Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه رسالت گفت‌وگویی با سیدهادی سیدافقهی کارشناس مسائل غرب آسیا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

 

ایران میز مذاکرات را ترک نکرده است

- غربی‌ها مدت‌هاست کشور ما را معطل توافق برجام کرده‌اند. آمریکایی‌ها هم برجام را پاره کردند، هم از این توافق خارج شدند و هم تحریم‌های ظالمانه به ما تحمیل کردند و اکنون طلبکار نیز شده‌اند که چرا ایران به مذاکرات بازنمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که ایران میز مذاکره را ترک نکرده است.

- این غربی‌ها هستند که مدام به ما وعده می‌دهند و ما را فریب می‌دهند و می‌خواهند ایران را در حاشیه ببرند. اما ایران امروز دیگر ایران زمان دولت روحانی نیست. 

تناقضات رفتاری اروپا را فراموش نمی‌کنیم

- ما تناقضات رفتاری اروپا را فراموش نمی‌کنیم. مگر همین اروپایی‌ها نبودند زمانی که ترامپ برجام را پاره و تحریم‌های ظالمانه را به ما تحمیل کرد، خواهش کردند که ایران از برجام خارج نشود و گفتند ما نیاز ایرانی‌ها را تأمین می‌کنیم؟

- ما در وین ۶ دور مذاکرات با غربی‌ها داشتیم به‌ویژه با انگلیس، فرانسه و آلمان. این کشورها پیام‌آوران آمریکا بودند اما شاهد بودیم که آن‌ها افزون بر ظلمی که آمریکا به ما کرد کاملا با مواضع اربابشان‌هماهنگ بودند. آیا حتی یکی از نیازهای ما را مانند فروش نفت، بیمه و مسائل دیگر تأمین کردند؟ خیر.

دیگر برای مذاکره، مذاکره نمی‌کنیم

- ما به اظهارات و وعده‌های غربی‌ها اعتماد نداریم. لذا ما میز مذاکره را ترک نکردیم اما همان‌طور که رئیس‌جمهور کشورمان گفت «دیگر برای مذاکره، مذاکره نمی‌کنیم.»

- جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند بدون معین شدن و ترسیم یک‌زمان مشخص برای حل این بحران آن‌هم با وعده‌های توخالی و دروغ غربی‌ها و مواجه با اظهاراتی که می‌خواهند ایران را ظالم و خودشان را مظلوم قلمداد کنند مجددا مذاکره کند.

غربی‌ها برای احیای برجام باید اقدام عملی انجام دهند

- اگر غربی‌ها می‌خواهند مشکل برجام برطرف شود باید یک اقدام عملی انجام دهند تا بی‌اعتمادی ایران کمتر شود و این دیوار کوتاه‌تر شود.

- حتی وزیر امور خارجه کشورمان مثال زد و گفت که آمریکا ۱۰ میلیارد دلار از اموال بلوکه‌شده ما در بانک‌های مختلف را آزاد کنند. اما آیا جرئت این کار را دارند؟ 

با عضویت در شانگهای و همکاری با کشورهای همجوار از این پیچ سخت عبور می‌کنیم

- اگر آمریکا نیز ما را تهدید می‌کند طبق فرمایش رهبر انقلاب، لاف  غریبی است. آن‌ها چیزی ندارند. آن‌ها تمام تحریم‌ها را علیه ما اعمال کرده‌اند.

- ما با عضویت کشورمان در سازمان ‌همکاری‌های شانگهای، اوراسیا، توافقنامه‌های کلان با چینی‌ها و روس‌ها و هندی‌ها وتوسعه بازرگانی با کشورهای همجوار از این پیچ سخت عبور می‌کنیم.

آمریکا راهی جز پذیرش حقوق ایران ندارد

- ما دیگر نیازی به غربی‌ها نداریم. هرچند باید دارایی و حقوق خودمان را از آمریکا استیفا کنیم و تحریم‌ها باید برداشته شود. اما دیگر اقتصاد و توسعه و پیشرفت ما منوط به رفع تحریم‌ها نیست.

- فرصت‌های دیگری نیز هست و ما حتی تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کنیم. بنابراین غربی‌ها درنهایت هیچ راهی به‌جز پذیرش درخواست‌های قانونی ایران ندارند و باید به برجام بازگردند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا مذاکره حقوق ایران مذاکرات هسته ای کشورهای همسایه سازمان همکاری های شانگهای روزنامه رسالت تحریم ها غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۴۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، مراسم رونمایی از کتاب نقض حقوق بشر در کانادا و سوئد روز سه‎شنبه، ۱۱ اردیبهشت، با حضور کاظم غریب آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از کارشناسان حقوقی و فرهنگی و همچنین اساتید دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

در این مراسم از دو جلد کتاب با عنوان «نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری» رونمایی شد.

غریب آبادی در این مراسم ضمن اشاره به اینکه بحث حقوق بشر از دو بعد مهم است، گفت: نخست حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل است و دوم از آنجایی که ما آماج اتهامات برخی کشورها قرار داریم، بنابراین وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم که آیا در این زمینه صادق هستند یا خیر.

دبیرستاد حقوق بشر با بیان اینکه از اکتبر گذشته مشخص شد رویکرد جامعه بین‌المللی نسبت به حقوق بشر آنگونه که برخی کشورها می‌گویند، باید تغییر کند، اظهار کرد: ما برای اولین بار تصمیم گرفتیم وضعیت حقوق بشر را در داخل ایران به صورت مکتوب منتشر کنیم؛ همچنین یکی از کارهایی که در ستاد حقوق بشر انجام می‎شود، پایش حقوق بشر در برخی کشورهاست؛ ستاد حقوق بشر منبع را نه رسانه‌ها و ژورنالیستی بلکه بر رویکرد سازوکارهای بین‎المللی قرار داده است اما این به معنای درست بودن هرچه آن‌ها می‌گویند، نیست.

وی همچنین به بررسی گزارش گزارش‎گران سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورها طی دو دهه اشاره کرد و گفت: این گزارش‎گران سفرهایی به کشورها دارند و گزارش‎ها و توصیه‎نامه‌هایی منتشر می‌کنند که این‌ها در ستاد حقوق بشر بررسی شده‎اند.

غریب آبادی، ادامه داد: در مرحله نخست بررسی وضعیت کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایسلند، کانادا، آلمان، سوئد در دستور کار قرار گرفتند؛ مبنای کتب بر زبان فارسی نبود و کتاب‎های مذکور به زبان انگلیسی هم منتشر شدند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه دلیل انتخاب این هفت کشور این است که در وهله نخست این کشورها در زمینه حقوق بشر مدعی هستند و ثانیا این کشورها علیه ایران اقدامات و اتهاماتی وارد می‌کنند، عنوان کرد: رویکرد ما تدافعی نیست؛ به‎زودی و ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حوزه حقوق بشر را نهایی می‌کنیم که بعد پاسخگویی، رفع ابهام و تعامل هم دربردارد؛ تصمیم بر این است که در این رابطه سندی تهیه شود که پیش‌نویس آن آماده شده است.

وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه کانادا کشوری است که گرفتار نقض گسترده حقوق بشر است و حقوق بومیان در این کشور نقض می‌شود، اضافه کرد: کانادا هم در داخل و هم در ارتباط با کشورهای دیگر حقوق بشر را نقض می‌کند؛ این کشور هر سال در نشست مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران قطعنامه صادر می‌کند.

غریب آبادی، اضافه کرد: سوئد نیز به همین شکل است؛ اکنون حمید نوری چهار سال است که در این کشور بازداشت است و همه حقوق وی نقض شده است؛ حمید نوری تبعه ایران است و وظیفه ما است که تمام تلاش‌ها را درباره این شهروند ایرانی انجام دهیم؛ ان‎شاالله که بتوانیم حمید نوری را به دامان خانواده بازگردانیم.

معاون امور بین‎الملل قوه قضاییه در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه حقوق بشر یک موضوع سیاسی شده است، عنوان کرد: نهادهای حقوق بشری درباره فلسطین چه کردند، درباره دانشگاه‌های آمریکا نهادهای حقوق بشری هنوز یک بیانیه هم صادر نکردند؛ شورای حقوق بشر درباره آمریکا سکوت کرده، اما در ایران چه اتفاقی افتاده که این نهاد چندین بیانیه صادر می‌کند، اما کمیساریای عالی درباره آمریکا سکوت کرده است.

دبیر ستاد حقوق بشر، تصریح کرد: سیاست‎زدگی در حقوق بشر تنها درباره کشورها روی نداده و نهادهای بین‌المللی هم دچار این سیاست‌زدگی شدند.

غریب آبادی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه درباره بحث تحریم اقدامات زیادی انجام شده و ادبیات‎سازی گسترده‌ای درباره تحریم‌های یک‎جانبه صورت گرفته است، گفت: پرونده‎های زیادی در شعبه پنجاه‌وپنجم دادگستری تهران درباره تحریم‌ها باز شده است؛ همچنین پرونده‌هایی برمبنای طرح شکایت از سوی شاکی خصوصی از جمله بیماران پروانه‌ای تشکیل شده است.

دبیرستاد حقوق بشر، اظهار کرد: موارد نقض را باید با استفاده از ابزارهای خود پیگیری کرده و باید به دنبال اجرای حکم‌های صادرشده برویم، تاکید کرد: این موضوع پیگیری شده و آرای محاکم ما باید اجرا شود؛ در این رابطه کشتی که محموله نفتی آمریکا را داشت توقیف شد و براساس حکم دادگاه درباره بیماران پروانه‌ای باید صرف شود که اقدام خوبی است.

غریب آبادی در بخشی دیگر با بیان اینکه یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند دفاع از حقوق مستضعفان است، افزود: در حوزه دفاع از حقوق مردم غزه اقدامات زیادی انجام شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین نقش سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ها را در زمینه پایش و رصد حقوق بشری بسیار مهم خواند و گفت: در این موضوع نیز از اقدامات پژوهشگران و دانشگاه‌ها استقبال می‎شود.

در پایان این مراسم با حضور دبیر ستاد حقوق بشر و مدعوین، از کتاب نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229029 برچسب‌ها حقوق بشر

دیگر خبرها

  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • تصاویر واقعی است؛ خبری از کپسول آتش نشانی نیست!+ عکس
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • حمایت دانشجویان دانشگاه آزاد یاسوج از دانشجویان حامی فلسطین در کشورهای غربی+عکس
  • نامه غریب‌آبادی به کمیسر عالی حقوق بشر برای سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین
  • آمریکا به شدیدترین وجه ممکن اعتراضات دانشجویان را سرکوب کرده است
  • غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق