Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش عصر سه شنبه ایرنا،‌ دومین جلسه شورای عالی نخستین کنفرانس ملی نمایشنامه‌پژوهی ایران به منظور ارزیابی نحوه برگزاری کنفرانس ملی نمایشنامه‌پژوهی‌ ایران و شیوه برگزاری مراسم رونمایی کتاب چکیده مقالات این کنفرانس، با حضور اعضا، ایرج راد رییس هیات مدیره خانه تئاتر، محمد عارف رییس کانون نمایشنامه‌نویسان و مترجمان خانه تئاتر،  شهرام گیل‌آبادی رییس شورای سیاستگذاری کنفرانس و مدیرعامل خانه تئاتر و  محمد نجاری مدیرعامل یکی از هلدینگ ها در محل خانه تئاتر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این دیدار، محمد عارف، ضمن سپاسگزاری از حمایت و همراهی بی‌دریغ هیئت مدیره و مدیرعامل خانه تئاتر، گزارشی از همکاری بیش از ۱۰ نهاد و دو انجمن علمی در برگزاری این کنفرانس، مراحل داوری آثار و انتخاب برگزیدگان و نحوه برگزاری کنفرانس را برشمردند. و نمایه این مقالات را در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اتفاق بزرگی برای تاریخ ادبیات نمایشی ایران دانست و به‌صورت ویژه از همراهی دکتر غلامحسین غلامحسین‌زاده و دکتر افسون قنبری در دانشگاه تربیت مدرس تقدیر کردند.

سپس محمد نجاری به فعالیت‌ها و نحوه مشارکت مراکز و نهادهای علمی مرتبط با هلدینگ سپندار و به‌ویژه موسسه فرهنگی هنری سپندار جاودان خرد و تماشاخانه ظفر اشاره کرد و از برگزاری بیش از ده همایش و کنفرانس ملی و بین‌المللی از سوی هلدینگ سپندار گفت و از روند آماده‌سازی کتاب چکیده مقالات، در نشر آواهیا و زیر نظر پروفسور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی گزارشی ارائه نمود.

شهرام گیل‌آبادی رییس شورای سیاستگذاری کنفرانس در خاتمه، با اشاره اهمیت و میزان اثرگذاری این کنفرانس در بین نخبگان علمی و دانشگاهی ابراز امیدواری کرد با همراهی خانه تئاتر و هلدینگ سپندار فعالیت‌های بین‌المللی مشترک انجام شود. به همین منظور مقرر شد اعضای هیات مدیره خانه تئاتر بازدید مفصلی از هلدینگ سپندار داشته باشند.

نخستین کنفرانس ملی نمایشنامه‌پژوهی ایران  اسفندماه ۱۳۹۹ با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از استادان و فارغ‌التحصیلان هنرهای نمایشی از سوی کانون نمایشنامه‌نویسان و مترجمان خانه تئاتر و موسسه فرهنگی هنری سپندار جاودان‌ خرد برگزار شد.

برچسب‌ها تئاتر خانه تئاتر نمایشنامه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تئاتر خانه تئاتر نمایشنامه تئاتر خانه تئاتر نمایشنامه کنفرانس ملی نمایشنامه پژوهی خانه تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۶۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان

کوروش ساسانیان مشاور هنری و یکی از نقش‌خوانان نمایشنامه‌خوانی «هامون»، درباره این اجرا به خبرنگار مهر گفت: نمایشنامه‌ «هامون» نوشته مسلم آیینی برداشتی آزاد از فیلم «هامون» اثر استاد داریوش مهرجویی است. این نمایشنامه در زمان حیات زنده‌یاد مهرجویی نوشته و با تایید ایشان به چاپ رسید. سال گذشته که آن اتفاق ناگوار برای زنده‌یاد مهرجویی و همسرش رخ داد، از آنجایی که ما و هم‌نسلان ما ارادت خاصی به این کارگردان فقید سینمای ایران و همچنین فیلم «هامون» داریم، تصمیم گرفتیم به نوعی یاد این استاد را زنده نگه داریم.

وی درباره تفاوت‌های نمایشنامه «هامون» نسبت به فیلمنامه مطرح زنده‌یاد داریوش مهرجویی، توضیح داد: در نمایشنامه «هامون» چارچوب‌های فیلمنامه رعایت شده، فقط برخی شخصیت‌ها حذف و تعدادی شخصیت به اثر اضافه شده است.

ساسانیان تاکید کرد: تلاش داریم که در نمایشنامه‌خوانی «هامون» تفکر فیلم را به مخاطب منتقل کنیم. مسلم آیینی نیز در نمایشنامه خود همین تلاش را کرده است.

وی درباره چالش‌برانگیز بودن نمایشنامه‌خوانی یا اجرای اثری برگرفته از فیلم «هامون» با توجه به اینکه این فیلم و بازی بازیگران آن نظیر زنده‌یادان خسرو شکیبایی و بیتا فرهی در ذهن مخاطبان ثبت شده است، تصریح کرد: قبل از اینکه بخواهیم تمرین‌ها را شروع کنیم این موضوع که اثر ما با فیلم درخشان «هامون» مقایسه خواهد شد بسیار چالش‌برانگیز بود زیرا به محض اجرای این نمایشنامه‌خوانی، مقایسه اتفاق می‌افتد. ما تلاش کردیم فضایی مستقل را ایجاد کنیم تا مخاطب بداند گروهی به صورت مستقل و به یاد استاد مهرجویی و فیلم «هامون» اثری را اجرا می‌کند ولی هیچ ادعایی نداریم.

این هنرمند عرصه تئاتر یادآور شد: ما به دنبال راهی هستیم که به یاد این عزیزان باشیم وگرنه به لحاظ هنری حتی نمی‌توانیم به آن عزیزان نزدیک شویم. به نظر من در این زمینه هر کاری انجام شود بهتر از آن است که انجام نشود. نام این عزیزان زنده است و با این کار بیشتر زنده می‌ماند. من با این ذهنیت، در سال‌های اخیر چند بار به یاد استاد حمید سمندریان نمایشنامه‌خوانی برگزار کرده‌ام.

نمایشنامه‌خوانی «هامون» روز شنبه ۸ اردیبهشت، ساعت ۲۰:۱۵، در سالن شماره ۴ بوتیک تئاتر شهرزاد اجرا می‌شود.

در این اثر امید اله‌کوهی، النا آهی، کوروش ساسانیان، مهسا خانی، هامون صادقی، سپیده قاسمی، حسین آقازاده، رامبد لطفی نقش‌خوان و غزاله لطیفی صحنه‌خوان است. محمدامین منصف‌نژاد نیز به عنوان دستیار کارگردان در نمایشنامه‌خوانی «هامون» حضور دارد.

کد خبر 6088513 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید
  • برگزاری جلسه بررسی نحوه تقسیم و توزیع آب در دشت هراز
  • خسروپناه: تقلب در کنکور سراسری صفر است
  • عدالت آزمونی در سازمان سنجش محقق شده است
  • «هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان
  • نشریه وب پژوهی فصلنامه شد
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ