Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مهفام سلیمان بیگی؛ هوا کم‌کم سرد می‌شود و احتمالا وقت آن رسیده که باز هم  از تابستانی سیاه و بی‌برق به زمستانی بی‌گاز و سراسر آلودگی کوچ کنیم.

هنوز تلخی قطعی بی‌حساب و کتاب برق در سخت‌ترین روزهای شیوع کرونا در خاطر مردم است. روزهایی که مردم از قطع برق بیمارستان‌ها و از کار افتادن دستگاه‌های اکسیژن را به چشم دیدند تا سوختن وسایل برقی و شکست شطرنج‌بازان کشور در جریان مسابقات اینترنتی قهرمانی آسیا فقط به خاطر قطعی برق!

حالا درحالی که چند هفته بیشتر از آن روزها نگذشته، باید خودشان را آماده انتخاب کنند؛ یا ادامه خاموشی یا آلودگی هوا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این همان انتخابی است که سال گذشته مسئولان را به قول خودشان «مجبور » به سوزاندن مازوت برای تامین برق کرد.

البته ظاهرا امسال وضع بدتر هم باشد. چرا که از یکسو وزیر نفت از کمبود روزانه 200 میلیون متر مکعب گاز در روزهای پیش رو خبر داده و از سوی دیگر خشکسالی ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق آبی را به کمتر از نصف رسانده است.

سال گذشته ریزش‌های جوی نسبت به مدت مشابه سال 98، ۳۸درصد کاهش داشت. با این حال تولید نیروگاه‌های برق آبی در زمستان این سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته فقط ۱۷ درصد کاهش یافت. بنابراین محدودیتی که درباره سوخت نیروگاه‌های حرارتی وجود داشت، با اتکای بیشتر بر  تولید نیروگاه‌های برقآبی تا حدودی جبران شد.

اما امسال با این که 14.5 درصد از ظرفیت شبکه برق نصب شده کشور مرتبط با نیروگاه‌های برق‌آبی مستقر در سدهای کشور است اما کاهش بارندگی‌ها سبب شده تا مدیریت منابع آب با دقت بیشتر پیگیری و خروجی سدهای کشور بسته شود. بسته شدن خروجی سد نیز  موجب توقف تولید برق نیروگاه‌های برق‌آبی  می‌شود.

بنابراین در حالی که سال گذشته نیروگاه‌های برق‌آبی 9 درصد بیشتر از تعهد خود برق تولید کرده‌اند امسال به نظر حال خوشی ندارند. 

اخبار حاکی از این است که نه تنها در سال 99هیچ نیروگاه برق‌آبی جدیدی در کشور راه‌اندازی نشده بلکه در 1400همان ظرفیت نیروگاه‌های سابق هم یکی پس از دیگری در حال از دست رفتن هستند.

تداوم خروج از مدار برق‌آبی‌ها

اوایل تیرماه امسال استاندار اصفهان خبر داد که « کمبود بی‌سابقه آب طی ۵۳ سال گذشته، نیروگاه‌های برق‌آبی را از مدار خارج کرده است و در تولید برق با مشکل مواجه شده‌ایم». درست چند روز بعد ایمان گرامی مقدم، مدیر بهره‌برداری نیروگاه‌های برق‌آبی استان خوزستان نیز گفت: «کاهش ذخایر آبی پشت سد سبب شد تا از حدود 10 روز گذشته شاهد کاهش تولید برق نیروگاه کارون باشیم و هم اکنون تنها 4 واحد 190 مگاواتی جمعا به ظرفیت 760 مگاوات از 2000 مگاوات ظرفیت نصب شده این نیروگاه در مدار تولید قرار دارد».

اما کاش به همینجا ختم می‌شد. مرداد ماه سخنگوی صنعت برق جنوب غرب کشور تصریح کرد: « ذخایر برق آبی بیش از پیش کاهش یافته و نیروگاه های کارون 4 و 3 و واحد دوم نیروگاه عباسپور بطور کامل از مدار تولید خارج شده‌اند. به دلیل پایین بودن سطح آب در سدهای دز و کرخه، امکان جبران کمبود تولید از طریق نیروگاه‌های برق آبی را نداریم».

کمی بعد در شهریور ماه و همزمان با قطعی برق برای ساعات طولانی در استان البرز، عباس‌زاده، مدیر روابط عمومی توزیع برق البرز، درباره علت خاموشی‌ها گفت: «ظرفیت تولید برق در کشور ۸۱ هزار مگاوات است که ۲۶ هزار مگاوات از نیروگاه ها برق آبی است اما نیروگاه‌های برق آبی از دست رفته‌اند».

زمزمه از مدار خارج شدن برق‌آبی‌ها و خاموشی‌های دم‌ به دم تا پایان تابستان همچنان ادامه داشت. حالا، با آغاز پاییز خاموشی‌ها جسته‌و گریخته پایان یافته ولی اخبار از دست رفتن ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی همچنان ادامه دارد.

نمونه‌اش هم میانه همین مهر ماه شاهد بودیم که مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه خبر داد؛  با کاهش تراز آب مخزن سد کرخه هر سه واحد این نیروگاه از بامداد دهم مهرماه تا اطلاع ثانوی از چرخه تولید خارج شدند.

دوسوم ظرفیت نیروگاه‌ها از مدار خارج شده

  مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور، در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین درباره ظرفیت‌های فعلی نیروگاه‌های برق‌ابی کشور عنوان می‌کند: در مجموع ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی کشور بیش از 12 هزار مگاوات است که در تابستان امسال به طور متوسط  فقط ۴ تا ۵ هزار مگاوات آن در مدار بوده است.

به گفته او بیشترین میزان ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های برق آبی کشور در استان خوزستان قرار دارد و روی رودخانه کارون و دز نصب شده. بنابراین از آنجا که در تابستان با کم آبی شدید در این مناطق مواجه بودیم، بیشترین کاهش تولید از نیروگاه های برق آبی در این استان قرار داشته است.

او می‌افزاید: به طوری که نیروگاه‌های کارون ۴ و ۳ و واحدهای نیروگاه دوم شهید عباسپور در هفته اخیر به طور کامل از مدار تولید خارج شدند وبه دلیل پایین بودن سطح آب در سدهای دز و کرخه نیز امکان جبران کمبود تولید از طریق نیروگاه‌های برق‌آبی عملا میسر نبود.

این مقام مسئول درباره چگونگی جایگزینی ظرفیت از دست رفته نیروگاه‌های برق‌آبی در ماه‌های گذشته می‌گوید: در تابستان با اجرای برنامه‌های مدیریت بار شامل هماهنگی با صنایع بزرگ، مدیریت بار سرمایشی ادارات، تغییر ساعات کار ادارات، واردات برق از ترکمنستان، جمع آوری مراکز استخراج غیرمجاز رمز ارز، اجرای برنامه مدیریت بار با هماهنگی بخش کشاورزی  و تشویق مشترکان برای کاهش مصرف برق و استفاده از تعرفه‌های تخفیفی و... نسبت به جبران محدودیت ها اقدام شد.

برنامه مازوت‌سوزی پابرجاست

او در پاسخ به این سوال که با توجه به همزمانی مشکل تامین سوخت نیروگاه‌های حرارتی و از دست رفتن ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق‌آبی مشکل تامین برق در ماه‌های آینده چقدر جدی است؟ عنوان می‌کند: بله، در زمستان به دلیل مصرف بالای گاز در کشور، با احتمال کمبود و محدودیت تامین سوخت برای نیروگاه‌ها مواجه هستیم که برای این موضوع نیز علاوه بر اجرای برنامه های مدیریت بار، نسبت به مبارزه با مراکز استخراج رمز ارز غیرمجاز اقدام می شود.

این مقام مسئول در وزارت نیرو اضافه می‌کند: همچنین تعمیرات نیروگاهی نیز زودتر از موعد شروع شده اما به طور کلی با وزارت نفت نیز برای تامین سوخت مایع نیروگاه ها وذخیره‌سازی هماهنگی خوبی انجام شده است.

پربیننده ترین ثبت‌ نام مسکن حمایتی ( لینک + جزییات) سایت ثبت نام مسکن حمایتی (لینک) تشکیل کمیته ویژه بررسی واردات خودرو در مجلس / ورود ۶۰تا ۸۰هزار خودروی خارجی برای تعدیل قیمت ها دلار تا ۱۴۰۶؛ پیش‌ بینی سازمان برنامه محقق می‌ شود؟ قیمت مبل راحتی + جدول / ۲۷مهرماه

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تولید نیروگاه های برق نیروگاه های برق آبی ظرفیت نیروگاه ها مدار خارج هزار مگاوات مدیریت بار تولید برق سال گذشته نصب شده خارج شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۶۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد

استاندار خراسان جنوبی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، فاز اول نیروگاه بادی درح به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی؛ جواد قناعت در دیدار با سرمایه‌گذاران شرکت انرژی‌های تجدید پذیر خراسان، اظهار کرد: ایجاد ارزش افزوده از ظرفیت‌ها و مزیت‌های موجود در اولویت برنامه‌های استان است.

وی با اشاره به اینکه بادهای ۱۲۰ روزه از ظرفیت‌های بسیار خوب استان در تولید انرژی‌های پاک است، تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند به رونق استان کمتر توسعه یافته خراسان جنوبی کمک کند.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پیشینه کار در محل اجرای نیروگاه بادی درح اظهار داشت: به جهت اهمیت فعالیت این نیروگاه در استان، اجرای این پروژه باید شتاب بگیرد.

وی با اشاره به موارد مطرح شده از سوی سرمایه گذاران در این جلسه و درخواست دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی، گفت: این درخواست با دید مثبت با محوریت معاونت اقتصادی استانداری پیگیری می‌شود.

قناعت از پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی فاز اول پروژه گفت و متذکر شد: روند اجرای کار برای ۱۵ درصد باقیمانده فاز اول شتاب بگیرد تا این مرحله وارد فاز بهره‌برداری شود.

به گزارش‌ایمنا؛ نیروگاه بادی درح با سرمایه‌گذاری ۶۳ میلیون یورویی بخش خصوصی به ظرفیت ۵۰ مگاوات در حال احداث است و فاز اول پروژه شامل چهار توربین و به ظرفیت ۱۰ مگاوات، ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و آماده بهره‌برداری است.

کد خبر 748437

دیگر خبرها

  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • خروج از مدار واحد ۳ بخار نیروگاه نکا
  • استعفای قریب الوقوع رئیس ستاد ارتش صهیونیستی
  • واحد ۳ بخار نیروگاه نکا از مدار تولید خارج شد