Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها _ مرتضی نوری اهل زیراب سوادکوه، از ورزشکاران رشته پرمخاطره و البته هیجان‌انگیز کوهنوردی در سطح بین‌المللی است که توجه مسئولین به این ورزشکار و رشته کوهنوردی بسیار ضعیف است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مازندران، در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که ورزش بیش از گذشته مورد اقبال همگانی قرار دارد اما برخی رشته‌های ورزشی باوجود موفقیت‌ها در سطح ملی و بین‌المللی، آنطور که باید خود و قهرمانانشان معرفی نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته تربیت بدنی بهانه‌ای شد برای پرداختن به رشته‌هایی با چنین سرنوشت، همچون کوهنوردی. رشته‌ای که باوجود سختی‌ها و خطراتش، هیجان و روحیه خاص خود را دارد و قهرمانانش در اوج قله‌های صعود و افتخار، کمتر دیده می‌شوند. بی‌مهری‌هایی که لذت اهتزاز پرچم مقدس ایران بر بام‌های دنیا، تنها التیام‌بخش آن می‌شود. " مرتضی نوری" اهل زیراب سوادکوه، یکی از همین کمتر دیده شده‌های رشته پرمخاطره و البته هیجان‌انگیز کوهنوردی در سطح بین‌المللی است. ورزشکاری که صعود‌های زیادی در کارنامه ورزشی خود به ثبت رسانده اما حتی مدال‌های جهانی‌اش، نتوانسته تلنگری به متولیان وارد سازد. هفته تربیت بدنی و روز کوهنورد فرصتی شد برای گفت‌وگو با قهرمانی که با 45 سال سن، افتخارات زیادی به نام ایران ثبت کرده است.

مرتضی نوری با بیان اینکه از سال 84 کوهنوردی را به طور حرفه‌ای شروع کرده است، خاطرنشان کرد: حدود 16 سال از سال 84 به طور حرفه‌ای این رشته را با صعود زمستانه به دماوند شرو‌ع کردم. شرایط اقلیمی محیط زندگی‌‌ام در زیراب سوادکوه و علاقه به کوه مرا به سمت این رشته کشاند.

عضو تیم منتخب مازندران اولین صعود برون مرزی خود را مربوط به سال 86 دانسته و افزود: سال 86 اولین گروهی از سوادکوه بودیم که صعود برون مرزی به قله " آرارات" داشتیم. سال 88 نیز به عنوان تیم منتخب مازندران عازم قله 7754 متری " مراپیک" شدیم. 

نوری که پس از صعود به قله "مراپیک" به عنوان 5 نفر برگزیده وارد تیم امداد و نجات کوهستان شد، با بیان اینکه یکی از خاطراتش مربوط به حادثه سقوط هواپیمای تهران-یاسوج است، خاطرنشان کرد: سقوط هواپیمای تهران- یاسوج هرگز از ذهنم نمی‌رود.از مازندران 6نفر به منطقه حادثه اعزام شده بودیم و اجساد را از برف بیرون کشیدیم. خانواده‌هایشان از ما قدردانی کرده بودند و من در آن لحظات به این می‌اندیشیدم که خداوند توانایی به ما بخشیده تا در راه نجات بندگانش صرف کنیم. 

این قهرمان رشته کوهنوردی با اشاره به سایر صعود‌هایی که به قلل مختلف دنیا داشت، افزود: سال 95 صعودی به " آراگاتس" ارمنستان داشتم و دخترم نیز با من بود.دخترم اولین نوجوان ایرانی بود که در سال 90 به دماوند صعود داشت. سال 98 نیز من در تیم منتخب کارگری مازندران به قله " کازبک" صعود داشتم. 

نوری با بیان اینکه اخیرا نیز به همراه یک مازندرانی به بلندترین قله "پلنگ‌برفی" در جهان صعود داشته، خاطرنشان کرد: پلنگ‌برفی نمادی برای کوهنوردان در جهان است که اخیرا در تاجیکستان به قله 7495 متری "سامانی یا کمونیزم" ، قله 7105 متری " کورژنفسکایا" و قله 7007متری دوشنبه، صعود داشته‌ایم و پرچم ایران را بر فراز آن برافراشتیم.

عضو تیم امداد و نجات کوهستان مازندران، با انتقاد نسبت به بی‌توجهی مسئولین به مدال‌آوران این رشته،  اظهارداشت: با وجود اینکه امسال دو مدال جهانی برای ایران کسب کردم و توانستم با دست‌و‌پنجه نرم کردن با مرگ، پرچم کشورم را بالا ببرم اما هیچ مسئولی از شهرستان و استان توجه و حمایت نکردند. فقط مردم و رئیس هلال‌احمر سوادکوه از من استقبال داشتند‌ که از آنان و هم‌نوردانم تشکر دارم. 

وی افزود: رئیس هلال‌احمر و هم‌نوردانم واقعا حمایت کردند حتی از خانواده‌ام اما مسئولین هیچ توجهی نداشتند حتی رئیس تربیت‌بدنی شهرستان، که تنها مراسم بدرقه برگزار داشت که البته به همراه ورزشکاران رشته دیگر، که توجه چندانی به من نشده بود.‌

نوری تصریح کرد: بی‌توجهی‌ها انگیزه‌ام را بیشتر کرد و تلاش کردم خودم را ثابت کنم و دو مدال جهانی کسب کردم. 

این مدال‌آور رشته کوهنوردی با یادآوری لحظات صعود و اهتزاز پرچم ایران، خاطرنشان کرد: 48 روز سختی و بی‌خبری از خانواده را فقط به خاطر کشورم تحمل کردم و در میان 15 کشور دنیا تنها ایران توانست صعود کند. لحظه اهتزاز پرچم ایران در قله ، اشک شوق بود که جاری شد. 

نوری بهترین لحظه زندگی ورزشی‌اش را صعود دماوند به همراه دخترش عنوان کرد و با بیان اینکه کوهنوردی نوعی درس ایثار است، اظهارداشت: کوهنوردی یعنی گذشت. از خودت می‌گذری تا هم‌نورد تو بایستد. موقعی قهرمانی که هم‌نورد تو نجات یابد.کوهنوردی یعنی گذشت، ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی.

به گزارش تسنیم، کوهنوردی جسمی همراه می‌خواهد و روحی والا تا آدمی را ببرد به اوج آنچه که ممکنش دشوار است و عشقی می‌خواهد به وسعت میهن‌پرستی تا پای جان برای به رخ کشیدن قداست پرچمی که خون‌ها پای ماندگاری‌اش داده شد.ورزشی که در اوج غرور باید خاضعانه در برابر بی‌مهری‌ها مقاومت کنند و دل به کوه بسپارند. اگرچه گاهی غم ناملایمات، برخی ورزشکاران را از ادامه راه باز می‌دارد اما چه بسیارند که انگیزه‌شان دوچندان شده و تنها به اوجی می‌اندیشند که جایگاه ایران را در مقابل حریفان بیش از پیش، پر رنگ نمایند.

تشدید اختلاف در شورای شهر زیراب سوادکوه؛ اعضا برای کسب جایگاه با یکدیگر جدال می‌کنندآغاز اردوی دوم آزادکاران از 28 مهر/ داستان، برادران فیروزپور و سوادکوهی در راه صربستاننماینده ولی فقیه در استان مازندران: ناراحتی مردم از کمبودها نیست از تبعیض گلایه دارند

گویا بی‌مهری‌ها از سوی متولیان برای این رشته بیشتر حس می‌شود و حتی مدال‌های جهانی نیز این روند را وارد مسیر جدیدی نکرده است. امیدواریم با تغییر نگاه‌ها به این رشته، جانی به روحیه ورزشکارانش بخشیده شود تا نام ایران بیش از پیش، پر آوازه‌تر در دنیا بدرخشد.

انتهای پیام/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رشته کوهنوردی زیراب سوادکوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۳۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر توقف قطار عبوری افغانستان_ترکیه که از خاک ایران قرار است عبور کند، گفت: اظهار نظر راه آهن جمهوری اسلامی ایران ناشی از بی اطلاعی بود در صورتی که اطلاع رسانی‌ها از ۹ فروردین انجام شده بود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، مصطفی رضایی مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان _ ترکیه به ایران و تکذیبیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در مورد اولین قطار ترانزیتی که از مبداء افغانستان به مقصد ترکیه وارد مرز‌های شرقی کشور شد، تصاویری که روز ورود قطار مشخص است در مرز‌های شرقی کشور نشان می‌دهد که قطار چه موقعیتی دارد، وارد شده و در ایستگاه مرزی ایران متوقف شده است.

وی افزود: چیزی که مشخص است آنست که این قطار اول اردیبهشت ماه سال جاری از مرز شمتیق وارد کشور شد و در ایستگاه شمتیق متوقف شد و هنوز هم بعد از چند روز در این ایستگاه قرار دارد. اما این که چرا راه‌آهن کشور این خبر را تکذیب کرد، ما هم متعجب شدیم و این تکذیب یک دلیل بیشتر نمی‌تواند داشته باشد، آن هم عدم اطلاع مدیرانی بوده که اظهار نظر کردند و بدون بررسی و بدون اطلاع مطلبی را در این مورد بیان داشتند.

وی ادامه داد: این اظهار نظر تبعات منفی برای کشور دارد و آنچه که باعث شد رسانه‌های معاند هم بهره برداری خودشان را داشته باشند که قطعا تعاملات و ارتباطات حسنه بین دو کشور را هدف قرار داده‌اند.

رضایی گفت: مقداری قضیه عجیب شد، از آنجایی که در راه‌آهن افغانستان خروج این قطار با بدرقه و مراسم با شکوهی انجام شد و همه دیدند که قطار از مرز افغانستان خارج شده و وارد ایران شده است. از طرف دیگر وقتی که راه‌آهن تکذیب کرد، نگرانی‌ها در راه‌آهن افغانستان و تجار افغانستانی شکل گرفت که این قطار پرواز که نکرده و از مسیر دیگری هم که راه ندارد و این باعث شد که یک برداشت‌های منفی و حتی تمسخر آمیزی هم نسبت به این موضوع شکل بگیرد که قطار وارد ایران شده و غیب شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره دلیل این موضع گیری ضد و نقیض راه‌آهن کشور اظهار کرد: رسانه‌ها خبر زدند که قطار وارد شد و متوقف شد و بعد راه‌آهن ورود قطار را تکذیب کرد، و اتفاقات بعدی آن انجام شد. در یک جمله می‌توان گفت این اظهار نظر هم ناشی از عدم اطلاع بود، کنسرسیوم توسعه ریلی با هماهنگی وزارت راه و نمایندگی رئیس جمهور در امور افغانستان کار خودش را با سرمایه گذاری بزرگترین شرکت‌های ریلی کشور در افغانستان آغاز کرد، دو مسئولیت دارد.

وی افزود: در یک سال گذشته اصل مسئولیت کنسرسیوم در افغانستان رفع نواقص و توسعه خطوط ریلی و ایستگاه‌های راه‌آهن در افغانستان بود که از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و ایستگاه‌های متروکه با اقدام مشترک کنسرسیوم و راه‌آهن افغانستان بازسازی شد و تجهیز شد و پرسنل در آنجا مستقر شد و این توسعه خطوط ریلی در دستور کار قرارگرفت و قطار‌های متعددی هم بابت تکمیل این خط ریلی به افغانستان انتقال دادیم.

وی ادامه داد:، اما مسئولیت دومی که از جانب وزارت راه و دستور مستقیم وزارت راه و شهرسازی بر عهده این کنسرسیوم است و شرکت‌های تابع اون کذاشته شد، این بود که بهره‌برداری و توسعه خطوط ریلی افغانستان را برای انتقال بار‌های تجاری به ایران به صورت ترانزیت، چه واردات و چه صادرات انجام دهد.

مصطفی رضایی مطرح کرد: برای این منظور با حضور مسئولین عالی رتبه کشور در مورخ ۱۶ دی ماه ۱۴۰۲ قرارداد بسیار جامعی بین کنسرسیوم توسعه ریلی و مسئولین هیئت حاکمه افغانستان شکل گرفت با تایید رئیس اداره راه آهن افغانستان و رئیس هیئت وزرا افغانستان این قرارداد شکل گرفت و بهره برداری از خط ریلی که در افغانستان احداث شده بود به این کنسرسیوم واگذار شد.

وی اضافه کرد: ما هم بر اساس وظیفه‌ای که برای ما مشخص شده بود باید هط را برای انتقال اموال تجاری و وسیله‌های تجاری از مسیر خطوط ریلی ایران شروع به کار می‌کردیم.

وی تصریح کرد: یعنی هیچ کشوری معتل ما نمی‌ماند. ما زمانی که می‌گوییم کریدور ریلی در رقابت با یک تعداد کریدور دیگر است یعنی هر کشوری دوست دارد مسیر انتقال را از کشور خودش عبور دهد تا درآمد کسب کند و توسعه منطقه‌ای داشته باشد.

وی ادامه داد: این کنسرسیوم در رقابت با کریدور لاجوردی که از مسیر ترکمنستان دریای خزر را رد می‌کند و می‌رود به سمت آذربایجان و ترکیه و اروپا وارد این حوزه شد؛ و رقبای جدی بین المللی در این حوزه داشتیم و مواد معدنی افغانستان خیلی وقت‌ها از این مسیر به اروپا منتقل می‌شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره یکی دیگر از رقبا در کریدور تجاری ریلی برای تجارت گفت: همچنین در رقابت با کریدور ریلی و جاده‌ای که افغانستان با پاکستان دارد و متصل می‌شود به بنادر و افغانستان غز این طریق به آب‌های آزاد راه پیدا کرده است.

وی افزود: ما زمانی وارد این عرصه شدیم که این دو کریدور فعال بود و بعد از رفع نواقص اولویت‌داری که توسط کنسرسیوم صورت گرفت حالا نوبت این بود که بهره‌برداری از این خط آغاز شود که به دستور مسئولین بالادستی وزارت راه و کشور، این اولین قطار تجاری و ترانزیت از افغانستان به سمت ترکیه می‌خواست برود و وارد کشور شد.

وی ادامه داد: علت این اظهار نظر ضد و نقیض در مجموعه راه آهن عدم اطلاع از این مسئولیت کنسرسیوم بود و انتظار داشتن که کنسرسیوم فقط مصالح خط و ادوات ریلی حمل کند.

رضایی مطرح کرد: ببینید زمانی که می‌گوییم کریدور و هزاران میلیارد تومان جمهوری اسلامی ایران در افغانستان هزینه کرده تا این کریدور به بهره‌برداری برسد، اینکه راه آهن این خط را منوط به حمل مصالح کند، خب این خارج از منافع ملی است و هیچ عقل سلیمی چنین برداشتی از این خط ریلی نخواهد داشت و این می‌شود یک مسیر محلی که فقط جابجایی مصالح خواهد داشت.

وی اضافه کرد: البته به دلیل محدودیت‌های راه آهن در نیرو و خدمات اگر این بهره برداری تجاری در ماه‌های آینده اتفاق می‌افتاد شاید بهتر بود. اما منافع جمهوری اسلامی به ما این اجازه را نمی‌داد و ما متعهد بودیم که زودتر وارد این بهره برداری تجاری شویم.

وی درباره نامه نگاری‌های رسمی در این خصوص گفت: ۲۲ روز قبل در تاریخ ۹ فروردین نامه نگاری خطاب به راه آهن و سایر دستگاه‌ها انجام شد که این عملیات با هماهنگی معاونین وزارت راه و شهرسازی و نماینده رئیس جمهور انجام شده بود.

وی افزود: حتی هماهنگی‌ها با مرزبانی و نیروی انتظامی هم انجام شد و استانداری خراسان رضوی نامه‌ای را خطاب به همه ارسال کرده بود که زین پس علاوه بر جابجایی ادوات ریلی از این خط، بار تجاری هم به مقصد ترکیه از طریق سیستم ریلی جابجا می‌شود.

وی ادامه داد: این اطلاع رسانی در تاریخ ۲۰ فروردین انجام شد و وزارت کشور نیز اجازه ورود را در این خصوص داده است.

رضایی مطرح کرد: قطار وارد مرز شمتیق شد و هماهنگی گمرکی آن انجام شد و هم گمرک و هم مرزبانی در این خصوص هماهنگ بودند. قطار در انتظار تشریفات ریلی بود و دو دستگاه دیگر هم پس از این قرار بود که به سمت ایران بیایند، اما با دستور توقفی که راه آهن داد، پروژه رفع نواقص نیز متوقف شد، زیرا واگن‌های ادوات در ایستگاه‌های شاهرود و خواف که منتظر لوکوموتیو بودن هم به مشکل خوردند.

وی در پایان گفت: از طرفی این یک عملیات استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران بود تا از سرعت ۳۰ و ۴۰ به سرعت ۱۴۰ کیلومتر برسد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سریال ناکامی کاراته خوزستان ادامه دارد!
  • کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی
  • تراز هر ۲ نوبتِ کنکور متفاوت از یکدیگر اعمال می‌شود
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • کیانی: با تمام وجود برای المپیک آماده می‌شوم / مسئولین المپیک را با تمام امکانات حمایت کنند +فیلم
  • بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود
  • فیلم/ وظایف مهم مسئولین در قبال جهش تولید از نگاه رهبر انقلاب
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • بانوان پلیس؛ مامن زنان آسیب دیده/ کسب ۴۰ مدال ورزشی
  • بیرانوند از صعود به فینال مسابقات تراپ قطر باز ماند