Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری و تنی چند از اعضای هیأت دولت امروز در هشتمین سفر استانی به استان اردبیل سفر می‌کند.

مردم استان اردبیل انتظار دارند که در جریان سفر یک روزه رئیس جمهوری به این استان، تأمین مالی طرح‌های آب‌محور و راکد بخش کشاورزی این استان مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه پیشنهادهای اجرایی به تصویب برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به‌گزارش ایرنا، بخش کشاورزی استان اردبیل با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن محصول، ظرفیت‌های بالایی در زمینه تأمین امنیت غذایی کشور دارد ولی استفاده حداکثری از این توانمندی‌ها، نیازمند توجه ویژه دولت و سرمایه‌گذاری کلان در اجرا و تکمیل طرح‌های آب محور است. ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۴۰ هزار هکتار آن باغ، ۲۲۵ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو زراعی اراضی دیم است که بخشی از این اراضی دیم را می‌توان با اجرای طرح‌های آب‌محور به آبی تبدیل کرد.
تأمین آب مهم‌ترین چالش بخش کشاورزی استان اردبیل
استان اردبیل همچون سایر مناطق کشور در پی تغییرات اقلیمی و خشکسالی چند سال اخیر با چالش اساسی تأمین آب برای اراضی زراعی رو‌به‌رو است و بر این اساس لازم است که طرح‌های آب‌محور مانند سامانه‌های نوین آبیاری نیمه تمام در این استان بسرعت تکمیل و به بهره‌برداری برسد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل در تشریح ظرفیت‌‎ها و نیازمندی‌های حوزه کشاورزی استان در بخش تأمین آب گفت: علاوه بر تکمیل و اجرای طرح‌های آب‌محور مانند سامانه‌های آبیاری نوین، طرح‌های اجرایی منجر به افزایش راندمان آبیاری و ارتقای عملکرد در تولید محصول نیز در این استان نیازمند حمایت است.
خلیل نیشکاد افزود: برای تأمین آب حوزه کشاورزی استان در سال‌های گذشته اقدامات خوبی در قالب احداث سدها انجام شده ولی اجرای طرح‌های آبرسانی به مزارع در پایاب این سدها چندان موفق نبوده است.
وی بیان کرد: هم اکنون بخش کشاورزی استان اردبیل در زمینه تکمیل پروژه آب‌های مرزی در پایاب سدهای خداآفرین، عمارت و احمدبیگلو با پیشرفت فیزیکی متوسط بالای ۹۰ درصد نیازمند منابع مالی کافی است.
وی مجموع اراضی زراعی تحت پوشش این سدها را حدود ۴۲ هزار و ۲۰۰ هکتار اعلام کرد و ادامه داد: برای تکمیل طرح‌های آبیاری اراضی پایاب این سدها بالغ بر ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
سدهای معیشتی، مانع مهاجرت روستاییان
سدهای معیشتی و کوچک با مهار آب‌های جاری در مناطق روستایی و تأمین حداقل آب برای آبی کردن اراضی کشاورزی به‌عنوان سدی در برابر مهاجرت روستاییان به شهرها محسوب می‌شود که نیازمند توجه بیشتر و تکمیل طرح‌های نیمه تمام است.
به‌گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، از سنوات گذشته عملیات اجرایی بیش از ۳۰ سد معیشتی در این استان آغاز شده ولی به علت کمبود منابع مالی بهره‌برداری از آنها محقق نشده و این سدها در پی تعطیلی عملیات اجرایی، در حال تخریب است. وی اظهار کرد: در سه سال اخیر با تخصیص منابع استانی، هفت مورد از این سدها توسط سازمان جهاد کشاورزی در مرحله تکمیل قرار گرفته ولی برای جلوگیری از استهلاک بیشتر طرح‌های نیمه کاره و استفاده بهینه از سرمایه‌گذاری انجام شده، اهتمام جدی برای تأمین اعتبار و برقراری ردیف ملی برای تکمیل همه این طرح‌ها در بازه زمانی سه ساله لازم است.
نیکشاد اضافه کرد: هم اکنون ۲۲ سد معیشتی کوچک با ظرفیت پوشش ۱۰۰ تا ۲۰۰ هکتار اراضی در سطح استان نیازمند تأمین سه هزار میلیارد ریال اعتبار است که امیدواریم در جریان سفر ریاست جمهوری به این موضوع توجه شده و مصوب شود.
بزرگ‌ترین شهرک گلخانه‌ای کشور چشم انتظار تکمیل زیرساخت‌ها
استان اردبیل در صنعت تولید محصولات گلخانه‌ای و فضای سربسته برنامه‌ریزی انقلابی و خیز شتابان داشته و سطح گلخانه‌های فعال این استان از ۱۶هکتار در سال ۹۶ در مدت سه سال به حدود ۱۵۰ هکتار در سال‌جاری رسیده است.
رشد عملکرد احداث مجتمع‌های گلخانه‌ای در استان اردبیل در چهار سال اخیر بیش از ۱۰۰۰ درصد بوده و طی سه سال اخیر نیز در بخش افزایش سطح احداث گلخانه در ردیف نخست کشوری قرار گرفته است.
شهرک گلخانه‌ای یک هزار و ۶۰۰ هکتاری مغان به‌عنوان بزرگ‌ترین مجتمع گلخانه‌ای کشور ظرفیت جدیدی است که در چهار سال اخیر در بخش کشاورزی استان اردبیل در منطقه گرمسیری مغان در شمال استان ایجاد شده ولی تکمیل آن نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها و تأمین انرژی است.
طرح‌های راکد حوزه کشاورزی استان اردبیل نیازمند تسهیلات
استان اردبیل به علت ظرفیت بالای سرمایه‎‌گذاری در همه بخش‌های تولید محصولات، جذابیت زیادی برای سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی دارد و بر همین اساس سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح‌های پرشمار در بخش کشاورزی این استان آغاز شده که تکمیل تعدادی از آنها به علت نیاز به تسهیلات بانکی، راکد و متوقف مانده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از احصای بیش از ۲۰۰ طرح نیمه‌تمام و راکد بخش کشاورزی این استان و برآورد نیاز آنها به منابع مالی و تسهیلات بانکی خبر داد و گفت: فعالسازی این طرح‌ها در اشتغالزایی، ایجاد امنیت غذایی و نیز تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور بسیار حیاتی است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بخش کشاورزی استان اردبیل استان اردبیل طرح های آب محور اجرای طرح سرمایه گذاری حوزه کشاورزی هزار هکتار گلخانه ای تأمین آب سال اخیر سه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۱۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت صالحی، عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سالن جلسات اداره اموزش وپرورش برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به مطالبه جدی مقام معظم رهبری مبنی بر توجه ویژه بر مدارس دولتی، برهمین اساس تمام برنامه ها و فعالیت های خود را معطوف به مدارس دولتی کردیم.

رییس آموزش و پرورش تربت حیدریه اولویت نظام تعلیم و تربیت در این خطه را حمایت و تقویت مدارس دولتی با رویکرد محرومیت زدایی به خصوص در مناطق کم برخوردار عنوان کرد.

وی از برقراری عدالت آموزشی شامل؛ تجهیز هوشمند کلاس‌های درسی، استفاده مناسب از دبیران و فرهنگیان در مدارس دولتی، احداث فضاهای آموزشی و ورزشی را بخشی از اقدامات انجام شده در سال جاری عنوان کرد.

صالحی افزود: رتبه بندی معلمان بعد از یک دهه که طرح موضوع شده بود در این دولت اجرایی و پرداختی‌ها و معوقات نیز برای فرهنگیان واریز شد.

رییس آموزش و پرورش تربت حیدریه بیان کرد: در حوزه ساخت و سازها تمام پروژه‌های نیمه تمام مهرماه امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی به اقدامات دولت سیزدهم برای فرهنگیان اشاره کرد و گفت: موضوع مهم عدالت آموزشی است که سعی شده در اولویت قرار داده شود، لذا به مدارس دولتی به خصوص در حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار توجه ویژه ای کرده ایم.

صالحی تصریح کرد: نیروهای جدید جذب شده با مساعدت اداره کل در مقطع متوسطه و ابتدایی برای شهرستان به کارگیری شدند و این در حالی بود که قبلاً به مناطق مختلف اعزام می‌شدند، در عین حال ۱۲۰ نفر در مقطع ابتدایی و ۵۵ نفر در مقطع متوسطه برای سال جدید جذب شدند.

رییس آموزش و پرورش تربت حیدریه گفت: همچنین با برگزاری آزمون های امسال در دو مقطع ابتدایی و متوسطه و سیر مراحل گزینشی به نیروی انسانی مورد نیاز در این خطه افزوده خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰ مدرسه در دستور تخریب است اما هنوز در حال استفاده است.

کسب رتبه‌های برتر توسط آموزش و پرورش تربت‌حیدریه

صالحی به کسب رتبه‌های برتر اشاره کرد و افزود: در مقطع متوسطه در المپیادهای کشوری مقام‌های برتر توسط دانش آموزان این خطه کسب شده که می‌توان به مدال طلا در رشته مدیریت اقتصاد و نانو و همچنین مدال برنز در المپیاد جغرافیا اشاره‌کرد.

رییس آموزش و پرورش تربت حیدریه گفت: در کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ با ۷۰ رتبه زیر هزار رتبه سوم استان و در مجموع در شاخص‌های مختلف آموزشی، آموزش متوسطه این خطه بین ۴۷ اداره استان بعد از ناحیه ۷ مشهد رتبه دوم را کسب کردیم.

وی بیان کرد: پارسال در مقطع متوسطه اول ۷ رتبه کشوری در جشنواره نوجوان خوارزمی و ۵۰ رتبه استانی کسب کردیم.

کد خبر 6093666

دیگر خبرها

  • راه آهن اردبیل امسال به بهره برداری می رسد
  • پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود
  • تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • عزم دولت برای تأمین مسکن جدی است
  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل