Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از بهداشت نیوز، مطالعه‌ای در مجله Environmental Pollution منتشر شد، نشان داد که قرار گرفتن در معرض یک گروه رایج از مواد شیمیایی با مرگ زودرس، به ویژه ناشی از بیماری‌های قلبی مرتبط است.

مواد شیمیایی مصنوعی متداول به نام فتالات که در صد‌ها محصول مصرفی مانند ظروف نگهداری مواد غذایی، شامپو، لوازم آرایشی، عطر و اسباب بازی یافت می‌شود، ممکن است سالانه در حدود ۹۱۰۰۰ تا ۱۰۷۰۰۰ مرگ زودرس را در بین افراد ۵۵ تا ۶۴ ساله در ایالات متحده ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از چند دهه پیش دانشمندان می‌دانند که فتالات می‌تواند با مکانیسم بدن برای تولید هورمون‌ها، که به عنوان سیستم غدد درون ریز شناخته می‌شود، تداخل داشته باشد. موسسه ملی علوم بهداشت محیط می‌گوید حتی کوچکترین اختلالات هورمونی می‌تواند اثرات رشد و بیولوژیکی قابل توجهی از جمله بر رشد و تولید، مشکلات مربوط به مغز و سیستم ایمنی بدن ایجاد کند. قرار گرفتن در معرض فتالات به وضوح با چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی مرتبط بوده است.

لئوناردو تراسندی، نویسنده اصلی این مطالعه و مدیر مرکز تحقیقات لانگون NYU، می‌گوید: این مطالعه به پایگاه اطلاعاتی رو به افزایش در مورد تأثیر پلاستیک بر بدن انسان می‌افزاید و از بهداشت عمومی و مشاغل می‌خواهد که استفاده از پلاستیک را کاهش داده یا حذف کنند.

او افزود: واقعیت این است که وقتی به کل شواهد نگاه می‌کنید، الگوی تکان دهنده‌ای از اضطراب را ایجاد می‌کند.

تراساند و همکارانش در دانشکده پزشکی گروسمن دانشگاه نیویورک داده‌های بیش از ۵۰۰۰ بزرگسال ۵۵ تا ۶۴ ساله را تجزیه و تحلیل کردند. آن‌ها دریافتند افرادی که بیشترین میزان فتالات را در ادرار خود دارند زودتر از آنچه انتظار می‌رفت به هر دلیلی بخصوص در اثر بیماری‌های قلبی عروقی جان خود را از دست می‌دهند.

این مطالعه تخمین زده است که مرگ و میر ناشی از این مواد شیمیایی می‌تواند سالانه ۴۰ تا ۴۷ میلیارد دلار برای ایالات متحده هزینه از دست رفتن بهره وری اقتصادی را در بر داشته باشد.

اغلب فتالات‌ها به محصولات اضافه می‌شوند تا ماندگاری بیشتری داشته باشند. لوله‌های پلاستیکی مختلف و برخی از اسباب بازی‌های کودکان ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند که تجزیه آن‌ها دشوار است، و لوازم آرایشی و لوازم آرایشی اغلب شامل فتالات برای حفظ عطر هستند.

این دسته از مواد شیمیایی آنقدر رایج است که به عنوان "همه جا مواد شیمیایی" توصیف می‌شود. در صورت استنشاق یا بلع، این مواد شیمیایی تهدید کننده هستند، بنابراین کودکان به ویژه در معرض خطر هستند، زیرا تمایل دارند دستان خود را در دهان خود قرار دهند.

شما می‌توانید برخی از مراحل را که ممکن است فتالات را از خانه شما دور نگه دارد انجام دهید، مانند:

- از محصولات لباسشویی و مواد شوینده بدون بو استفاده کنید.

- از محصولات پاک کننده بدون عطر استفاده کنید.

- برای نگهداری مواد غذایی از شیشه، فولاد ضد زنگ، سرامیک یا چوب استفاده کنید.

- به جای انواع کنسرو شده و فرآوری شده، میوه‌ها و سبزیجات تازه یا یخ زده بخرید.

- از خوشبو کننده‌های هوا و همه پلاستیک‌هایی با علامت شماره ۳، شماره ۶ و شماره ۷ خودداری کنید.

- از استفاده از ماکروویو و پلاستیک در ماشین ظرفشویی خودداری کنید.

پربیننده ترین چرا کالین پاول با وجود دو دوز واکسن در گذشت؟ بهترین راه کنترل فشار خون موج ششم کرونا در آبان قطعی است با این روش خشکی پوست دست را از بین ببریم چرا باید به رژیم گیاه خواری روی آورد؟!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: لوازم آرایشی لوازم آرایشی مواد شیمیایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۵۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟

به گزارش همشهری آنلاین، PFOA نوعی از ترکیبات PFAS (مواد پر و پلی فلوروآلکیل) است که «مواد شیمیایی برای همیشه» نیز نامیده می‌شوند، زیرا تجزیه نمی‌شوند و مدت‌ها در طبیعت ماندگار هستند.

PFOA زمانی معمولاً در تولید پوشش‌های نچسب استفاده می‌شد که معروف‌ترین آن تفلون بود که بوسیله شرکت دوپونت اختراع و توسط شرکت اسپین‌آف یا زایشی آن به نام چمورس تولید شد.

پس از ابراز نگرانی‌ها و فشار آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) آمریکا در مورد خطرات بهداشتی مرتبط با PFOA در اوایل دهه ۲۰۰۰، شرکت دوپونت شروع به حذف تدریجی PFOA از محصولات خود کرد.

این امر پس از یک دادخواهی دسته جمعی در سال ۲۰۰۱ صورت گرفت که نشان داد دوپونت به خوبی از خطرات سلامتی مرتبط با ترکیب شیمیایی خود آگاه بوده و به مردم اطلاع نداده است، از جمله جوامعی که سلامت آنها تحت تأثیر رواناب کارخانه تولیدی شرکت قرار گرفته است.

تولید PFOA منجر به انتشار طولانی مدت آن در محیط زیست و آلودگی گسترده محیطی، از جمله آب آشامیدنی می‌شود. ما بر اساس مطالعات متعدد بر روی حیوانات و انسان‌ها می‌دانیم که PFOA با بسیاری از مضرات بهداشتی از جمله سرطان کلیه، سرطان بیضه، افزایش کلسترول، فشار خون بالا مرتبط با بارداری و بیماری تیروئید مرتبط است.

اما در حالی که PFOA ها حذف شدند، با انواع دیگری از PFAS جایگزین شدند که مشخص شد که مضرات بهداشتی مشابهی دارند و در محیط زیست پایدار هستند.

PFAS به طور کلی، با آسیب‌های بهداشتی مانند افزایش سطح کلسترول، خطر بالاتر سرطان کلیه و بیضه، کاهش پاسخ واکسن در کودکان و تغییرات در آنزیم‌های کبدی مرتبط است.

برخی ماهیتابه‌ها ممکن است دارای برچسب فاقد PFOA باشند، اما ممکن است حاوی PFAS‌های دیگری باشند.

چه باید کرد؟

اگر یک تابه نچسب معمول دارید که قبل از سال ۲۰۱۵ تولید شده‌اند، بهترین کار آن است که آنها را دور بیندازید، چرا که احتمال زیادی دارد که حاوی ‌PFOA باشند. اما حتی اگر تابه‌ای را پس از سال ۲۰۱۵ خریده باشید، هنوز ممکن است حاوی PFAS باشند.

ایمن‌ترین راه این ست که تابه‌ای بخرید که اصلاً با عنوان نچسب وارد بازار نشده باشد. انتخاب انواع دیگر ظروف آشپزی بدون PFAS – که ممکن است شامل تابه‌های نچسب فولاد زنگ‌نزن یا سرامیکی باشند، می‌تواند قرارگیری در معرض PFAS را کاهش دهد.

از طرف دیگر کارشناسان می‌گوید هیچ مطالعه‌ای وجود ندارد که خطر قابل‌توجهی برای سلامتی به علت از استفاده از تابه‌های نچسب را مستند کرده باشد.

PFAS در همه جا وجود دارد و قرار گرفتن در معرض آنها در زندگی روزمره از چیزهایی بسیار فراتر از ظروف آشپزی ناشی می‌شود.

تقریباً همه افراد در حال حاضر مقادیر قابل‌توجهی PFAS در خون و بافت‌های خود دارند که بیشتر آن از آب آشامیدنی آلوده، آلودگی در برخی غذاها و مواد بسته‌بندی مواد غذایی، گرد و غبار و مجموعه‌ای از محصولات مصرفی دیگر ناشی می‌شود.

اگر می‌خواهید ماهیتابه نچسب خود را نگهدارید، حداقل، باید مراقب نحوه استفاده از آن باشید. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که یک تابه نچسب خراشیده می‌تواند ریزپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها را در غذا به جای بگذارد منجر به انتشار مواد شیمیایی بالقوه مضر در غذای شما شود. درست مانند PFAS، مردم روزانه در معرض میکروپلاستیک ها هستند و دانشمندان هنوز به طور قطعی از خطرات بهداشتی آنها مطمئن نیستند. با این حال، اگر می‌خواهید از خطرات احتمالی مرتبط با میکروپلاستیک‌ها اجتناب کنید، ظرف نچسب خود را به محض اینکه خراشید یا سطح نچسب آن از بین رفت، دور بیندازید.

همچنین از دادن حرارت زیاد به ظرف اجتناب کنید، پوشش تابه نچسب در دماهای بالا، پوشش روی یک تابه نچسب می‌تواند تجزیه شود و مواد شیمیایی را در هوا آزاد کند. به همین دلیل است که نباید ظرف خالی را گرم کنید، زیرا می‌تواند به سرعت و به میزان بیشتری داغ شود.

در نهایت، «مواد شیمیایی برای همیشه» یا PAFS که در بسیاری از تابه‌های نچسب معمول یافت می‌شوند، در محیط نیز رایج هستند - و احتمالاً روزانه در معرض آنها قرار می‌گیرید. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات PFAS بر سلامت و اینکه آیا تابه‌های نچسب معمو ل منبع بسیار قوی آنها هستند، مورد نیاز است. با این حال، اگر نگران هستید و ترجیح می‌دهید ایمنی را رعایت کنید، می‌توانید گزینه‌های جایگزین تابه‌های نچسب را امتحان کنید.

کد خبر 847294 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز ظرف و ظروف

دیگر خبرها

  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • قتل مدیر عامل شرکت پخش لوازم آرایشی با ۳۷ ضربه چاقو
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • سردار هداوند خبرداد: کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد در اشتهارد
  • مهار آتش سوزی انبار لوازم آرایشی در شهر ری (فیلم)
  • مهار آتش‌سوزی انبار لوازم آرایشی در شهر ری
  • (ویدئو) مهار آتش سوزی انبار لوازم آرایشی در شهر ری
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • ۳ واحد صنفی متخلف در ورامین پلمپ شد