Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@06:09:14 GMT

سلامت شهروندان موضوعی راهبردی است

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۶۷۱۸

سلامت شهروندان موضوعی راهبردی است

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری نشست های مشترک و اتخاذ راهبردهای همسو در زمینه رفع آلودگی هوا، با نهادهای مختلف امری اجتناب‌ناپذیر و ضروری است.

به گزارش ایسنا، مهدی پیرهادی طی نطقی با تبریک به مناسبت فرا رسیدن ولادت با سعادت حضرت محمد (ص) و امام صادق علیه السلام و آغاز هفته وحدت به شما و همه مسلمانان جهان گفت: برخی از حوادث و بلایا به یکباره رخ می‌دهند مانند زلزله و یکی از دلایل آسیب پذیر بودن شهرها در مقابله با حوادث و بلایا، همین مسئله است که حادثه خبر نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولیکن در این میان مواردی هستند که قابل پیش بینی و پرتکرار هستند. من امروز می‌خواهم مسئله‌ای را بیان کنم تا شاید بتوانیم از شدت غافلگیر شدن شما عزیزان و دیگر مدیران کم کنیم. 

وی افزود: پدیده آلودگی هوا نیز یکی از رهاوردهای توسعه صنعتی است که با افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی و توسعه حریم شهرها، تردد بی قاعده خودروهای شخصی و مصرف بالای سوخت به یکی از بحرانی ترین معضلات شهری بلکه ملی تبدیل شده است. کلاف سردرگمی که رشته اش از دست مردم و مسئولان در آمده و روز به روز بر شدت آن افزوده می شود. 

وی ادامه داد: ابعاد این آثار در زمینه محیط زیست شهری به حدی است که حتی برنامه‌های کلان کشور نیز به طور محسوس از این نابهنجاری متاثر شده است. به طوری که تنها در تهران سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند و بر اساس آمار موجود سالانه حدود ۴۰۰۰ مرگ زودرس را در شهر تهران باعث می گردد که خسارات هنگفتی را بر بدنه اقتصادی کشور تحمیل می کند. 

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با اشاره به اینکه اگرچه بخشی از این آلودگی ریشه در ویژگی های جغرافیایی شهر تهران دارد، اما سوءمدیریت و چند پارگی قانون و اجرا و کشمکش‌های تمام نشدنی میان نهادهای مسئول، این معضل را چند ده برابر کرده است، افزود: توسعه جمعیت شهری و فقدان اقدامات لازم جهت پایش و کنترل آلودگی هوا از یک طرف و وجود منابع متعدد آلاینده از قبیل خودروها، صنایع، وسایل گرمایشی، فعالیت‌های ساختمانی و تجاری از طرف دیگر، افزایش روز به روز آلاینده ها را در این شهر به دنبال داشته است. موقعیت جغرافیایی و وجود رشته کوه ها در اطراف تهران به انباشته شدن آلودگی هوا کمک می کنند. در فصول سرد سال پدیده نام آشنای اینورژن یا وارونگی، متهم ردیف شماره یک این پرونده، شناخته می‌شود. 

پیرهادی تاکید کرد: حال آنکه اگر دیگر متهمان این پرونده را نیز در یک خط کنیم در می یابیم که نقش سایر عوامل انسان ساخت، کم از پدیده جغرافیای طبیعی شهر تهران نیست و یا حداقل در تشدید آن به شدت موثر است.

وی افزود: عواملی نظیر تکمیل شدن شبکه حمل و نقل ریلی پاک، عدم نوسازی و بازسازی اتوبوس های فرسوده و دودزا، نبود هماهنگی و ضعف در اجرای قوانین، عدم توسعه انرژی های تجدیدپذیر، به کارگیری سوخت نامناسب دیزل ها و صنایع، عدم نصب فیلتر جاذب ذرات و کاتالیست‌های مناسب، به ویژه برای صنایع خودروهای سنگین با سوخت گازوئیل و مازوت، عدم بکارگیری خودروهای استاندارد هیبریدی و برقی به ویژه در ناوگان حمل و نقل عمومی و خصوصی نظیر تپسی و اسنپ در این میان، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با تاکید بر اینکه تنها قربانی مشترک این عوامل، اعداد و آمار های وحشتناکی است از صدمات جدی جسمی و روحی کودکان، جوانان و سالمندان شهرمان می باشد، ادامه داد: علائمی نظیر تضعیف سیستم ایمنی بدن، کاهش ظرفیت شش ها، افزایش نرخ مرگ و میر و اینها تنها بخشی از مشکلات جسمی است که گریبان مردم را می‌گیرد و اگر به این میزان، صدمات روحی، افسردگی ها و غیر نیز افزوده شود، اوج فاجعه ناپیداست.

پیرهادی افزود: هر چند بر طبق قانون هوای پاک که مهمترین منبع معتبر قانونی در این زمینه است و وظایف و مسئولیت هر یک از دستگاهها صراحتا مشخص شده است و بخش اعظم آن متوجه نهادهای دولتی است، لیکن مدیریت شهری هم در این خصوص باید تمام تلاش خود را داشته باشد و با فرهنگسازی و اطلاع رسانی مشارکت حداکثری مردم را به صحنه آورد و همچون سایر دستگاه ها به وظایفی که در قانون تعیین گردیده ، به درستی عمل کند.

وی تاکید کرد: به ویژه در دوره جدید مدیریت شهری که شهردار محترم تهران به عنوان یک عضو ثابت هیات دولت محسوب می شوند، با کمک سایر دستگاه ها و نهادها ، این موضوع را با اهتمام جدی در هیأت دولت پیگیری نمایند. 

این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: موضوع سلامت شهروندان موضوعی راهبردی است. تعریف چشم انداز و معرفی راهکار و برنامه های اجرایی نظیر توسعه حمل و نقل پاک، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، از رده خارج کردن موتور سیکلت ها و خودروهای سبک و سنگین و موتور سیکلت های آلاینده با طرح های تشویقی و همچنین استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی، توسعه شبکه مترو در تهران، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، جایگزینی‌ سوخت‌های پاک و بیوزیستی، تغییر سوخت نیروگاه‌های پیرامون شهر، توسعه شبکه پایش و سیستم هشدار، عدم پلاک گذاری خودروهای آلاینده، هوشمند سازی حمل و نقل شهری، هماهنگی در اجرای قوانین با رعایت اولویت، معاینه فنی دقیق خودرویی در سایر شهرها و همچنین انجام معاینه فنی موتور سیکلت ها ، نظارت دقیق بر اجرای قوانین و الزام دستگاه‌ها، تشکیل ستاد یا دبیرخانه فرابخشی و در نهایت پیگیری شهرداری برای برخورداری از تسهیلاتی نظیر سهم دولت در خرید اتوبوس کمک دولت در این خصوص می تواند نقطه عطفی در برون رفت از این معضل کهنه و ریشه دار شهر تهران باشد.

پیرهادی گفت: بر خود لازم می دانم به عنوان نماینده مردم شریف تهران اشاره کنم که رسیدگی به وضعیت نابسامان آلودگی هوای تهران به عنوان پایتخت کشور ایران که مرتبا در صدر چند شهر آلوده جهان است، نه تنها از جایگاه بین المللی زیبنده ملت بزرگ ایران نیست؛ بلکه در شأن مردم عزیزمان نیز نخواهد بود . 

وی با اشاره به اینکه نشست‌های مشترک و اتخاذ راهبردهای همسو در زمینه رفع آلودگی هوا، با نهادهای مختلف امری اجتناب ناپذیر و ضروری است، افزود: عدم اجرای مناسب قانون هوای پاک که بیش از ۱۸ سازمان و وزارتخانه در آن نقش دارند، نیازمند هماهنگی از سوی وزارت کشور و استانداری تهران خواهد بود. در همین راستا از استاندار محترم تهران درخواست می‌کنم که نسبت به تشکیل جلسات و هماهنگی لازم بین دستگاه ها و نهادها قبل از هرگونه آلودگی هوا اقدام نمایند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در پایان سخنان خود گفت: همچنین از دادستان محترم تهران، در خصوص تشکیل جلسه، برای راه اندازی کارگروه پیگیری آلودگی هوا در دادستانی تهران، سپاسگزارم. اما این قطعا کافی نیست و تا برخورد قاطع با دستگاه ها و وزارتخانه هایی که به وظایفشان در این خصوص به درستی عمل نمی‌کنند، صورت نپذیرد و این حق عامه مردم که با ترک فعل برخی متولیان امر، باعث به خطر افتادن و متاسفانه از بین رفتن جان برخی شهروندان ما می‌شود، صورت نپذیرد، این مسئله حل نخواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شوراي شهر تهران شهرداري تهران محیط زیست و خدمات شهری رئیس کمیسیون سلامت آلودگی هوا شهر تهران دستگاه ها حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۶۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت یک جامعه در گرو سلامت یک شهر

شهردار شهرکرد گفت: شهروندان، سرمایه‌های اجتماعی یک شهر محصوب می‌شوند و سلامت یک جامعه از سلامت تک تک شهروندان یک شهر به وجود آمده است.

محمدحسین واحدیان در گفت‌وگو یا خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی جمع‌آوری پسماندها به صورت چهره به چهره دلیلی برای داشتن شهری با شهروندان آگاه است و آگاه‌سازی در راستای سلامت، تأثیر به‌سزایی می‌تواند در ارتقای سلامت جامعه داشته باشد و شهرداری شهرکرد تلاش می‌کند تا با همکاری شهروندان، شهری بدون مخاطرات زیست‌محیطی به وجود آورد.

وی افزود: شهروندان، سرمایه‌های اجتماعی یک شهر محسوب می‌شوند و سلامت یک جامعه از سلامت تک‌تک شهروندان یک شهر به وجود آمده است.

شهردار شهرکرد ادامه داد: شهرداری شهرکرد به مناسبت هفته بهداشت بر مساله بهداشت محیطی، تمرکز ویژه‌ای دارد و جمع‌آوری زباله‌ها و پاکیزگی شهر، بیشتر از گذشته به سلامت جامعه می‌تواند کمک کند.

واحدیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دانش‌آموزان، آینده‌سازان کشور هستند با همکاری اداره کل آموزش‌وپرورش استان، ویژه برنامه آموزش جمع‌آوری پسماند و تفکیک زباله را در مدارس سراسر استان برگزار خواهد شد.

کد خبر 747251

دیگر خبرها

  • پاسخگویی مدیران شهری شیراز از طریق سامانه ۱۳۷
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری
  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری یاسوج
  • پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار
  • تخلیه ماهانه۵۰۰ تن زباله و لجن از کانال‌ های آب تهران | روایت کارگرهایی که در مسیر پاکسازی کانال‌های شهر جان می‌ دهند
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران
  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود
  • سلامت یک جامعه در گرو سلامت یک شهر