Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-07@10:24:52 GMT

بحث مقاومت نقطه کانونی نظریه اسلام درباره صلح است

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۴۶۶۵۷

بحث مقاومت نقطه کانونی نظریه اسلام درباره صلح است

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، دکتر مینو اصلانی، مسئول سابق بسیج  جامعه زنان در سخنان خود در وبینار روز دوم کنفرانس وحدت گفت: موضوع صلح و جنگ عادلانه یکی از موضوعات بسیار مهمی است که امروز در دنیای پر از جنگ و خشونت علیه مستضعفان و علیه مردم حایز اهمیت است. دو دیدگاه در این زمینه وجود دارد: یک دیدگاه رئالیستی و یک دیدگاه ایده‌آلیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دیدگاه رئالیستی بحث جنگ قدرت و به دست آوردن منافع حرف اول را می زند و افراد اساسا با جنگ به دنبال کسب منافع ناعادلانه هستند که در خوانش این نوع دیدگاه حتی صلح هم بالاجبار اتفاق میفته و در واقع صلح از منظر بالا به پایین و تحمیلی شکل می‌گیرد. لذا نگاه جدی و اساسی در این نوع نظریه نگاه جنگ طلبانه است و اگر صلحی اتفاق میفتد بر مبنای منافع شخصی، منافع گروهی و منافع کشورهایی است که جنگ را آغاز می‌کنند و صلح را هم در همان معادله تعریف می‌کنند و باز هم از این منظر که این صلح یک جانبه خواهد بود.

دکتر اصلانی در ادامه به مناقشه مردم فلسطین و رژیم صهیونیستی و معاهده صلح ابراهیم در منطقه خاورمیانه اشاره کرد و گفت: در معاهده‌ی ابراهیم که در واقع بسیار پرطمطراق هم تهیه شده،  یکی از شعارهای پر زرق و برق، این است که دنیای بهتر برای کودکان بسازیم و تلاش کنیم که مناقشات از بین برود و تفاهم و صلح برای همه ایجاد شود اما وقتی که به بندهای این معاهده می‌رسیم می‌بینیم که بحث این است که صلح فقط برای امنیت رژیم اسراییل مدنظر هست چرا که معتقد است ادیان ابراهیمی در کنار هم باید در هر صورت با صلح و آرامش زندگی کنند، مناقشات را کنار بگذارند و دست دوستی به رژیم صهیونیستی بدهند. این در واقع یک پیام پر از دروغ و فریب است که فقط ظاهری پرطمطراق دارد که آن را رسانه‌های صهیونیستی تهیه کردند برای این که به زعم خود بتوانند کشورهای منطقه را در غرب آسیا تحت تاثیر قرار دهند و آن را در جهت منافع اسراییل هماهنگ بکنند. بنابراین اگر ما ظاهر مساله را ببینیم، صلح بین ادیان ابراهیمی، گفتار خوبی است و بسیاری آن را می‌پسندند اما در پشت این مساله شاهدیم به هیچ‌وجه صلح عادلانه مطرح نیست بلکه هدف تامین منافع ابرقدرت‌ها، استکبار جهانی و نهایتا هم رژیم صهیونیستی است.

او در ادامه با بیان اینکه در جهان کنونی شاهد نسل کشی های بسیاری از سوی ابرقدرت ها هستیم، ادامه داد: این ابرقدرتها نمی توانند با اقداماتی که انجام می دهند، درباره صلح میان اقوام سخن بگویند. آنها در کشور خود ما یعنی جمهوری اسلامی نیز  همواره تلاش کردند ایجاد تفرقه کنند.  اما نگاه دیگری که در این زمینه وجود دارد، نگاه ایده‌آلیستی است که به این معناست که برای ایجاد صلح باید گفتگو کرد و تلاش کرد که بین همه‌ی مردم و کشورها گفتگو ایجاد شود و سازوکار آن را هم از طریق سازمان‌های المللی تعریف نمود. سازمان هایی مانند سازمان بین الملل باید صلح ر از طریق گفتگو بین مردم، ملت‌ها و قوانین و مقرراتی که وضع می‌کنند، ایجاد کنند.

مسئول سابق بسیج  جامعه زنان با اشاره به اینکه صلح و جنگ موضوعی بوده که همیشه با بشر همراه بوده است، اظهار داشت: اما ایده‌آلیست‌ها معتقدند که جنگ برای همیشه باید از میان برود ولو اینکه منافع هر کشور از دست برود یا این که به آن تجاوز شود. به عنوان مثال از سوی حزب بعث عراق هشت سال جنگ به نظام مقدس جمهوری اسلامی تحمیل شد و حامیان این حزب از امریکا، اروپا و همچنین رژیم صهیونیستی صدام را در این جنگ یاری می‌کردند ولی ایده‌آلیست‌ها معتقدند که به هر حال باید از طریق گفتگو و با استفاده از قوانین سازمان‌های بین‌المللی این مساله را حل کرد.

دکتر اصلانی در ادامه به دیدگاه اسلام به این موضوع اشاره کرد و گفت: دیدگاه اسلام درباره این موضوع مترقی‌ترین و والاترین دیدگاه‌ و مبتنی بر کرامت انسانی، فطرت الهی و مبتنی بر دشمنی با دشمنان و ظالمان و دوستی با مستضعفان است. در واقع نظریه‌ای است که از جنگ استقبال نمی کند ولی اگر لازم شد که بر ظالم بتازد، با تمام قدرت بر ظالم‌ میتازد و او را سر جایش می‌نشاند. بنابراین اسلام معتقد است نباید در مقابل ظالم کوتاه آمد. بحث مقاومت در همین نقطه شکل می‌گیرد. در واقع نظریه اسلام در موضوع جنگ و صلح، نظریه مقاومت است. یک نظریه‌ی کاملا منطقی، مستدل قابل دفاع و آن چیزی است که امروز ما در صحنه‌ی عمل هم آن  را می‌بینیم.

او ادامه داد: وقتی آمریکای جنایتکار 20 سال افغانستان را بر اساس یک تئوری از پیش تعیین شده اشغال می کند و بعد هم با خفت و خواری این سرزمین را ترک می‌کند، به دلیل بحث مقاومت است. مردم یمن بیش از پنج سال است که دارند در مقابل حمله‌های سنگین و وحشیانه رژیم عربستان مقاومت می‌کنند و همه اینها به دلیل اعتقاد به مقاومت است. ما امروز شاهد این هستیم که آمریکا در منطقه‌ی غرب آسیا کاملا زمینگیر شده و کاملا با خفت دارد یکی یکی سنگرهایی که با ظلم به دست آورده بود، ترک می کند و به کشور خودش باز می‌گردد. مردم عزتمند عراق حتی قانونی را تصویب می‌کنند که اشغالگران باید هرچه زودتر این کشور را ترک بکنند. لذا شاهد خروج آمریکا از افغانستان نیز هستیم.

دکتر اصلانی در پایان افزود: در دنیای امروز به لطف خداوند متعال و با رهبری‌های داهیانه‌ی مقام معظم رهبری و حضرت امام رحمت الله علیه که بسیار زیبا این خط مقاومت را برای ما به یادگار گذاشتند و حضرت آقا هم این خط مقاومت را راهبری فرمودند، نشان داده شد که می‌توان در مقابل استکبار با عزت‌مندی مقاومت کرد تا این حقیقت پدیدار شود که خونهای پاکی که در این راه ریخته شده است، هدف واقعی اسلام را محقق کرده است. خانواده‌های معظم و صبور این شهدا نشان دادند که حاضر هستند برای اعتلای اسلام عزیز، فرزندان عزیزتر از جان خود را فدا کنند و در این مسیر آنچه که می‌ماند حکم الهی، اسلام عزیز و یاد و خاطره‌ی همه‌ی شهدای گرانقدر اسلام است.
 
انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: کنفرانس1400 رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۶۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند

تعدادی از کاندیداهای دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران به ارائه دیدگاه‌های خود پرداخته و به سوالات خبرنگاران ایسنا پاسخ دادند.

به گزارش ایسنا، مجتبی زارعی از اعضای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و سمیه گلپور کاندیدای لیست شورای وحدت اصولگرایان از جمله  کاندیداهای دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم هستند که با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران به شرحی که می‌خوانید به ارائه دیدگاه‌ها و برنامه‌های  خود پرداختند.

مجتبی زارعی


با فربهی در قانونگذاری مواجه هستیم. قانونگذاری ما هوشمند نیست

 

مجتبی زارعی از اعضای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره جایگاه ادوار اخیر مجلس در زمینه قانونگذاری و نظارت، اظهار کرد: طبق قانون اساسی، نهاد تقنینی سه ویژگی تقنینی، نظارت و نمایندگی را بر عهده دارد ولی در قسمت اول حجم عظیمی از وضع قانون داریم، قوانینی که بعضا معارض هم و ناسخ و منسوخ هم هستند و با فربهی در قانونگذاری مواجه هستیم. قانونگذاری ما هوشمند نیست.

وی ادامه داد: در مجالس مختلف که در اختیار اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان بوده است، متناسب با حوزه نفوذ برخی رجال، متناسب با حوزه لابی برخی مناطق و متناسب با لابی برخی صنوف، قانون وضع شده است که نتیجه آن این شده که معاونت تنقیح قوانین در مجلس درست شده است. ضمن این‌که این معاونت قدری راهگشاست ولی مساله را باید از اساس حل کرد. قانون باید مانع و جامع باشد.

این داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: باید به نقش نظارت پارلمان اشاره کنم. گروه‌های سیاسی که اغلب حاکمیت مجلس را در اختیار گرفته‌اند نسبت به حوزه نفوذ خود سکوت داشته‌اند. نسبت به وزرا و دولت‌های همسو و هم گفتمان خود سکوت داشته‌اند یا مماشات کرده یا به وزیری من غیر حق رای اعتماد داده‌اند و این اقدمات اثر وضعی بر کل کشور دارد و قابل جبران نیست.

زارعی با بیان این‌که «معتقدم نظارت مجلس هم زیر سوال است»، تصریح کرد: اما نکته دیگری هم وجود دارد که من از آن به عنوان بحران نمایندگی یاد می‌کنم. ما در  کشور بحران نمایندگی داریم. من درباره جناح خاصی صبحت نمی‌کنم. قانون اساسی خود نمایندگی را هم جزو وظایف مجلس می‌داند ولی این نمایندگی خوب شکل نمی‌گیرد. نظام اداری ما نیمه ریاستی و نیمه پارلمانی است اما اگر مردم را نمایندگی نکنیم، مردم سالاری ما به مخاطره می‌افتد. خیلی وقت‌ها ما به سمت ساختارها غش می‌کنیم در حالیکه افراد باید نمایندگان مردم باشند.

وی خاطرنشان کرد: ضمیر حرف من به نماینده‌ای برنمی‌گردد که از من بهتر بوده و الان به مجلس راه یافته، نیست ولی باید اشاره کنم که در این سال‌ها مردم تهران نمایندگی نشده‌اند. اگر قرار بود این مردم نمایندگی نشوند چرا بیشتر از همه استان‌ها، مردم تهران در مجلس نماینده دارند؟ مناطق ۲۲ گانه تهران ۳۰ نماینده خود را نمی بینند. ما اسلامشهر، پردیس، ری  و شمیرانات داریم اما مردم نمایندگی نمی شوند. این نمایندگی چطور است؟ اولا تعامل و ارتباط و بعد وجود گوش‌های شنوا. از سویی من اعتقاد به خطر افتادن جامعه مدنی در ایران  و نحیف شدن مردم سالاری دارم. به خودم تذکر می‌دهم که اگر وارد مجلس شدی، حق نداری دفتر کاری در داخل ساختمان حفاظت شده پارلمان داشته باشی. آن ساختمان پروتکل‌های امنیتی مخصوص به خود دارد اما آیا پروتکل امنیتی مشمول نمایندگی هم می شود؟

وی درباره این دیدگاه که افول جایگاه مجلس را به عملکرد شورای نگهبان نسبت می‌دهند، گفت: من این موضوع را  قدری بازتر می کنم. ما قبل از این‌که سراغ شورای نگهبان برویم که وظایف قانونی دارد باید این را بررسی کنیم که تا چه حد نمایندگی مردم در احزاب و جریان‌های سیاسی ریشه دارد؟ آیا برخی احزاب که ادعای باز نبودن شرایط سیاسی کشور را دارند، مردم را نمایندگی می‌کنند؟ من ساختارها را نقد کردم اما آیا احزاب مرم را نمایندگی می‌کنند؟ امروز احزاب یکی از فراری‌های وزارت کشور هستند چون توان برگزاری یک مجمع عمومی ۱۰۰ نفره را ندارند، چون کادرسازی آن‌ها زیر سوال رفته و تشکیلات آن‌ها به بت تبدیل شده است. من یک راه‌حل دارم و به دوستان اصلاح طلب و اصولگرا این توصیه را می‌کنم که دست از فرافکنی بردارند. رابطه آن‌ها با مردم ضعیف است. آن‌ها قرار بود حلقه واسط مردم و حاکمیت شوند. منظور من از حاکمیت، ساختارهاست نه نظام.

زارعی افزود: من یک راه حل اندیشگانی و یک راه حل اجرایی دارم. مجلس آینده هم به اندیشه و هم اجرا و کار جمعی نیاز دارد. باید بازاندیشی در مفهوم حزب ایرانی داشته باشیم. در همین راستا اصولگرایی و اصلاح‌طلبی به لحاظ اندیشگانی نباید دنبال حذف یکدیگر باشند. به روحیه تعاون و کار جمعی و حرکت براساس نظام مسائل ملی و منطقه ‌ای و تقویت مردم‌گرایی در مقابل دیوان‌سالاری نیاز است. در این شرایط در اجرا ، جناح‌های سیاسی ما محل نزاع واقع نمی‌شوند بلکه گمشده ما کار و تولید خواهد بود.

زارعی همچنین درباره برنامه‌هایی که مجلس دوازدهم برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی می‌تواند وضع کند، اظهار کرد: امروز بزرگ‌ترین مرگ بر آمریکای ما «کار» است. برای تقویت اقتصاد و معیشت مردم، باید گروه‌های مدنی، جریان‌های کارفرمایی، کارگری، تولیدی و شرکت‌های دانش بنیان را در برابر ساختارها  تقویت کنیم. مزیت‌های نسبی استان‌ها باید دیده شود ولی این مساله آسیب دیده است. مزیت‌های نسبی استان‌ها فرآوری نمی‌شود. ما نیازمند نسل جدیدی از شهرک‌های صنعتی هستیم. پارک‌های علم و فناوری شکل گرفته ولی این موجب شکل‌گیری منظومه‌ای از شرکت‌های دانش بنیان خرد نشده است.

این داوطلب انتخابات مجلس افزود: وزارت خارجه ما تعریف درستی از سفیر ندارد. کمیسیون امنیت ملی و وزارت خارجه باید سفیری انتخاب کنند که او بتواند ظرفیت‌های ایران را نمایندگی کند. تنفس اقتصادی استان‌های ما از طریق کشورهای همسایه ممکن است ولی ما چه می‌کنیم؟ دولت و مجلس باید بداند سفیر سرایدار ما و مسئول ساختمان نیست بلکه سفیر ما مسئول مرکبات و منابع ما هم هست. آیا سفرای ما در دولت‌های اصولگرا و اصلاح طلب اینگونه انتخاب می‌شوند؟ من که چنین خبری ندارم.

زارعی همچنین گفت: حرف من این است که سفیر چرا نباید توسط نهادهای فرادستی مورد ارزیابی قرار گیرد چون او می خواهد همه مسائل کشور را نمایندگی کند؟ ممکن است کسی بگوید شما چیزی از تفکیک قوا نشنیده‌اید. چرا من شنیده‌ام ولی سفیر نماینده ایران است و بنابراین کمیسیون امنیت ملی مجلس، دولت و ساختارهایی از حاکمیت باید ارزیابی کنند که آیا این فردی که می خواهد سفیر شود، توانایی نمایندگی بخش های اقتصادی، بازرگانی، مدنی و همه حوزه ها را دارد؟

وی افزود: از سویی برای رونق تولید و حل مشکلات اقتصادی دانشگاه‌های ما باید با حوزه سرزمینی ارتباط برقرار کنند نه این‌که دانشگاه کشاورزی ما در قطب کشاورزی، فارغ‌التحصیل بیکار تحویل دهد. دانشگاه ما باید مهارت آفرین باشد نه مثل الان. رهبری چند بار در این زمینه تذکر داده‌اند ولی کسی گوش نداده است. چون نظارت در مجلس ضعیف است، سوال نمی‌شود که چرا خروجی‌های دانشگاه ما مساله‌محور و مهارت آفرین نیست. ما باید دست جامعه مدنی علمی و  مهارتی در حوزه‌های گوناگون را باز بگذاریم. مردم باید قوی شوند و ساختار از سیاست گذاری بیشتر عدول نکند. اصل ۴۴ قانون اساسی دوباره بازاندیشی شود و وضعیت جدید داشته باشیم.

وی در پاسخ به این پرسش که مهمترین خواسته مردم از نماینده مجلس چیست؟، تصریح کرد: الان یک حس نابرابری و تبعیض در جامعه وجود دارد. اول باید اعتماد عمومی را برگردانیم و مردم حس کنند که کشور مال همه آن‌هاست. مردم نباید این حس را داشته باشند که کسانی به مجلس یا شورای شهر می روند بنا است که بار خود را ببندند. نمایندگان پاکدست و شجاع و صاحب علم و تجربه می‌تواند این مشکلات را حل کند. ولی سوال این است که چرا قانون تعارض منافع اجرا نمی‌شود؟

زارعی گفت: ما در کشور قانون منع مداخله وزرا، نمایندگان مجلس و کارمندان در معاملات خارجی، قانون ممنوعیت اخد پورسانت، قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل، بخش های مخالفت قانون مدیریت خدمات کشوری با رانت‌ها و نابرابری‌ها، قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، بخش های قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی در مورد تعارض منافع ، قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، قانون رسیدگی به دارایی مقامات و مسئولان داریم ولی باز هم احساس نابرابری وجود دارد. یکی از کارهای مهم مجلس دوازدهم باید تقویت اعتماد عمومی مردم باشد. باید بر اجرای این قوانین نظارت باشد. مهمترین خواسته مردم از حکمرانان این است که با مردم شفاف باشید.

سمیه گلپور

باید صدای جامعه کارگری و بازنشستگان در مجلس شنیده شود

سمیه گلپور کاندیدای لیست شورای وحدت اصولگرایان هم در جریان حضور کاندیداهای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در ایسنا، با اعتقاد به شنیده‌ نشدن صدای مستضعفان در مجلس یازدهم تاکید کرد و گفت: باید صدای جامعه کارگری و بازنشستگان در مجلس شنیده شود.

ادامه دارد ....

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • دیدگاه کارشناس در مورد قضاوت بنیادی فر در بازی نساجی و پرسپولیس
  • بیانیه‌های سریالی سپاهان علیه پرسپولیس با یک محتوا | آفرین؛ چه دیدگاه جالبی!
  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است
  • دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند
  • دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • امروز نظام جمهوری اسلامی باعث سربلندی محور مقاومت و کل جهان اسلام شده‌ است