Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجهیز لباس نیروهای پلیس به دوربینی کوچک و قابل رویت کمک می کند تا بتوان فیلم های صوتی و تصویری از تعاملات بین پلیس و مردم را ضبط کرد.

 کارشناسان با انجام مطالعاتی روی تاثیر استفاده از این تجهیزات می گویند: هرچند این دوربین ها ممکن است تاثیر آشکار یا مداومی در کاهش ارتکاب جرم یا بد رفتاری افسران نداشته باشند اما می تواند تعداد شکایات علیه آنان را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دهه گذشته البسه تعداد قابل توجهی از افسران پلیس در انگلیس به دوربین مجهز شده است. این دوربینها می تواند به جمع آوری شواهد و یادآوری وقایع و اتفاقات در محل حادثه به نیروی پلیس کمک کند.

همچنین این باور وجود دارد که استفاده از این تجهیزات بر رفتار افسران و عموم مردم تاثیر می گذارد زیرا آنان را آگاه ساخته که تعامل میان آنان ثبت و ضبط می شود اگرچه این موضوع هنوز به شکل دقیق و به طور خاص مورد بررسی قرار نگرفته است.

بررسی انجام شده روی ۳۰ مطالعه که بیشتر آنها در ایالات متحده انجام گرفته نشان داد: مامورانی که لباس آنها به دوربین مجهز بوده نسبت به افسران دیگر کمتر مورد شکایت قرار گرفته اند اگرچه دلیل کمتر بودن شکایات از آنان هنوز نامشخص است. علاوه براین، افسران مجهز به این فناوری به طور قابل توجهی استنادات بیشتری برای جرایم جزئی غیر ترافیکی می نویسند.

همچنین شواهد موجود این موضوع را ارزیابی نکرده اند که آیا پاسخگو بودن ماموران پلیس یا نوع رفتار آنها با مردم در نتیجه تجهیز لباس افسران به دوربین بهبود پیدا کرده است یا خیر و انجام مطالعات بیشتر در این خصوص مورد نیاز است.

در ایالات متحده دسترسی به لباسهای مجهز به دوربین در دپارتمانهای پلیس به طور فزاینده ای افزایش یافته تا اعمال و رفتار ماموران بهتر زیر نظر گرفته شود. تجهیز ماموران پلیس به دوربین البسه  با این هدف است که از شیوع سوء رفتارها کاسته شود. با این وجود، در مورد فوائد این فناوری به طور قطع اظهار نظر نشده است.

علاوه بر این، دولت های محلی و ادارات پلیس که این فناوری را به کار نگرفته اند، اغلب موضوع هزینه را به عنوان یک مانع ذکر می کنند.

در حال حاضر در یکی از آخرین مطالعات انجام گرفته در مورد این تجهیزات، تیمی از کارشناسان ایمنی و اقتصاددانان جهان می گویند که تجهیز البسه پلیس به دوربین، هم سودمند و هم مقرون به صرفه است.

یافته ها در آمریکا نشان می دهد که مزیت اصلی این دوربین ها کاهش بدرفتاری از سوی نیروی پلیس این کشور بوده است. به عنوان مثال، در میان دپارتمانهای پلیس که مورد بررسی قرار گرفتند مشخص شد شکایت از ماموران ۱۷ درصد کاهش یافته و بد رفتاری آنان به هنگام برخوردهای مرگبار و غیر مرگبار نزدیک به ۱۰ درصد کاهش یافته است.

در استرالیا نیز تعداد ماموران مجهز به دوربین البسه به طور فزاینده ای به موازات سایر کشورها در حال افزایش است. اولین نوع از این دوربین ها سال ۲۰۰۷ در غرب استرالیا آزمایش شد. در ایالت ویکتوریا از سال ۲۰۱۲ دوربین البسه مورد آزمایش قرار گرفت و در سال ۲۰۱۵ پلیس نیو ساوت ولز اعلام کرد که چهار میلیون دلار برای تامین این تجهیزات سرمایه گذاری کرده است.

در چین نیز این باور وجود دارد که تجهیز نیروهای پلیس به دوربین البسه مزایای بالقوه ای را در حفظ امنیت افسران، بهبود تعامل پلیس و جامعه، پاسخگو بودن ماموران پلیس و ارائه شواهد برای جلسات دادگاهی دارد.

در فرانسه نیز پلیس ملی و شهری مجهز به دوربین البسه هستند که در سال ۲۰۱۷ با ۲۰۰۰ دوربین آغاز شد.

به گزارش ایسنا، در برخی از مناطق آلمان نیز برخی از ماموران پلیس از سال ۲۰۱۳ به تجهیزات ثبت تصاویر ویدئویی مجهز شده اند و از آن زمان تعداد ایالت هایی که ماموران پلیس به دوربین البسه مجهز بودند افزایش یافته است. دلیل استفاده از این دوربین ها بیشتر محافظت از نیروهای پلیس در برابر مجرمان ذکر شده است. دلیل دوم امکان بازسازی صحنه جرم و استفاده از تصاویر ثبت شده به عنوان شاهد است./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دوربین البسه پلیس به دوربین دوربین ها ماموران پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید

سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور با بیان اینکه هوشمندسازی در انجام ماموریت‌ها و ارائه خدمات یکی از اولویت‌های پلیس و مورد تاکید فرمانده فراجا و ریاست پلیس راهور فراجا است، گفت: در همین راستا نیز ما در پلیس راهور تهران بزرگ نیز این موضوع را جزو اولویت‌های خود قرار دادیم و برای تحقق آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام است.

وی با بیان اینکه موضوع ترافیک، موضوعی بین بخشی است که لازم است دستگاه‌های مربوطه در آن مشارکت داشته باشند، اظهارکرد: یکی از اقدامات ما استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی برای کنترل ترافیک و برخورد با تخلفات رانندگی است. در همین راستا نیز جلساتی را با شرکت کنترل ترافیک و چند شرکت دانش‌بنیان و همچنین جمعی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف برگزار کردیم و بنا شد تا زیرساخت‌های استفاده از هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات و نظارت ترافیکی فراهم شود.

برخورد با تخلفات ساکن با کمک هوش مصنوعی

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم، گفت: دو نوع دوربین ترافیکی در سطح شهر تهران وجود دارد، یکی دوربین‌های پلاک‌خوان است که این دوربین‌ها کار خود را انجام می‌دهند و براساس برنامه‌ای که برایشان نوشته شده نسبت به ثبت تخلفات اقدام می‌کنند. نوع دیگر اما دوربین‌های نظارت تصویری است که در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ عدد از آن در شهر تهران فعال است و امیدواریم که به زودی نیز افزایش پیدا کند.

موسوی‌پور با بیان اینکه این دوربین‌های نظارت تصویری هوشمند نیستند، گفت: درحال حاضر یک کاربر باید این دوربین‌ها کنترل کند، اما ما به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت هوش‌مصنوعی این دوربین‌ها بتوانند معابر را رصد کرده و در صورت وقوع تخلف یا وضعیت غیرعادی نظیر تصادف و ... موضوع ثبت و اعلام کنند. این اقدام امکان اجرا دارد و ما باید سامانه مربوطه را روی دوربین‌ها نصب کنیم.

وی ادامه داد:‌ از طریق دوربین‌های نظارت تصویری می‌توانیم سامانه‌ای را نصب کنیم و این سامانه به شکل هوشمند با تخلفات برخورد می‌کند. همانطور که گفتم ما در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم و قصد داریم تا در همین سال جاری با تعدادی دوربین کار را شروع کنیم و به مرور آن را گسترش دهیم. ما با استفاده از این سامانه و هوش مصنوعی با دوربین‌های نظارت تصویری نسبت به برخورد با تخلفات ساکن، نظیر پارک در محل ممنوع، پارک دوبل، توقف غیرمجاز، سد معابر و ... برخورد خواهیم کرد.  

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه امکان تعریف محدوده، نوع تخلف و حریم رصد برای این دوربین‌ها وجود دارد، گفت: در صورت اجرا تخلفات به شکل هوشمند رصد و پس از اعمال قانون پیامک آن برای رانندگان متخلف ارسال خواهد شد.

موسوی درپاسخ به این پرسش که موانع اجرای این طرح چیست، گفت: بعد از درخواست ما شهرداری این موضوع را در بودجه امسالش قرار داد، به‌هرحال موضوعاتی نظیر تامین اعتبار و ... در این خصوص وجود دارد.

پیش از این نیز سرهنگ احسان مومنی، معاون عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفته بود که به زودی دوربین‌های ثبت تخلف رانندگی بر روی موتورسیکلت‌های پلیس راهور نیز نصب می‌شود و در فاز اول این دوربین‌ها نسبت به ثبت تخلفات ساکن اقدام خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • درخواست پلیس از خودروسازها برای مجهز شدن خودرو‌های داخلی به ردیاب
  • تمام خودروهای داخلی باید به ردیاب مجهز شوند
  • خبر پلیس درباره مجهز شدن خودرو‌های داخلی به ردیاب
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید
  • تجهیز تمامی خودروهای داخلی به ردیاب
  • خبر پلیس درباره مجهز شدن خودروهای داخلی به یک امکان مهم
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید
  • هزینه ۱۰۰۰ میلیارد ریال برای تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری
  • مرگ خاموش مرد ۵۲ ساله در مشهد
  • برقراری و تامین امنیت ورزشگاه‌ها با استفاده از دوربین‌های هوشمند پلیس