Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست علمی فرهنگ سازمانی دانشگاه اسلامیِ مرجع از دیدگاه آیت‌الله مهدوی کنی(ره) مورد بررسی قرار گرفت. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، به مناسبت بزرگداشت هفتمین سالگرد ارتحال حضرت آیت‌الله مهدوی کنی (ره)، نشست علمی با عنوان فرهنگ سازمانی دانشگاه اسلامی مرجع برگزار شد و این مقوله از دیدگاه آیت‌الله مهدوی کنی(ره) مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نادر جعفری، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در این نشست، مقوله فرهنگ سازمانی را در دو بخش چارچوب علمی و تطبیق و سیره و سلوک حضرت آیت‌الله مهدوی کنی(ره) بر آن چارچوب را مورد بررسی و تبیین قرار داد.

وی در ادامه ضمن اشاره به رویکرد تقدم تربیت و تعلیم و نگاه رشدپروری حاج آقا مهدوی کنی (ره) که امروز شاهد اثرگذاری و اثربخشی این نوع نگاه در دانشگاه امام صادق(ع) هستیم به تشریح مفاهیم پایه‌ای شامل فرهنگ سازمانی، مدل‌های فرهنگ سازمانی و مدل برگزیده این پژوهش با نام مدل دنیسون پرداخت.

جعفری در ادامه خاطرنشان کرد: آنچه سازمان را به جلو می‌برد ویژگی‌های موجود در سازمان تحت عنوان فرهنگ سازمانی است که این فرهنگ سازمانی در واقع مجموعه‌ای از ارزش‌های سازمان، باورهای افراد و شیوه‌های کاری عوامل دانشگاه است. آنچه تحت عنوان ادب صادق که متعدد از زبان استاد گرانقدر شنیده می‌شد، مصداق بارز این نوع فرهنگ سازمانی در این مجموعه علمی بوده است.

عضو هیأت علمی دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه ضمن اشاره به اینکه اگر دانشگاه امام صادق(ع) به موفقیت‌هایی رسیده، اینها ناشی از فرهنگ سازمانی است که به تدریج در این دانشگاه شکل گرفته به نقش مدیریتی آیت‌الله مهدوی کنی(ره) در شکل‌گیری چنین فرهنگ سازمانی اشاره کرد و تصریح نمود: فرهنگ سازمانی باعث شکل‌گیری رفتار کارکنان در سازمان می‌شود و می‌تواند توانایی یک سازمان را در جهت‌گیری راهبردی‌اش تحت تاثیر قرار دهد و مزیت رقابتی پایدار ایجاد کند.

وی در ادامه افزود: اثربخشی، کارایی و بهره‌وری سازمان و همچنین تقویت ساختار ارتباطی و هماهنگی سازمان و بهبود کیفیت مستمر عملکرد از کارکردهای فرهنگ سازمانی است.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) سپس ضمن لزوم توجه و سنجش فرهنگ سازمانی تصریح نمود: این توجه و سنجش مقدمات تقویت فرهنگ سازمانی و برنامه‌ریزی جهت ارتقاء ابعاد و مولفه‌های نسبتا مشخص و معین آن را فراهم می‌گرداند.  

جعفری در ادامه به مدل دنیسون به عنوان یکی از پر ارجاع‌ترین و مقبول‌ترین مدل‎‌های فرهنگ سازمانی اشاره کرد و به تشریح ابعاد و شاخص‌های این مدل شامل درگیر شدن در کار، سازگاری، ثبات و یکپارچگی، انطباق‌پذیری و رسالت و ماموریت پرداخت و ضمن اشاره به مولفه‌های مدل نیکسون شامل توانمندسازی افراد، تیم‌سازی، توسعه قابلیت‌های فردی، ارزش بنیادین، توافق، هماهنگی و انسجام، به صورت مصداقی و با ذکر مثال‌هایی عملی و تجربی، سیره و سلوک آیت الله مهدوی کنی(ره) را در هر یک از این مولفه‌ها مورد بررسی و واکاوی قرار داد.

وی در پایان به نمونه‌های تطبیقی در دانشگاه امام صادق(ع) پرداخت و تصریح نمود: آموزش و تربیت نیروهای کارشناس و مدیران ارشد دانشگاه از طریق انتصاب دانش‌آموختگان جوان و فرصت‌آفرینی برای مشارکت و ایفای نقش در تصمیم‌گیری‌ها از نمونه تطبیقی بخش توانمندسازی و توسعه قابلیت‌های افراد بود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه امام صادق ع آیت الله مهدوی کنی دانشگاه امام صادق ع آیت الله مهدوی کنی آیت الله مهدوی کنی ره دانشگاه امام صادق ع فرهنگ سازمانی مورد بررسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۶۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری

گروه اندیشه: خانه اندیشمندان علوم انسانی، مناظره ای حول تفاوت نگاه استاد مطهری و آیت‌الله مصباح یزدی به نقش رای مردم در حکومت برگزار می کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این نشست به همت انجمن اندیشه و قلم و خانه اندیشمندان علوم انسانی، فردا سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۱۵ در سالن خیام خانه اندیشمندان برگزار می شود و طی آن، دکتر مهدی ابوطالبی، عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) و دکتر امیر دبیری مهر، استاد دانشگاه و رییس موسسه پژوهشی اندیشه و قلم به بحث و گفت وگو می‌پردازند.

بر اساس این گزارش، در پیش درآمد این نشست آمده است: «۴۵ سال از ترور استاد شهید مرتضی مطهری که از او به عنوان ایدئولوگ جمهوری اسلامی یاد شده و می شود گذشته، اما همچنان موضوع جایگاه مردم در نظام جمهوری اسلامی و ایفای نقش آنها در این نوع حکومت، سوژه مباحث نظری و مهمتر از آن، چالش های عملی است. در این میان، برخی منشا کاهش اثرگذاری مردم و رای آنان را در حکومت، محور شدن اندیشه‌های آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی می‌دانند، حال آن که دیگران تقویت حکومت و تضعیف مردم را نتیجه طبیعی گرایش اهالی قدرت می‌دانند که فارغ از اندیشه‌ها به دنبال گسترش هژمونی خود هستند.»

بر اساس این گزارش، در این نشست محورهای زیر به بحث گذاشته می‌شود:
_نقش رای مردم در حکومت در اندیشه آیت الله مرتضی مطهری و آیت الله مصباح یزدی و مقایسه دیدگاه آنها
_بررسی میزان عملیاتی شدن اندیشه های آیت الله مطهری و آیت الله مصباح در واقعیت سیاسی ایران امروز

نشانی خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران، میدان هفت تیر، بلوار کریم خان زند، خیابان استاد نجات اللهی (ویلا)، نبش خیابان ورشو، است.

۲۱۶۲۱۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901052

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • مرحله مصاحبه داوطلبان مجاز آزمون دکتری ۱۴۰۳ حضوری برگزار می‌شود
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • ۱۸ رأس احشام مسروقه در مخفیگاه باند سارقان در اصفهان
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • موتورسیکلت ۴ میلیاردی قاچاق در اصفهان توقیف شد
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • کدام مرجع تقلید بر پیکر عروس امام ( ره) اقامه نماز کرد؟ +عکس
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود