Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک گفت: ۶۵۰ تن خرما امسال از سطح ۲۶۰ هکتار از نخلستان‌های بارور این شهرستان کویری در شرق استان اصفهان برداشت و روانه بازار مصرف شد.

حکمت موسوی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا سطح زیر کشت خرما در شهرستان خور و بیابانک را ۳۹۰ هکتار عنوان کرد و افزود: ۲۶۰ هکتار آن بارده و ۱۳۰ هکتار نهال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همچنین کاهش تولید در سال جاری را با بارندگی‌های زمان گرده‌افشانی مرتبط دانست وگفت: نخلستان‌های این شهرستان افزون بر ۷۸۰ هکتار بود که بر اثر سرمای سال ۸۶ بیشتر آن از بین رفت و بعد از سرما و اجرای طرح باز زنده سازی برای احیای مجدد نخلستان‌ها تاکنون بیش از ۵۴ هزار پاجوش خرما از ارقام سازگار با شرایط آب‌وهوایی منطقه از استان‌های خرماخیز به منطقه حمل و بین باغداران توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک کرمانی، قصب، خارک را از ارقام خرمای تجاری بومی این شهرستان عنوان کرد و گفت: از سال ۷۶ تاکنون تعداد زیادی ارقام خرمای تجاری از نقاط خرماخیز کشور برای بررسی سازگاری به شهرستان حمل و کشت‌شد و بررسی‌ها نشان داده که ارقام کبکاب، زاهدی، مضافتی و برحی سازگاری بهتری در شرایط منطقه دارد.
وی گفت: هم اینک برای هر روستا ارقام سازگار با روستا به باغداران معرفی و در صورت درخواست نخل داران پاجوش لازم تأمین می‌شود.
موسوی افزود: در پنج سال گذشته ارقام پیارم و مجول واردشده به شهرستان به  بار نشسته و با توجه به بررسی‌های صورت گرفته این دو رقم نیز در طرح‌های توسعه‌ای این مدیریت قرارگرفته است.
وی گفت: روستاهای مهر جان گرمه و خور نقاط عمده تولید خرما در شهرستان هستند و مهر جان مستعدترین نقطه برای کشت خرما در شهرستان است.
مدیر جهاد کشاورزی خوروبیابانک گفت: در فصل برداشت خرما که از ابتدای شهریور تا اوایل آبان است، بیش از هزار و ۲۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت می‌کنند.

به گفته وی درختان خرما درخور و بیابانک علاوه بر تولید محصول، همچون چتر سبز هوای داغ کویری را به هوای خنک تبدیل و امکان کشاورزی در زمین‌های شور را فراهم می‌کند و همچنین از برگ‌های آن در خوراک دام و ساخت انواع حصیر و سبد استفاده می‌شود.
شهرستان خور و بیابانک ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی دارد و محصولات زراعی و باغی آن شامل گندم، جو، آفتابگردان، چغندر، شلغم، پنبه، یونجه، زعفران، سیر، خرما، انار، پسته، زیتون، انجیر، بادام، گردو، توت و زردآلو ست./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: خور و بیابانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۲۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم قربان پور ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات موثر اداره امور اراضی جهاد کشاورزی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات مجموعه جهاد کشاورزی واگذاری ۱۵۲ هکتار از اراضی دولتی به طرح های مختلف کشاورزی و غیره بوده است.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر ادامه داد: در سال جاری باهدف آموزش بهره برداران بیش از ۲۵۰ نفر روز دوره آموزشی برگزار شده و بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از اراضی به طور موثر پیمایش شده که منجر به صدور ۸۰ مورد اخطاریه و ۴۰ مورد اعمال قانون تبصره ۲ ماده ۱۰ وتعداد ۶ مورد ماده ۳ طبق قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی شده است.

وی بیان کرد: در سال جاری ۱۸ مورد نقشه تجمعی پلاک های دارای رفع تداخلات با سطحی بالغ بر ۳هزار و ۵۰۰ هکتار تهیه شده و۶۳۰ نفربهره بردار با سطحی برابر ۳۵۰ هکتار به اداره ثبت اسناد و املاک جهت سند دار کردن اراضی معرفی شده اند.

قربان پور اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۰ مورد ثبت پرونده حقوقی و تعداد ۱۷۳ مورد از پرونده های سنوات گذشته را در سامانه ثبت کرده ایم.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر خاطر نشان کرد: همچنین طرح های اجرا شده در قالب تبصره یک ماده یک ۹ مورد و ۱۳ مورد نیز در قالب طرح های واگذاری اراضی ملی انجام شده است.

کد خبر 6093028

دیگر خبرها

  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر