Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها، هیفا پردل: شاید وقتی از شهر قم نام برده می‌شود تنها ظرفیت زائر پذیری آن برای همه هویدا باشد یا اینکه تنها از شهرک صنعتی این شهر صحبت شود اما غافل از اینکه در دل پهنای کویری این استان کوچک معادن غنی وجود دارد که می‌تواند در اقتصاد استان نقش مهمی داشته باشد البته در کنار الزامات زیست محیطی می‌توان از ظرفیت معادن برای توسعه پایدار قم بهره برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین ذخایر شناخته شده استان قم که دارای بیشترین حجم معادن استان است، شامل معادن سنگ آهک، گچ و مواد اولیه مصالح ساختمانی از قبیل سنگ‌های تزئینی و مرمریت و گرانیت است اما معادن دیگری مانند منگنز هم در قم هستند که در کشور و خاورمیانه هم حرفی برای گفتن دارند.

معادن قم شامل معادن فلزی (سرب، روی، مس، منگنز)، معادن غیرفلزی (کائولن، باریت، نمک و سولفات سدیم) و معادن مواد اولیه مصالح ساختمانی (سنگ‌های تزئینی، مرمریت، گرانیت، سنگ‌های لاشه، سنگ آهک و سنگ گچ) است؛ معادن استان قم بیشتر در زمینه مصالح ساختمانی فعالیت دارند یعنی ۸۰ درصد معادن قم تأمین کننده مصالح ساختمانی هستند و در صنعت ساخت و ساز کشور نقش مهمی دارند..

قم در کنار معادن سنگ‌های قیمتی در حوزه منگنز هم حرفی برای گفتن دارد معدن منگنز در کل خاورمیانه جایگاه مطلوب داشته و حدود ۱۰۰ هزار تن در سال استخراج دارد لذا نقش مهمی در تأمین مواد اولیه کارخانه‌های ذوب آهن و فرو منگنز کشور دارد.

خروج معدن منگنز از چالش خام فروشی

۲ درصد ذخایر معدنی کشور در قم وجود دارد و همین مساله ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت‌های این حوزه برای افزایش سطح درآمدهای استان را نشان می‌دهد؛ در همین رابطه‌ امروز در حاشیه جلسه ستاد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید؛ استاندار قم به همراه مسئولین اقتصادی استان بازدیدی از معادن مهم و استراتژیک منگنز ورناچ داشت.

محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان قم در این بازدید با اشاره به اینکه راهبرد سازمان صمت قم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استخراج‌شده است گفت: یکی از هدف گذاری‌های سال گذشته در عرصه معادن استان قم، احیای ۱۰ معدن غیرفعال بود که خوشبختانه این عدد به ۱۳ معدن رسید، ضمن آنکه این هدف گذاری در سال جاری بر مبنای احیای حداقل ۱۵ معدن راکد و یا غیرفعال است.

وی افزود: پیش بینی ما در سال ۱۴۰۰ این است که حداقل ۱۵ معدن راکد استان با اولویت سرمایه گذاران دارای فرصت احیا و راه اندازی، تعیین تکلیف شده و در غیر این صورت، نسبت به انتزاع و سلب صلاحیت از بهره بردار و سپس مزایده و تعیین سرمایه گذار جدید اقدام شود.

در ادامه این بازدید کاظم زاده رئیس اداره امور معدنی اداره کل صنعت؛ معدن و تجارت استان قم هم عنوان کرد: برای جلو گیری از خام فروشی باید در کنار معادن کارخانه‌های فرآوری و تولید ماده معدنی با ارزش افزوده بالاتر ایجاد نمائیم، با جدیت این راهبرد را دنبال می‌کنیم و چندین کارخانه را تاکنون در جوار معادن مختلف استان ایجاد کرده‌ایم؛ در بحث دانه بندی سنگ چند کارخانه ایجاد شده در بحث منگنز که قبلاً به طور خام فروشی به ذوب آهن فروخته می‌شد اما الان و در شرایط سخت تحریم قرار است یک واحد فرآوری برای تولید ارزش افزوده و ماده اولیه کارخانه‌های ذوب آهن و فولاد و هم‌چنین مواد فرو منگنز فروخته می‌شود.

بهرام سرمست، استاندار قم نیز در این بازدید ضمن تقدیر از افتخار آفرینی تیم تنیس روی میز معادن منگنز ایران در پیکارهای جهانی شرکت‌ها به میزبانی کشور یونان گفت: توسعه معادن منگنز و صنعت فرآوری‌مواد معدنی بسیار مهم است و همه دستگاه‌های استان باید نسبت به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.

وی در این بازدید با تاکید بر پیگیری احیا و فعال نمودن واحدهای صنعتی راکد در شرایط بحران کرونا و تحریم‌های ظالمانه، گفت: رونق تولید و اشتغال از رویکردهای اقتصادی استان و جز اهداف ویژه سه‌شنبه‌های اقتصادی است؛ تعلیق حتی یک واحد صنعتی و تولیدی و بیکاری کارگران جز خطوط قرمز مدیریت استان خواهد بود..

سرمست تکمیل زنجیره تولید در زمینه‌ی آلیاژهای منگنز را ضروری دانست و افزود: اختصاص زیرساخت به طرح احداث شرکت فرو آلیاژ احیا سپاهان در پهنه نیزار با اهتمام بیشتری پیگیری شود.

به گفته وی، پیگیری اصلاحات حقوقی دولت در خصوص واحدهای معدنی در دستور قرار خواهد گرفت و برنامه و سیاست ویژه مدیریت استان در توسعه و حمایت از واحدهای معدنی است..

کد خبر 5331633

منبع: مهر

کلیدواژه: معدن قم بهرام سرمست استانداری قم ویروس کرونا بوشهر هفته وحدت آمار کرونا واکسن کرونا خطبه های نماز جمعه گرگان کرمانشاه شیوع کرونا ایلام زلزله همدان عکس استانها مصالح ساختمانی خام فروشی استان قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۸۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله علی خاتمی در مراسم گرامی‌داشت روز کار و کارگر در یکی از معادن شهرستان ماهنشان با بیان اینکه تلاشی که برای آسایش جامعه انجام می‌شود در روشن شدن چراغ زندگی افراد مؤثر است و در دین اسلام ارزش دارد، اظهار کرد، اظهار کرد: کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و رونق و شکوفایی اقتصادی قرار دارند و تلاش‌های آن‌ها بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه نگاه به کار و کارگر در دنیا براساس منفعت اقتصادی و نظام سرمایه‌داری است، عنوان کرد: در اسلام، کار و تلاش از کرامت خاصی برخوردار بوده و بر اساس فرمایش قرآن، پیامبر و ائمه اطهار (ع)، بالاترین و بهترین دریافت و برداشت انسان در دنیا تلاش است.

خاتمی با بیان اینکه کسی که برای امرار معاش خود تلاش می‌کند به مصداق جهاد با دشمن است؛ چرا که فقر یکی از بزرگترین دشمنان به شمار می‌رود.خاطرنشان کرد: مسئولان وظیفه دارند از زحمات این افراد قدردانی کنند و با تضمین امنیت شغلی، در راستای ایمنی محیط کار و ارتقای مهارت‌های شغلی بکوشند.

در ادامه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه معادن سهم بسزایی در ایجاد اشتغال دارند، اظهار کرد: ۲۳ درصد از سهم توسعه، عمران و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان زنجان تخصیص یافته است و در این راستا سال گذشته بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان وصول شده است.

مجید گلشنی‌منفرد تصریح کرد: مطابق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی وصول شده به استان، برای ایجاد رفاه و توسعه با اولویت‌بخشی که معدن در آن واقع شده اختصاص یابد که بر این اساس باید ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن سال گذشته به استان تخصیص می‌یافت، در حالی‌که هم اکنون شاهد اختصاص فقط ۵۳۰ میلیارد ریال به استان هستیم که پس از پیگیری‌های مکرر استاندار زنجان محقق شد.

وی تصریح کرد: این میزان تخصیص یافته تنها ۲۳ درصد از سهم توسعه و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان است.

گلشنی اظهار امیدواری کرد: با تشدید پیگیری‌ها و وصول کامل سهم استان در این بخش، شاهد افزایش فعالیت‌های عمرانی و آبادانی شهرها و روستاهای مناطق معدنی استان باشیم.

این مقام مسئول با اشاره به تخصیص ۴۶۵ میلیارد ریال به شهرستان ماهنشان، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۸۵ درصد از میزان تخصیص یافته به استان، جهت توسعه و آبادانی شهرستان ماهنشان اختصاص یافته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه گفت: در استان ۲۰۲ معدن فعال و ۱۶۵ معدن غیرفعال داریم که دلیل اصلی غیرفعال بودن این معادن، اکتشاف نادرست و استفاده نکردن از ذخیره کامل معادن بوده است.

کد خبر 6091515

دیگر خبرها

  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی معادن
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت