Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- نشست خبری هفته ملی سلامت استخوان سال 1400 با تأکید بر شعار «مهار پوکی استخوان با تشخیص به موقع» روز سه شنبه 27 مهر در پژوهشگاه علوم غدد ومتابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، در این نشست خبری آقای دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، با بیان این که پوکی استخوان به طور خـاموش و بی سروصدا اتفاق می‌افتد و اغلب اوقات هـیچ علامتـی تـا زمـان رخ دادن شکـستگی وجـود ندارد، گفت: ناتوانی ناشی از پوکی استخوان به طور کلی بیشتر از آن چیزی است که در اثر سرطان ایجاد می‌شود و قابل مقایسه با انواع بیماری‌های مزمن غیرواگیر مانند آرتریت روماتوئید، آسم، بیماری قلبی عروقی و فشار خون بالا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که آمار‌های جهانی نشان می‌دهد از هر 2 زن و 4 مرد بالای 50 سال یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شود، افزود: 50 درصد از افرادی که یکبار دچار شکستگی می‌شوند در معرض شکستگی دوباره قرار دارند.
آقای دکتر باقر لاریجانی خاطرنشان کرد: مرگ و میر پس از شکستگی لگن در منطقه منا در مقایسه با کشور‌های غربی بالاتر است بطوری که این آمار در کشور‌های غربی 25 تا 30 درصد است درصورتیکه این میزان در منطقه منا 2 تا 3 برابر است.
وی در ادامه به یافته‌های منتج از مطالعه اخیر کوهورت سلامت سالمندان بوشهر اشاره و تصریح کرد: در کشور ما 62 درصد از زنان و 24 درصد از مردان بالای 60 سال کشور به استئوپروز مبتلا هستند. همچنین یک سوم از زنان و مردان بالای 60 سال کشور به استئوسارکوپنی یا تحلیل هم زمان عضله و استخوان مبتلا هستند.
رئیس پژوهشگاه افزود: استئوپروز ارتباط مستقیمی با افزایش سن، مصرف سیگار، سابقه شکستگی‌ها و بیماری‌های کبدی و کلیوی دارد. همچنین ایمن ساختن محیط خانه برای جلوگیری از افتادن سالمندان و عوارض پس از آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: بــی تحرکــی و نداشــتن فعالیــت باعــث تــسریع در کــاهش تــوده اســتخوانی میشود. همچنین ویتامین D برای جذب کلسیم لازم است و اجازه می‌دهد تا کلسیم مواد غذایی از روده ها، وارد جریان خون شود و از آنجا به استخوان‌ها برسد. یکی از منابع طبیعی ویتامین D تماس مستقیم با نور خورشید است.
آقای دکتر لاریجانی گفت: لازم است افراد در مورد نشانه‌های این بیماری هشیار باشند و در صورتی که تجربه شکستگی پس از 50 سالگی داشته باشند یا سابقه شکستگی استخوان و لگن در خانواده داشته باشند و یا دچار کاهش قد شده باشند و همچنین خانم‌هایی که زودتر از 40 سالگی یائسه شده باشند، می‌بایست با مراجعه به پزشک بررسی کنند که آیا در معرض خطر استئوپروز قرار دارند یا خیر؟
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم همچنین به اقدامات انجام شده در مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: این مرکز به عنوان عضو فعال انجمن بین المللی پوکی استخوان، تنها مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در منطقه امرو در حوزه بیماری پوکی استخوان میباشد و اقدامات متنوعی را در حوزه‌های ظرفیت سازی، پیشگیری و مدیریت و درمان در این زمینه انجام داده است.
وی قطعی‌ترین روش در تشخیص پـوکی اســـتخوان را انـــدازه گیـــری تـــراکم اســتخوان (BMD) خواند و افزود: با تشخیص اولیه پـوکی اسـتخوان مـی تـوان آن را متوقـف یـا از پیـشرفت آن جلوگیری کرد و از شکستگی و عواقب سنگین ناشی از آن پیشگیری کرد.
آقای دکتر لاریجانی در پایان نقش رسانه‌ها را در افزایش سواد عمومی مردم در خصوص ابعاد مختلف پیشگیری و مدیریت این بیماری پررنگ خواند و افزود: امیدواریم ابعاد مختلف این بیماری بر مردم روشن‌تر شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اســتخوان پژوهشگاه علوم غدد پوکی استخوان آقای دکتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۶۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان

مسئولان وزارت صحت عامه طالبان در مراسم بزرگداشت روز جهانی مبارزه با بیماری مالاریا در کابل گفتند: درسال ۲۰۲۳ بیش از ۱۸۰هزار مورد ابتلا به بیماری مالاریا در کشور ثبت شده است.

به گفته مسئولان این آمار نسبت به سال ۲۰۲۲ حدود ۳۰ درصد افزایش نشان می دهد.

بنابر اعلام این وزارتخانه، افغانستان از نظر شیوع مالاریا پنجمین کشور حوزه مدیترانه است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • دوره آموزشی نقد جریان‌های دین‌گریز ایران برگزار می شود
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • نگاهی به پردرآمدترین مسیرهای پروازی جهان+ اینفوگرافی
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شناسایی شکستگی و ترمیم لوله انتقال آب در بندر امام خمینی
  • ناتوانی مردم آمریکا در پرداخت اقساط وام‌ها