Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@23:44:11 GMT

پنج کشور نباید سرنوشت جهان را دیکته کنند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۴۵۱۶۴

پنج کشور نباید سرنوشت جهان را دیکته کنند

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: ۵ عضو دائم شورای امنیت حق دیکته کردن سرنوشت جهان را نداشته و چنین ادعایی هم ندارند و کشورهای بیشتری از آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین باید در شورای امنیت نماینده داشته باشند.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد حق ندارند سرنوشت جهان را دیکته کنند، همانطور که "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه معتقد است، ولی اعضای دائم شورای امنیت چنین ادعایی را هم ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاوروف در پایان نشست خود با شرکت کنندگان در اجلاس سالانه باشگاه مباحثات بین‌المللی "والدای" در مسکو در جمع خبرنگاران گفت: «من با رئیس جمهور اردوغان موافقم که پنج کشور عضو دائم شورای امنیت نباید سرنوشت جهان را دیکته کنند. بله آنها این حق را نداشته و چنین ادعایی را هم ندارند. ۵ عضو دائم شورای امنیت، دقیقاً بر اساس اختیاراتی که در منشور سازمان ملل برای آنها تعیین شده، منعکس کننده اراده جمعی سایر اعضای جامعه جهانی بوده و در عین حال این پنج کشور مسئولیت خاصی درباره روند اوضاع در جهان و قبل از هر چیز، جلوگیری از مناقشات بین المللی دارند.»

 وزیر امور خارجه روسیه همچنین با ضرورت اصلاح ساختار سازمان ملل و شورای امنیت با توجه به واقعیت‌های روز جهان موافقت کرد. سرگئی لاوروف یادآور شد که کشورهای در حال توسعه از قاره آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین باید سهم بیشتری از کرسی‌های شورای امنیت سازمان ملل را تشکیل دهند تا سیاست این ارگان مهم بین المللی به سمت کشورهای غربی جهت گیری نداشته باشد.

وی گفت: «ضروری است که سازمان ملل و شورای امنیت آن با واقعیت‌های به روز جهانی تطبیق پیدا کنند، برای اینکه در جهان ۵۰ یا ۷۰ کشور وجود ندارد که اعضای شورای امنیت از ۱۲ به ۱۵ کشور گسترش یابد. تنها ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل هستند. مسلماً کشورهای در حال توسعه بیشتری از همه قاره‌ها باید در شورای امنیت نماینده داشته باشند.»

اردوغان روز گذشته در جریان سفر خود به آنگولا، اعلام کرد که کشورهای پیروز در جنگ جهانی دوم که اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل را تشکیل می‌دهند، نباید این حق را داشته باشند که سرنوشت بشریت را تعیین کنند. به گفته رئیس جمهوری ترکیه، در جهان بیش از ۲۰۰ کشور وجود دارد، نه فقط ۵ کشور که عضو دائم شورای امنیت هستند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان سرگئی لاوروف عضو دائم شورای امنیت سرنوشت جهان سازمان ملل پنج کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۵۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)

آیا شادی قابل اندازه گیری است؟ برخی از رویکردهایی که سعی در پاسخ به این سؤال دارند، بین دو مؤلفه متفاوت شادی تمایز قائل می‌شوند: بخش تجربه روزانه، و ارزیابی کلی‌تر زندگی است که شامل نحوه تفکر مردم در مورد زندگی خود به عنوان یک کل می‌شود.

به گزارش روزیاتو، گزارش شادی جهانی که اولین بار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد با بررسی داده های نظرسنجی گالوپ که از پاسخ دهندگان تقریباً در هر کشوری می خواهد زندگی خود را در مقیاس ۰ تا ۱۰ ارزیابی کنند، به طور جدی در تعیین کمیت شادی دست به کار شده است.

از این نظر، آنها یک «امتیاز شادی» از ۱۰ را برای مقایسه میزان شادی یا غمگینی کشورها به دست می‌آورند. اینفوگرافی زیر نشان می دهد که کدام کشورها در سال‌های اخیر غمگین‌ تر شده‌اند.

کدام کشورها از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده اند؟

افغانستان غمگین ترین کشور جهان در حال حاضر است و مردم این کشور نسبت به بیش از یک دهه قبل، ۶۰ درصد ناراضی‌تر هستند، که نشان می‌دهد زندگی در این کشور از سال ۲۰۱۰ تا چه اندازه بدتر شده است.

در سال ۲۰۲۱، پس از نزدیک به دو دهه اشغال افغانستان توسط آمریکا، طالبان رسماً در افغانستان به قدرت بازگشتند. این گروه، زندگی را برای مردم سخت‌تر کرده است، به‌ویژه برای زنانی که از ادامه تحصیل، مسافرت و کار محروم هستند.

در مقیاس وسیع‌تر، اقتصاد افغانستان پس از طالبان متحمل تأثیرات مختلف شده است: بیکاری گسترده، کاهش درآمد، سوءتغذیه و سیستم بهداشتی در حال فروپاشی.

در مجموع ۹ کشور در مقیاس ۰ تا ۱۰ امتیاز شادی خود، یک امتیاز کامل یا بیشتر از دست داده اند.

قابل توجه است که بسیاری از آنها سالها شاهد تحولات اجتماعی و اقتصادی بوده اند. به عنوان مثال، لبنان از سال ۲۰۱۹ با چندین دهه فساد و بحران نقدینگی شدید دست و پنجه نرم می کند که منجر به فروپاشی سیستم بانکی شده و سطح فقر را به شدت افزایش داده است.

در اردن، رشد بی‌سابقه جمعیت – ناشی از خروج پناهندگان از عراق و سوریه – نرخ بیکاری را تشدید کرده است. تغییر تا حدودی ناگهانی در سطح زمامدارن نیز نگرانی هایی را در مورد ثبات سیاسی در این کشور ایجاد کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • حمایت الجزایر از طرح عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • سفر مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه/پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس برای مصوبه تشکیل سازمان سپند