Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@00:21:29 GMT

کاهش ۸۶ درصدی مخاطبان سینما در ایام کرونا

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۴۴۴۵۸

کاهش ۸۶ درصدی مخاطبان سینما در ایام کرونا

اطلاعات مرکز آمار نشان می‌دهد که در سال ۹۹ نزدیک به ۸۶ درصد مردم به سینما نرفته‌اند و نه تنها مردم بلکه بسیاری از تهیه کنندگان سینما منتظر بهبود شرایط جامعه از طریق واکسیناسیون هستند.

به گزارش مشرق، نزدیک به دو سال است که کل دنیا درگیر ویروس کرونا شده است و همین باعث شده تا بسیاری از فعالیت های فرهنگی کشور مانند سینما، تئاتر، کنسرت موسیقی و برگزاری رویدادها و همایش های فرهنگی اغلب تعطیل و یا آنلاین برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از سینما ها و سالن های تئاتر با تشدید شیوع این بیماری بارها به مرز تعطیلی های یکی دو هفته ای و گاها ماهانه کشیده شدند و مدت هاست که کنسرتی در شهرهای بزرگ کشور برگزار نشده است.

با گسترش عملیات واکسیناسیون در کشور و جابه جایی شغلی سینماها و مراکز فرهنگی از 3 به 2 عملا چند ماهی است که همه سینماهای کشور اکران فیلم های جدیدی را آغاز کرده اند و به تدریج در حال رفتن به سمت ما قبل کرونا هستند. گروه های تئاتری ها نیز سعی کردند چراغ این هنر نمایشی را روشن نگه دارند و با وجود مقررات 50 درصدی ظرفیت تماشاگران، نگذاشتند که سالن های تئاتر همچنان تعطیل و خاموش بماند.

مرکز آمار کشور اخیرا گزارشی مربوط به فعالیت های فرهنگی خانوار در سال ۱۳۹۹منتشر کرده است. جامعه هدف این طرح افراد ۱۵ ساله و بیشتر از ۱۵ سال در نقاط شهری و روستایی است و زمان آمارگیری این طرح اول شهریورماه سال ۱۳۹۹ تا روز سی‌ام شهریورماه ۱۳۹۹ بوده است.

بر اساس این آمار، حدود ۱۳.۴ درصد از افراد ۱۵ ساله و بیشتر اظهار کرده‌اند در یک سال منتهی به زمان آمارگیری به سینما رفته‌اند و ۸۶ درصد از افراد ۱۵ ساله و بیشتر به سینما نرفته‌اند. همچنین حدود ۳.۳ درصد از افراد ۱۵ ساله و بیشتر اظهار کرده‌اند در یک سال منتهی به زمان آمارگیری به تماشای تئاتر رفته‌اند و ۹۶.۷ درصد از این افراد به تئاتر نرفته‌اند.

بدون شک کرونا و ترس از این بیماری مرگبار و تعطیلی های پی در پی مراکز فرهنگی به خصوص سینما و تئاتر در این ایام، در بوجود آمدن این عددها و آمار بی تاثیر نبوده است؛ اما با نگاهی دقیق تر به اصل ماجرا و بررسی آمارهای مراکز معتبر باید اذعان داشت که قبل از کرونا نیز به دلیل کیفیت پایین فیلم ها، نبود سینماهای استاندارد در سراسر کشور، مشکلات شدید اقتصادی و گرانی بلیط سینما و به خصوص تئاتر، افراد زیادی به سینما نمی رفتند و عده کمی و آن هم در پایتخت مشتری دائم تماشاخانه های تئاتر بودند.

در ادامه این گزارش، مرور آمار و اطلاعات سال های 96 و 97 نشان می دهد که تنها نزدیک به 19 درصد مردم در سال فقط به سینما رفته اند؛ براساس آماری که روی وب سایت مرکز آمار ایران قرار گرفته است، در سال ۱۳۹۶ تنها ۱۹ درصد از مردم به سینما رفته‌اند که حدود ۳۰ درصد این تعداد فقط یک‌بار، ۲۸ درصد آنها دو بار و ۴۲ درصد هم بیش از دو بار به سینما رفته‌اند. به این ترتیب و طبق این آمار در واقع ۸۱ درصد مردم اصلا به سینما نرفته‌اند. یعنی براساس آمار یاد شده از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران در حدود ۶۴ میلیون نفر اساسا بیننده سینمای ایران نیستند.

نتایج نظر سنجی های اسفند ماه سال 97 مرکز افکار سنجی(ایسپا) درخصوص رفتن مردم به سینما نشان می دهد، که 30.2 درصد مردم ایران تا کنون هیچ وقت به سینما نرفته اند. این مرکز درباره تماشای نمایش و استقبال مردم از حضور در تماشاخانه ها هم نظر سنجی کرده که بر اساس آن 88.6 درصد مردم تا کنون به تئاتر نرفته اند.

در زمان کرونا فیلم های زیادی به دلیل تعطیلی های مکرر سالن های سینما و عدم استقبال مردم برای رفتن به سینما در صف اکران قرار دارند و تهیه کنندگان این فیلم ها به دلیل ضررهای مالی ناشی از تولید تا خواب این فیلم ها، رغبت نمی کنند تا فیلم خود را راهی سینماها کنند و گویا کمک ها و تشویق های سازمان سینمایی دولت قبل برای اکران بی نتیجه مانده و همه چشم انتظار بهبود شرایط عمومی جامعه به لحاظ واکسیناسیون و ایمنی آن هستند تا شاید حضور مجدد همان مردم اندک به سینماها، دوباره چراغ امید این هنر صنعت را روشن کند.

با تغییر مدیریت سازمان سینمایی در دولت جدید و آمدن محمد خزاعی در سکان این مسئولیت، همه نگاه ها به تصمیم های این معاونت دوخته شده تا شاید گره کور این بحران باز شود و رونق مجددا به سالن های سینما بازگردد.

ماجرای تئاتر نیز همچنان در بلاتکلیفی به سر می برد؛ خبرها از آمدن مدیر جدید هنرهای نمایشی است تا شاید با این تغییرات و تصمیماتی که گرفته خواهد شد، خون تازه ای در رگ های تئاتر کشور جریان پیدا کند. هنرمندان تئاتری در دوران کرونا به لحاظ معیشت دوران سختی را سپری کردند و این امید وجود دارد که با آمدن مدیری دلسوز و دغدغه مند، مشکلات فراوان این هنر نمایشی نیز مرتفع گردد.

منبع: دانا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان سینمای ایران افراد ۱۵ ساله و بیشتر سینما نرفته اند سینما رفته اند درصد مردم فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۴۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سال گذشته ۷۵۶۰ حادثه در سطح کشور در کارگاه‌ها رخ داده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ با پنج درصد کاهش روبه‌رو بودیم؛ آمار حوادث منجر به فوت در استان اصفهان نیز کاهش سه درصدی نسبت به سال قبل داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمدرضا پرنده امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری با تاکید بر اینکه در جمع کسانی هستیم که نجات بخش جان انسان‌ها هستند، اظهار کرد : جنس همه ما کار کردن برای همنوعان خود آن هم با جان و دل است.

وی با تقدیر از مدیریت شهر کلان‌شهر اصفهان در شکل دادن تشکیلات HSE که پیشرو بوده‌اند، افزود: در کشور ۸۰۰ بازرس کار و یک میلیون و ۳۵۰ هزار کارگاه داریم، سالانه ۴۰۰ هزار مورد بازرسی در این کارگاه‌ها انجام شده است، اما تعداد بازرسان کفایت این تعداد کارگاه‌ها را نمی‌کند.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه با تقسیم‌بندی، کارگاه‌های پرخطر را در اولویت قرار دادیم، گفت: سال گذشته ۷۵۶۰ حادثه در سطح کشور در کارگاه‌ها رخ داده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ با ۵ درصد کاهش روبه‌رو بودیم.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد فوتی‌ها در کشور به بخش ساختمان اختصاص دارد، آمار حوادث منجر به فوت در استان اصفهان نسبت به سال گذشته با کاهش سه درصدی روبه‌رو بوده است.

پرنده با بیان اینکه شهرداری‌ها می‌توانند به ما در اعلام مردم موارد کارگاه‌های غیر ایمن کمک کند، یادآور شد: سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی سند ۱۵۵ مقاوله نامه سازمان بین‌المللی کار را در بخش ایمنی و بهداشتی شغلی پذیرفت، بر اساس آن وظیفه هر وزارتخانه پیش‌بینی شده است و در این راستا کمیته راهبردی آن در وزارت کار شکل گرفته است.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: قرار است آمار کل حوادث در کشور چه مشمول قانون کار و چه غیره و وضعیت بیماری‌های شغلی در کشور و اینکه کارگران معدن دچار چه بیماری می‌شوند، تهیه شود؛ ما به دنبال آمار سازی نیستیم بلکه می‌خواهیم از نتایج آماری برای سیاست گذاری در راستای پیشگیری از حوادث و بیماری شغلی استفاده کنیم.

پرنده ادامه داد: می‌طلبد پیمانکاران مرتبط با حوزه شهری صلاحیت ایمنی را از وزارت کار داشته باشند برای ایمنی کارگران کمیته حفاظت تشکیل شود.

وی تصریح کرد: در راستای مکانیزه شدن حمل زباله و خدمات شهری با هدف کاهش فوتی‌ها در بخش کارگران خدمات شهری تحولی ایجاد شود، به طور قطع ایمنی و ارتقای شاخص‌های آن هزینه دارد.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ارتقای ایمنی راز موفقیت ما است؛ در این راستا همه شهرها یک متخصص و مسئول ایمنی داشته باشند و البته این حوزه تقویت شوند.

پرنده با تاکید بر اینکه نگاه ایمن در همه جامعه رسوخ یابد و شهرداری‌ها هم دیدشان ایمن باشد، تصریح کرد: به معاون وزیر کشور پیشنهاد کردیم در پروژه‌های شهری که به بخش خصوصی واگذار می‌شود، هزینه ایمنی دیده شود.

وی ادامه داد: شهرداری‌ها بخشی را ایجاد کنند از نیروهای خود بخواهد نواقص غیر ایمن را در شهر به شهرداری اعلام کنند و در ازای آن جایزه هم بدهند، البته قبل از آن نیروها با مصادیق غیر ایمن آشنا شوند که با توجه به ظرفیت استان اصفهان و داشتن ۲۵۰۰ کمیته حفاظت و ایمنی می‌توان از آن بهره برد.

کد خبر 750103

دیگر خبرها

  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • تعطیلی سینما‌های سراسر کشور در روز شنبه
  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست