Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه دومین رویداد ملی فرهنگی و هنری فردخت کاشان گفت: «طراحی مد و لباس تا حد زیادی برگرفته از فرهنگ یک جامعه است.»

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، مریم پورشهابی سه‌شنبه شب (بیست و هفتم مهر ماه) در آیین اختتامیه رویداد دومین رویداد ملی فرهنگی و هنری فردخت کاشان با بیان اینکه طراحی لباس در ایران به نوع فرهنگ، آداب و رسوم، قوانین و نگرش‌های اجتماعی در ارتباط می‌باشد، اضافه کرد: «مد و لباس تا حد زیادی برگرفته از فرهنگ یک جامعه و بر این پایه در بیشتر طرح‌ها و مدهای ایرانی می‌توان پیوند طرح‌های سنتی را با ایده‌های جدید مشاهده نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور بیان کرد: «لباس یکی از جلوه‌های هویت ملی و از عناصر فرهنگی هر جامعه است و این بیانگر امنیت و رشد تعلق بر پایه آگاهی و درک افراد از جمله تابعیت، قومیت، دین، طبقه فرهنگی و اجتماعی است که هر گروه از جامعه را متمایز می‌کند.»

پورشهابی ضمن بیان اینکه ایرانیان دارای تمدن ۱۰هزار ساله هستند، اضافه کرد: «تاریخچه طراحی لباس و پوشش در ایران به دوران غارنشینی نسبت داده شده  ابزارهای ریسندگی که در حفاری‌های زمین شناسی شمال کشور کشف شده نشان دهنده آن است که ایرانیان از این ابزار نزدیک به هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح استفاده می‌کردند.»

وی نوآوری ایرانیان در عرصه پوشاک را همواره زبانزد عام و خاص و شهره جهانی دانست و گفت: «پیشینه طراحی لباس در ایران دارای تاریخچه غنی است و نمی‌توان آن را محدود به زمان و تاریخ خاصی دانست. ایرانیان هنردوست اثبات کرده‌اند، اگر فرصت یادگیری داشته باشند، می‌توانند بهترین طرح‌های مدل و لباس را ایجاد نمایند و حتی سایر کشورها نیز از آنان الگو برداری کنند.»

پورشهابی تأکید کرد: «مصادف شدن این رویداد را با ولادت پر خیر و برکت پیامبر مکرم اسلام و پیام آور اخلاق و حیا و عفت را ارج می‌نهیم و امیدواریم با همکاری و همراهی هنرمندان و فعالان حوزه پوشاک شاهد تولید و عرضه لباس‌های اسلامی ایرانی و اشاعه عفاف و حجاب در شأن زن زن مسلمان ایرانی باشیم.»

علی هاشمی طاهری، رییس شورای اسلامی شهر کاشان دیگر سخنران این رویداد نیز با بیان اینکه بدحجابی یکی از معضل‌هایی است که جامعه ایرانی را به انحراف می‌کشانده، اضافه کرد: «تمامی مسئولان باید به این منکر آشکار توجه داشته باشند. باید لباس‌هایی برای بانوان در جامعه طراحی و دوخته شود که جوانان به انحراف کشیده نشوند و شاهد ازدواج‌های پایدار در جامعه باشیم.»
وی ادامه داد: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بودجه بیشتری به موضوع ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اختصاص دهد تا از بدحجابی در جامعه جلوگیری شود.»

عادله سادات تقاعدیان، مسئول بسیج خواهران ناحیه مقاومت بسیج سپاه کاشان گفت: « ۱۷۰ اثر شامل ۱۴۰دست لباس و ۳۰ طرح به دبیرخانه دومین رویداد ملی فرهنگی و هنری فردخت ارسال شد که تعداد ۸۰اثر برگزیده از ۲۴ تا ۲۹مهر در نمایشگاه خانه تاریخی طباطبایی‌ها در معرض دید عموم قرار گرفته است.»

محمدحسین واحدیان، مدیر عامل سازمان فرهنگی رفاهی شهرداری کاشان از دیگر سخنرانان این رویداد با تأکید بر لزوم رعایت عفاف و حجاب در جامعه گفت: «ترویج فرهنگ فاطمی نقش بسزایی در عفاف و حجاب در جامعه دارد و الگوی ترویج این فرهنگ به معنای واقعی فرهنگ عفاف و حجاب در کشور است که موجب تحکیم بنیاد خانواده می‌شود. این مهم جبهه نخست جنگ نرم است که دشمن همواره می‌کوشد با آن خانواده‌های ایرانی را متزلزل نماید. تأثیر آسیب‌ها و معضلات فرهنگی بیش از مشکلات اقتصادی می‌باشد که دستگاه‌های اجرایی به ویژه نهادهای فرهنگی باید به این مقوله توجه نمایند.»

در آیین اختتامیه رویداد ملی فردخت کاشان که در دانشگاه آزاد اسلامی این شهر برگزار شد، هیات داوران، در رشته «مانتو اجتماع» نجما چمنی مجرد، آسیه تاج امینی، زینب گندمگار و در رشته لباس مجلسی، عارفه بوستانی، راضیه شعبان، نرگس پورقدرت، سارا عرب، زهرا اتباقی، مرضیه چرخچی و ملیکا محمدی را به عنوان برگزیدگان انتخاب کردند.

در رشته لباس مجلسی نیز صدیقه گندمگار و فاطمه بیکی حسن از سوی هیأت داوران برگزیده شدند. هیأت داوران در بخش کالکشن‌ها فاطمه اسماعیلی طاهری، ملیحه زرگرزاده، ایمان دوست، زهرا سبک بال و فاطمه شریفی را به عنوان برگزیده معرفی کردند.

در بخش‌های تصویرسازی و منختب مردمی به ترتیب خانم میرترابی و زهرا خوشدلی از سوی هیأت داوران انتخاب و جایزه ویژه دانش آموزی دومین رویداد ملی فردخت کاشان نیز نصیب بانوان میرعلی، عابدی و عبداللهی شد.

اختتامیه دومین رویداد ملی فرهنگی و هنری فردخت در آغاز هفته وحدت با موضوع رقابت طراحی و دوخت پوشش ایرانی و اسلامی سه شنبه شب (بیست و هفتم مهر ماه) با معرفی برترین‌ها در سالن غیاث الدین جمشید دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مد و لباس دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور عفاف و حجاب مد و لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۶۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تلاش برای بهسازی و توسعه باغ‌های بانوان در شورای ششم اصفهان
  • تلاش برای بهسازی و توسعه باغ‌های بانوان اصفهان در شورای ششم
  • تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست
  • آغاز به کار نوزدهمین رویداد ملی جامعه‌پرداز در گلستان
  • یادواره شهدای مدافع حرم و امنیت بزرگترین رویداد فرهنگی مردمی است
  • گردهمایی موسسات مردمی گلستان در زمینه خانواده، جمعیت و هویت زن امروز در گرگان
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس