Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@01:38:06 GMT

پیام صندوق‌ ها به انتظارات ارزی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۱۰۶۶

پیام صندوق‌ ها به انتظارات ارزی چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، جهت‌‌‌گیری کلی معاملات این اوراق در بورس کالا هنوز هم حامی نرخ‌های کاهشی است و پایین‌‌‌تر از قیمت‌های بنیادین خود به ثبت می‌‌‌رسد، اما با جرقه‌‌‌های مثبت و محدود بهای ارز در بازار آزاد، اندکی از عمق ذهنیت کاهشی در بازار کاسته شده است؛ به طوری که فاصله دو نرخ ابطال و قیمت پایانی معاملات صندوق‌های طلا به نزدیکی صفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  انتظارات تورمی به سمت تخلیه حباب قیمتی متمایل شد

در جریان معاملات روز گذشته واحدهای صندوق طلایی بورس کالا، شاهد تخلیه حباب قیمتی این اوراق بودیم؛ به طوری که سبب تعدیل انتظارات منفی ناشی از داده‌‌‌های حیاتی این بازار شد. هنوز هم بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که جهت‌‌‌گیری کلی دادوستدها به سمت افت نرخ متمایل است و غالب معامله‌‌‌گران این بازار هنوز هم سعی دارند قیمت پایانی سفارش‌های خود را با نرخی پایین‌‌‌تر از بهای ابطال واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری ثبت کنند، اما متوسط انتظارات تورمی به دست آمده از دو داده پراهمیت معاملات صندوق‌های طلا، از تخلیه حباب قیمتی و نزدیک شدن فاصله نرخ پایانی و NAV ابطال این صندوق‌ها به رقم منفی 09/ 0درصد حکایت دارد.

این رقم در حالی محاسبه شده است که تکانه‌‌‌های قیمتی به ثبت رسیده در این بازار از حرکت رفت و برگشتی پیروی می‌کند و به‌رغم آنکه روز سه‌شنبه شاهد نوسان اندک مثبت در این بازار بودیم، در جریان معاملات روز گذشته در لحظه تنظیم این گزارش، چهره معاملات 5صندوق طلایی بورس کالا قرمزپوش شد.

  معاملات ابزارهای طلایی زیر سایه تکانه‌‌‌های ارز

بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که انتظارات تورمی منفی حاصل از جریان معاملات واحدهای صندوق طلای بورس کالا طی هفته جاری، نسبت به ابتدای هفته تا حد زیای تعدیل شده است و روند کلی آن از تبعیت تصمیمات معامله‌‌‌گران این بازار از یک حرکت سینوسی حکایت دارد؛ به طوری که جریان قیمتی این بازار در انتهای هفته با کاهش همراه شد و مجددا در روز چهارشنبه فرضیه افت قیمت‌ها با چاشنی ترس از ریزش نرخ قوت گرفت.

اینکه هنوز خبری از بازگشت به مذاکره نیست و راه‌حل دولت جدید برای تامین نیازهای ارزی فعالان بازار مبهم است، مهم‌ترین عاملی است که نااطمینانی را به بازار ارز تزریق کرده و به عنوان یکی از سیگنال‌‌‌های مهم بر دادوستدهای ابزارهای طلایی بورس کالا نیز اثر مستقیم خود را بر جا گذاشته است.

اینکه در روز سه‌‌‌شنبه، شاهد نوسان مثبت و محدود بهای ارز در بازار آزاد بودیم، پیامدی از به تعویق افتادن مذاکرات بود که سبب فعالیت برخی از معامله‌‌‌گران در موقعیت خرید شد. البته هنوز هم عده زیادی از افراد تحت‌تاثیر احتمال شروع مجدد مذاکرات هسته‌‌‌ای، معاملات خود در بازار ارز را به نحوی مدیریت می‌کنند که بهای اسکناس آمریکایی در مسیر کاهشی قرار گیرد یا به عبارت دقیق‌‌‌تر فشار فروش، جو غالب بازار باشد.

اما تداوم بلاتکلیفی‌‌‌ها در مورد ازسرگیری مذاکرات، آن هم در شرایطی که هنوز راهکار دولت برای بهبود وضعیت درآمدهای ارزی مشخص نیست، نمی‌تواند برای مدت طولانی جو فعلی بازار را حفظ کند. در حال حاضر نقش فعال نوسان‌گیران در بازار ارز برجسته است؛ تا حدی که این افراد سعی دارند پس از بهره‌‌‌گیری از کوچک‌ترین تغییر قیمت ارز، به‌سرعت نقدینگی خود را از بازار خارج کنند تا ریسک ناشی از ابهام دورنمای بهای ارز را متحمل نشوند. از این رو جو غالب بازار، محافظه‌‌‌کاری همراه با فعالیت‌‌‌های زیرپوستی را ترسیم می‌کند که برای مدت‌‌‌کوتاهی جریان بازار را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

  ابهام در دورنمای قیمتی طلای جهانی

دادوستد ابزارهای طلایی بورس کالا علاوه بر آنکه تحت‌تاثیر مستقیم تکانه‌‌‌های ارزی قرار دارد، از جریان قیمتی در معاملات اونس جهانی طلا نیز تاثیر می‌‌‌پذیرد. روز گذشته در لحظه تنظیم این گزارش هر اونس طلا در کانال قیمتی 1778دلار قرار داشت که از رشد روزانه نزدیک به 10دلار حکایت دارد. این در حالی است که برایند نوسان بهای این فلز زرد طی هفته گذشته به میزان 79/ 0درصد افت قیمت را تجربه کرده است، اما همچنان تغییرات ماهانه بهای آن به میزان اندک 24/ 0درصد مثبت ارزیابی می‌شود.

در مجموع می‌توان بیان کرد که پس از رشد بازدهی اوراق خزانه‌‌‌داری آمریکا در کنار افزایش ریسک‌‌‌های تورمی، اونس طلا نوسان محدودی را به ثبت رساند. بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که بازده اوراق قرضه10ساله ایالات متحده روز چهارشنبه افزایش یافت و به 67/ 1درصد رسید. کریستوفر والر، از مدیران فدرال‌رزرو، در تازه‌‌‌ترین گفت‌وگوی خود بیان کرد که ممکن است این نهاد در صورت افزایش تورم با سرعت فعلی، نیازمند اتخاذ سیاست‌‌‌های انقباضی‌‌‌تری باشد.

 معامله گواهی سپرده سکه پایین‌تر از نرخ بازار

نوسان بهای ابطال واحدهای 5صندوق طلای بورس کالا از روند مشخصی تبعیت نمی‌‌‌کند. اگرچه این داده حیاتی مبتنی بر بهای دارایی پایه این صندوق‌ها یعنی گواهی سپرده سکه طلا است و به صورت لحظه‌‌‌ای تعدیل می‌شود، تحت‌تاثیر غیرمستقیم تکانه‌‌‌های قیمتی منعکس‌شده از سوی بازار ارز نیز قرار می‌گیرد.

از ابتدای مهرماه تاکنون نرخ‌های ابطال هر 5صندوق طلای قابل معامله در بورس کالا، به شکل روزانه افت و خیزهای محدودی را تجربه کرده است. این مطلب به این معنی است که ترس معامله‌‌‌گران از نوسان شدید نرخ در بازار دارایی پایه صندوق‌ها نیز قابل‌توجه است. گواه این ادعا نیز پایین‌‌‌تر بودن نرخ اوراق سپرده سکه طلا نسبت به بهای سکه فیزیکی در بازار آزاد است که مدت زیادی است در این محدوده منفی نوسان می‌کند.

از تاریخ 21 مهرماه تاکنون، از میزان عمق این فاصله منفی کاسته شده است و در روز گذشته متوسط اختلاف نرخ معاملاتی 5گواهی سپرده سکه طلا با نرخ‌های بنیادین آن به میزان منفی 37/ 1درصد به ثبت رسید که به‌وضوح از انتظارات تورمی منفی معامله‌‌‌گران گواهی سپرده سکه حکایت دارد.

در حال حاضر بازار آزاد سکه نسبت به افت قیمت این دارایی ارزشمند مقاومت می‌کند تا سیگنال‌‌‌های قطعی‌‌‌تری از سوی مقامات مسوول مخابره شود. از این رو بدیهی است که جریان دو بازار گواهی سپرده سکه و بازار آزاد به سمت یکدیگر همگرا نشود و این دو نرخ با اختلاف محسوس از یکدیگر نوسان کنند. از آنجا که اهالی بازار گواهی سپرده سکه تحت تاثیر دورنمای قیمتی بازارهای موازی اقدام به دادوستد می‌کنند، بنابراین منطقی است که نسبت به کوچک‌ترین سیگنال مخابره‌شده از سوی متغیرهای اثرگذار واکنش نشان دهند. اما بازار آزاد نیازمند مخابره دلایلی قطعی‌‌‌تر است که جریان کلی بازار را بر مبنای آن تعیین کند.

کلیت بازار گواهی سپرده سکه در هر 5نماد قابل معامله این بازار در بورس کالا از تداوم ذهنیت منفی در بین اهالی بازار حکایت دارد که آرایش کلی نیروهای بازار گواهی را در نرخی کمتر از قیمت فیزیکی سکه رقم زده است.

پربیننده ترین ماموریت عشقی در سازمان بورس و اوراق بهادار نمای پایانی بورس(۲۷مهر) / شاخص کل با رشد ۱۲هزار واحدی معاملات را به پایان برد سریال بلاتکلیفی جاماندگان سهام عدالت ادامه دارد بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی بورس (۲۷ مهر) / فلزی‌ ها بیشترین سهم از خروج پول ۱۹۰میلیاردی حقیقی‌ ها را داشتند ارزش سهام عدالت من (٢٨ مهرماه)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا گواهی سپرده سکه طلایی بورس کالا انتظارات تورمی بازار گواهی بازار آزاد صندوق طلای بازار ارز تحت تاثیر روز گذشته صندوق ها هنوز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۱۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا

به گزارش صدای ایران از یورونیوز فارسی،داده‌های جدید نشان می‌دهد که تورم سالانه قیمت کالا‌ها و خدمات مصرفی به رقم ۲.۴ درصد کاهش یافته است. این میزان کمتر از مقادیر پیش‌بینی شده قبلی و پایین‌ترین حد در چهار ماه گذشته است. براساس انتظارات بازار، احتمالا باید تا پایان سال ۲۰۲۴ منتظر چهار نوبت کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی اروپا باشیم.


تورم منطقه پولی یورو در ماه گذشته میلادی تا حدی کاهشی عمل کرد که کمتر اقتصاددانی پیش بینی آن را کرده بود؛ بطوریکه هم اکنون سطح انتظارات برای اینکه بانک مرکزی اروپا سیاست‌های پولی خود را در ماه‌های آینده تسهیل کند بیشتر شده است.

بر اساس داده‌های خام یورواستات که روز چهارشنبه منتشر شد، نرخ تورم سالانه بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در منطقه یورو در ماه مارس ۲۰۲۴ از رقم ۲.۶ درصد به ۲.۴ درصد کاهش یافته است. نرخ تورم سالانه در منطقه یورو که چند وقتی بود ثابت مانده بود، حالا پایین‌ترین سطح خود را در چهار ماه گذشته تجربه می‌کند و کمتر از میزان پیش‌بینی ظاهر شد.

سهم تفکیکی کالا‌ها و خدمات چقدر است؟
بالاترین نرخ تورم سالانه منتهی به ماه مارس، با رقم ۴.۰ درصد متعلق به حوزه خدمات مصرفی است که نسبت به ماه فوریه تغییری نداشته است.


پس از آن مواد غذایی، الکل و تنباکو با تورم ۲.۷ درصد قرار می‌گیرند، در حالی که ماه قبل‌تر از آن این رقم در حدود ۳.۹ درصد بوده است.

نرخ تورم سالانه برای کالا‌های صنعتی در حوزه‌های غیرمرتبط با تولید انرژی معادل ۱.۱ درصد (به نسبت ۱.۶ درصد در ماه فوریه) و تورم حوزه انرژی معادل منفی ۱.۸ درصد (نسبت به منفی ۳.۸ درصد در فوریه) ثبت شد.

انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
این آمار و ارقامی که روز چهارشنبه توسط یورواستات منتشر شده با پیش‌بینی‌های قبلی در خصوص احتمال کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا در ماه ژوئن مطابقت می‌کند.

نرخ بهره در بازار (نرخ سود پرداختی به سپرده‌ها و سایر سرمایه‌گذاری‌ها که بر اساس تعامل عرضه و تقاضا برای وجوه در بازار پول تعیین می‌شود) در حال حاضر کاملا با پیش‌بینی‌ها مبنی بر چهار مرحله کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا تا پایان سال ۲۰۲۴ همخوانی دارد.

چه بسا اولین مرحله از کاهش نرخ بهره احتمالا در ماه ژوئن رقم خواهد خورد.


اظهارات اخیر کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا هم بر تداوم کاهش تورم در منطقه یورو صحه گذاشته بود. با این حال، او گفته بود که تصمیمات بانک مرکزی اروپا در رابطه با کاهش احتمالی نرخ بهره منوط به ارائه داده‌های بیشتر و همچنین تعیین تکلیف در جلسات آتی خواهد بود.


چالش‌های پیش رو
رابرت هولزمن، یکی از اعضای بانک مرکزی اروپا قبل از انتشار گزارش تورمی یورواستات بیان داشته بود که نسبت به کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن مخالفتی ندارد، اما این را هم یادآور شد که برای انجام قطعی این کار ابتدا باید داده‌های حمایتی بیشتری در دست داشته باشند که مقوم این سیاست باشند.

او همچنین نسبت به ناهماهنگی با فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا) در خصوص کاهش نرخ بهره در بانک مرکزی اروپا هشدار داد، که می‌تواند اثربخشی این سیاست تسهیلی را کاهش دهد.

آخرین پیش‌بینی‌های بانک مرکزی اروپا حاکی ازاین است که میانگین شاخص کل تورم سالانه یا همان تورم سرفصل (headline inflation) در سال جاری میلادی ۲.۳ درصد، در سال آینده میلادی معادل ۲.۰ درصد و در سال ۲۰۲۶ معادل ۱.۹ درصد خواهد بود.

چه چیزی می‌تواند مانع این کار شود؟

با این حال، خطرات فزاینده‌ای در ارتباط با افزایش اخیر قیمت نفت وجود دارد.

نفت خام برنت از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون ۱۵ درصد افزایش یافته و در اوایل آوریل به ۸۹ دلار در هر بشکه رسیده است. براساس پیش‌بینی ماه مارس کارکنان اقتصادی بانک مرکزی اروپا، میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ معادل ۷۹ دلار در هر بشکه فرض شده است.

اگر قیمت نفت خام در این سطوح بالا باقی بماند یا در ماه‌های آینده افزایش بیشتری پیدا کند، ناگزیر بر تورم در اروپا تأثیر می‌گذارد و به طور بالقوه برنامه‌های کاهش نرخ بانک مرکزی اروپا را آهسته می‌کند.

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • کاهش چشمگیر بهای سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا