Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@23:24:00 GMT

فاز سوم مطالعات بالینی واکسن فخرا در حال انجام است

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۵۴۰۵

فاز سوم مطالعات بالینی واکسن فخرا در حال انجام است

آنچه که من در حال حاضر به عنوان مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن فخرا می‏‌دانم، این است که روند مطالعات فاز سوم بالینی واکسن در حال انجام است.

به گزارش مشرق، روزنامه جام جم گفت‌وگویی با مسعود سلیمانی، مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن فخرا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه آمده است.

روند مطالعات فاز سوم بالینی واکسن فخرا در حال انجام است

- در رابطه با هشدار مدیر پروژه واکسن فخرا نسبت به توقف پروژه به دلیل استقبال کم داوطلبان در فاز مطالعاتی باید بگویم ایشان به عنوان مدیر از روند پروژه اطلاع دقیقی دارند و البته انتظارات متفاوتی هم ممکن است از پروژه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: بذر ویروس واکسن فخرا از بیماران ایرانی گرفته شد

- اما آنچه که من در حال حاضر به عنوان مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن فخرا می‏‌دانم، این است که روند مطالعات فاز سوم بالینی واکسن در حال انجام است.

تنها حدود یک‌چهارم داوطلبان مورد نیاز در مطالعه بالینی شرکت کرده‌اند

- پیش‌بینی ما این بود که حدود ۴۵ هزار داوطلب در مطالعه بالینی شرکت کنند اما حدود یک‌چهارم این تعداد و نزدیک به ۱۰ هزار داوطلب در مطالعه شرکت کردند.

- مسلما تعداد داوطلبان در روند مطالعه تاثیرگذار است و با محقق نشدن انتظارات و پیش‌بینی‌ها، نتایج به دست آمده نیز تغییر می‏‌کند.

- بعد از کاهش تعداد داوطلبان، روند مطالعه بالینی فاز سوم تغییر کرد، چون تعداد افرادی که در جامعه واکسن تزریق کرده‌‏اند، افزایش پیدا کرده است بنابراین ما نمی‌‎توانیم درباره اثربخشی واکسن در جامعه تحقیق کنیم. البته تعداد داوطلبان هنوز هم کم نیست و می‌‎توانیم به نتایجی که پیش‌بینی کرده‌ایم، برسیم.

داوطلبانی که در مطالعه واکسن فخرا شرکت کرده‌‎اند، شش ماه تحت نظر هستند

- البته برای بالا بردن دقت پروژه، می‌توانیم از روش‌های دیگری هم استفاده کنیم. ما می‏‌توانیم تعداد افراد مورد مطالعه را کاهش دهیم اما زمان مطالعه را طولانی‌‏تر کنیم و حتی به شش ماه برسانیم. یعنی همان کاری که وقتی پاندمی در جهان وجود ندارد، ‌انجام می‌شود.

- در حال حاضر هم داوطلبانی که در مطالعه واکسن فخرا شرکت کرده‌‎اند، شش ماه تحت نظر هستند.

میزان اثربخشی واکسن فخرا

- ما دو گزارش را بعد از پایان مطالعات فاز اول و دوم تحویل سازمان غذا و دارو دادیم. مطالعات فاز اول با ۱۳۵ داوطلب و مطالعات فاز دوم بالینی نیز با ۵۰۰ داوطلب انجام شد و در ۹۰ درصد داوطلبان پس از تزریق واکسن، آنتی‌بادی ایجاد شد اما در ۷۲ درصد از افراد، تیتر آنتی‌‎بادی تا چهار برابر افزایش پیدا کرد و آنچه که ما در مطالعه به دنبال آن هستیم، دقیقا همین افزایش چهار برابری تیتر آنتی‏‌بادی است.

- این نتایج به صورت سختگیرانه و با نمونه‏‌گیری بدون اطلاع قبلی محققان انجام گرفته است، به این صورت که اطلاعات نمونه، تنها در اختیار مدیر مطالعات قرار گرفته و هیچ‌کدام از محققان که اطلاعات را پردازش می‏کردند، نمی‌‏دانستند آیا اطلاعات مربوط به واکسن‏‌نما را بررسی می‌کنند یا خود واکسن را. هدف از این کار، این بود تا سختگیری در روند مطالعات به بالا‏ترین حد برسد.

- نتایج بالینی واکسن ما در مراحل قبلی مطالعات با وجود سختگیری زیاد رضایت‌بخش بوده است.

 اگر ما واکسن داشته باشیم، مجبور نیستیم از کشور ارز خارج کنیم

- سر و کار من با علم است و با مسائل اقتصادی سروکار ندارم اما می‌دانم که اگر ما واکسن داشته باشیم، مجبور نیستیم که از کشور ارز خارج کنیم و میلیون‌‎ها دلار سرمایه بیت‌‏المال را برای خرید واکسن هزینه کنیم.

- تولید واکسن گران است اما در طولانی‌‎مدت و در مقایسه با خروج ارز از کشور به صرفه است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان واکسن کارآزمایی بالینی داوطلبان جامعه واکسن فخرا سازمان غذا و دارو سلامت بالینی واکسن فخرا حال انجام روند مطالعات مطالعات فاز فاز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۵۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند

شرکت آسترازنکا می‌گوید به دلیل مازاد واکسن‌های کرونا، این محموله‌های خود را از سراسر جهان جمع‌آوری می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت انگلیسی ـ سوئدی آسترازنکا می‌گوید به دلیل مازاد واکسن‌های کووید19 این محموله‌های خود را از سراسر جهان جمع‌آوری می‌کند.

این شرکت اعلام کرده که از زمان آغاز همه‌گیری کرونا چندین نسخه به‌روز شده از واکسن‌هایی که برای مقابله با ویروس کرونا ساخته شده از سوی شرکت‌های مختلف راهی بازار شده و همین مسئله موجب پدید آمدن مازاد واکسن‌ برای بیماری کرونا شده است.

اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون

براساس گزارش گاردین، در 7 می، آژانس دارویی اروپا اطلاعیه‌ای صادر کرد مبنی بر اینکه این واکسن دیگر مجاز به استفاده نیست. AstraZeneca در بیانیه‌ای گفت که این تصمیم به این دلیل گرفته شده است که در حال حاضر انواع واکسن‌های جدیدتری در دسترس هستند که برای هدف قرار دادن انواع کووید-19 سازگار شده‌اند.

با وجود این، چند روز پیش در پی شکایت دسته‌جمعی گروهی از شهروندان بریتانیایی، این شرکت اعتراف کرده بود که موارد نادری از واکسن‌های کرونای شرکت آسترازنکا به ایجاد لخته خون و مرگ بیماران منجر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته
  • همه طرح‌های توسعه بنادر کشور پیوست پدافند غیرعامل دارند
  • اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • رشد ۶.۶ درصدی معاینات سرپایی در پزشکی قانونی لرستان
  • امیدوار باشید؛ دوباره دندان در می آورید!/ آزمایش بالینی اولین داروی رشد دوباره دندان‌
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • روند کاهشی شاخص‌های مرده زایی و بستری متصل به تولد در استان همدان
  • میدان شهید زین‌الدین قم سه‌سطحه می‌شود
  • جانمایی محل جدید آراد کوه در جاده تهران-قم در دست مطالعه است