات تولیدات بخش کشاورزی یادآور شد و بیان کرد: ما به شدت نیازمند تجاری‌سازی محصولات کشاورزی، برندینگ و جذب سرمایه‌گذاران هستیم تا با توجه به اجرای پایاب سد خداآفرین، عمارت، سبلان و گیوی بتوانیم توسعه کشت و زرع را انجام دهیم.

نیکشاد با بیان اینکه در بحث مکانیزاسیون و توسعه آبیاری مدرن وضعیت مطلوبی را در استان داریم، ادامه داد: اردبیل در بحث توسعه گلخانه‌ها از جایگاه بیست و هشتم به رتبه سوم کشور ارتقا یافته و ما در این بخش توسعه ۱۵۰ هکتار مجتمع گلخانه‌ای را در سطح استان به نظاره نشسته‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: ۴۵ هکتار توسعه کشت گیاهان دارویی در استان اتفاق افتاده که فرآوری ۲۰ هزار تن محصول متنوع در این بخش هدف‌گذاری شده است.

کد خبر 5331341

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی اردبیل جهاد سازندگی ویروس کرونا بوشهر هفته وحدت آمار کرونا واکسن کرونا خطبه های نماز جمعه گرگان کرمانشاه شیراز ایلام شیوع کرونا زلزله عکس استانها استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۶۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهره‌برداران افزود:  شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه است که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.

وی گفت: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش می‌شود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.

رودسرابی افزود: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب می‌نماید که کشاورزان با بهره‌گیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهره‌وری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایش‌های آب و خاک آن منطقه اقدام کرد، گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامه‌های مهم مدیریت است.

وی در ادامه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی را از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.

رودسرابی گفت: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهره‌وری آب از طریق اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است،افزود: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.

وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت‌دار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان می‌آورند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود