Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، بارندگی‌ها در گیلان طی سه روز اخیر آغازشده و هم‌اکنون نیز طبق آخرین تصویر رادار هواشناسی شدت بارش در شهرستان‌های شرقی، مرکزی و برخی نوار ساحلی با شدت و ضعف تداوم دارد.

 

شدت بارش‌ها در گیلان در برخی از نقاط موجب افزایش حجم آب رودخانه‌ها و سیلابی شد در نقاطی از آن‌ها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدور اطلاعیه‌های هشداری، هماهنگی و پاسخ به هنگام ستاد مدیریت بحران استان موجب شده تا خسارت‌ها در جریان سیل اخیر به حداقل برسد.

 

 تخریب کف بند پایاب سد انحرافی شهرستان املش ازجمله خسارت سیل در شرق گیلان بوده که تاکنون امیر مرادی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان از آن خبر داده است.

 

رودخانه گشت رودخان شهرستان فومن نیز در پی بالا آمدن آب رودخانه موجب آب‌گرفتگی و موجب شد تا دستگاه‌های امدادی و راهداری جهت بازگشایی وارد میدان شوند.

نمونه‌ای از اقدامات به هنگام و پیشگیرانه ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان در جریان بارندگی‌های اخیر، دپو سنگ پای سد بتنی پلنگ پاره در رودخانه شفارود بود.

 

به گفته امیر مرادی مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان، ریختن سنگ در پای سد در پیشگیری از خسارت سیل به ابنیه راه و اراضی بسیار مؤثر بوده و اگر سمت در برداشت محور برداشت همکاری بیشتری کند، ضمن تقویت کامل بستر و سد بتنی از تبعات ثانویه ناشی از سیل پیشگیری می‌شود.

 

به گفته محمد دادرس، مدیرکل هواشناسی استان گیلان، شهرستان رودسر بارش بیش از ۲۳۰ میلی‌متری را طی ۳۶ ساعت اخیر تجربه کرده است.

مطابق گزارش ایستگاه‌های هواشناسی استان گیلان، شهرستان رضوانشهر پس از رودسر بارش باران ۲۱۵ میلی‌متری را به خود اختصاص داد و در ردیف دوم بیشترین میزان بارندگی طی پنج روز اخیر قرار گرفت.

املش، گیسوم تالش و بندرانزلی نیز طی روزهای اخیر در پی بارندگی‌ها جز شهرستان‌های پر بارش گیلان به ترتیب با ۱۵۸، ۱۵۳ و ۱۴۴ میلی‌متری بودند.

آن‌طور که مدیرکل هواشناسی گیلان گفته، ابری و مه‌آلود بودن هوا، بارندگی و وزش باد غالباً شدید و کاهش محسوس دما ازجمله شاخصه‌های وضعیت جوی گیلان طی امروز است و به‌تدریج طی عصر و شب از وضعیت ناپایداری‌ها کاسته می‌شود.

دادرس وضعیت جوی هوا در گیلان را برای فردا صاف تا نیمه‌ابری اعلام کرده و گفته که طی روز افزایش دما و البته در طول شب با باد گاهی شدید روبرو خواهیم بود.

 

 

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: سیلاب در گیلان بارش شدید باران هواشناسی گیلان پیش بینی هواشناسی گیلان مدیریت بحران گیلان ایستگاه های هواشناسی استان گیلان بالا آمدن آب رودخانه دستگاه های امدادی رودخانه شفارود مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۴۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم

مدیرکل هواشناسی استان یزد گفت: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت مشابه سال گذشته شرایط خوبی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، رضا برهانی پیش از ظهر امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست با خبرنگاران استان یزد، با اشاره به اینکه میانگین بارش سال در استان یزد ۸۶ میلی متر است و یزد کم بارش ترین استان در کشور است.

وی ادامه داد: پاییز سال ۱۴۰۲ یکی از کم بارش‌ترین فصل‌های پاییز در استان یزد بود و حدود ۱۰ میلی متر میانگین بارشی ثبت شد و شاهد گسترش خشک سالی شدید در ۱۰۰ درصد مساحت استان اتفاق افتاد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد با اشاره به اینکه امسال پیش‌بینی می‌شود تا دو درجه افزایش میانگین دما خواهیم داشت ادامه داد: خوشبختانه از فصل زمستان سامانه های بارشی وارد استان شد که تا حد زیادی از گرمای زود هنگام هوا در یزد کاست.

برهانی افزود: در پایان فصل زمستان شرایط بارشی سال آبی استان به شرایط نرمال خود رسید و شرایط هوایی در اسفند ماه امسال کم سابقه بود و از نظر افزایش میزان بارش‌ها، نزدیک به ۴۰ میلی متر بارندگی در سطح استان یزد ثبت شد و اولین اسفندی بود که میانگین دما از نرمال خود در یزد سردتر شد و دو سامانه بارشی موثری در اسفند میانگین بارش را به ۲۴ میلی متر رساند.

وی با اشاره به اینکه در فرودین ماه شاهد ادامه بارش‌ها بودیم و میانگین بارش‌ها به ۲۲ میلی متر رسید ادامه داد: این سامانه در هفته اول اردیبهشت قوی بود و میزان بارش در یزد میانگین بارش را در استان به ۲۶ میلی متر رساند.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد افزود: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت سال گذشته شرایط خوبی شده است.

برهانی بیان کرد: هرچند بارش‌های فرا نرمال را شاهد هستیم و اثرات خشکسالی های فصل پاییز تا حد قابل توجهی کاسته شده است گفت: باید توجه کرد که خشکسالی برای امر کشاورزی و منابع آبی به این سرعت با این بارش‌ها قابل جبران نیست و اثرات آن همچنان بر کشاورزی تاثیرگذار خواهد بود و پابرجاست.

وی ادلمه داد: در حال حاضر ۱۰۰ ایستگاه فعال هواشناسی در استان داریم تا پوشش کاملی از تمام پدیده‌های استان داشته باشیم، هرچند با توجه به تغییر اقلیم و اتفاقات گوناگون سامانه‌ای بعضاً از دید هواشناسی خارج است، اما با ارتقا کمیت و کیفیت نقاط ضعف احتمالی را پوشش خواهیم داد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد گفت: هواشناسی نمی‌تواند پیش بینی صد درصدی داشته باشد، پیش‌بینی‌ها همراه با خطا است و خطا و خطر را برای مخاطبان پیش‌بینی می‌کند تلاش این است که برداشت درست و دقیق صورت بگیرد.

برهانی ادامه داد: در تمام ساعات شبانه روزداده های هواشناسی ارائه می‌شود، همچنین گرد و خاک، احتمال سرمازدگی کشاورزی، سیل در بارش‌های فصل گذر پاییز و بهار از موارد خطرسازی هستند که برای مردم پیش‌بینی آن‌ها صورت می‌گیرد.

وی از آماده باش نیروهای هواشناسی در شرایط اضطرار خبر داد و گفت: در طول سامانه‌های بارشی با هشدار زرد و نارنجی نیروهای هواشناسی بسیج هستند و لحظه به لحظه گزارشات را برداشت و ثبت می‌کنند و با ارسال اطلاعات و داده‌ها به تمام مراکز از دامنه خسارات به مردم می‌کاهند.

کد خبر 749434

دیگر خبرها

  • مهر و موم واحد‌های صنفی متخلف در رودسر
  • صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی
  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • بازگشت وضعیت نارنجی به یزد
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • فعالیت امواج بارشی و وزش باد شدید از اواخر وقت امروز در آذربایجان‌غربی
  • هشدار هواشناسی کرمان نسبت به احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها
  • احتمال آب‌گرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها در ایلام
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور