Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی امرایی عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس درباره مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع «سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش دانشجو» اظهار کرد: یکی از مواردی که در این مصوبه وجود دارد، میزان تأثیر معدل سال آخر دوره متوسطه در کنکور است؛ تاکنون این تأثیر ۳۰ درصد به شکل مثبت است و قرار است ۶۰ درصد به صورت قطعی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این بند شاید از لحاظ عددی 60 درصد شده که قبلا 20 و 30 درصد بوده است اما از لحاظ آنچه که قرار است، اعمال شود همان طرح‌های سال ۹۵، ۹۷ و ۹۸ است که اکنون مطرح شده است یعنی همان تأثیر قطعی معدل است و عددها بالاتر رفته است.

* مصوبه اصلاح کنکور در تعارض با عدالت آموزشی است

امرایی با بیان اینکه در کارگروه آموزش جلساتی را پیوسته برگزار کرده و مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی را مورد بررسی قرار دادیم، گفت: در بررسی مصوبه، نتایجی حاصل شد که نشان می‌دهد این مصوبه نیاز به اصلاح دارد چرا که در تعارض با عدالت آموزشی است.

وی توضیح داد: مسأله اول این است که امتحانات نهایی سال دوازدهم، قدرت تفکیک داوطلبان را ندارد یعنی در حال حاضر تعداد زیادی معدل بین ۱۹ تا ۲۰ داریم و این در حالیست که ظرفیت رشته‌های پرمتقاضی، کم هستند و رقابت هم برای این رشته‌هاست، چون ۹۰ درصد دانشگاه‌ها بدون کنکور پذیرش دارند و با این حال، سابقه تحصیلی یکساله را معیار علمی قرار دادند که در همان یک سال تعداد بسیار زیادی معدل بین ۱۹ و ۲۰ داریم.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور ادامه داد: مصوبه مجلس از 3 سال پایانی نام می‌برد یعنی زمانی معدل را اعمال می‌کنیم که آموزش و پرورش از 3 سال پایانی تحصیل در مدرسه امتحان نهایی و استاندارد بگیرد؛ این در حالیست که هم‌اکنون امتحان نهایی را در یکسال می‌گیرند و آن هم درباره استاندارد بودن و نبودن و لو رفتن و نرفتن آن، آموزش و پرورش باید پاسخ دهد.

* مگر می‌شود 2 آزمون جداگانه که میزان دشواری و آسانی آنها با هم متفاوت است برای دانش‌آموزان‌مان اعمال کنیم

امرایی با بیان اینکه موضوع بعد نمرات فارغ‌التحصیلان سال‌های قبل است که نمی‌شود با هم مقایسه کرد، گفت: بین کنکور و امتحان نهایی، مزیتی را کنکور دارد؛ در کنکور، نمرات یکسال اعتبار دارد و اگر سؤالات دشوار باشد، همه با هم دشوار است و اگر سؤال آسان باشد، همه با هم آسان است.

وی اضافه کرد: فردی که در کنکور امسال شرکت می‌کند، می‌داند که دشواری یا آسانی سؤالات امسال با سؤالات سال قبل به هم ربطی ندارد و نمره‌ای را نمی‌تواند از سال قبل به امسال منتقل کند یعنی داوطلبان باید دوباره کنار هم بنشینند و آزمون دهند؛ ولی در امتحانات نهایی، موضوع متفاوت است.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور ادامه داد: تصور کنید داوطلب فارغ‌التحصیل 1401، یکسال پشت کنکور بماند و بخواهد در سال 1402 کنکور دهد؛ نمرات این داوطلب با کسی لحاظ می‌شود که در سال 1402 امتحان نهایی داده است؛ چطور می‌توانیم امتحان نهایی سال 1400 را با سال 1401 مقایسه کنیم، بدون اینکه ضریب دهیم. مگر می‌شود دو آزمون جداگانه که میزان دشواری و آسانی آنها با هم متفاوت است و هیچ دستگاهی هم نمی‌تواند اینها را تطبیق دهد، برای دانش‌آموزان‌مان اعمال کنیم.

امرایی اضافه کرد: از سوی دیگر بگذارید یک مثال بزنم تعداد داوطلبان بین نمره 19 تا 20، در امتحانات نهایی رشته تجربی در سال 98، تعداد 49 هزار و 73 نفر بود و همین داوطلبان در سال 99 تعداد 73 هزار و 947 نفر بوده است؛ این موضوع حاکی از دشواری و سختی سؤالات در سال‌های مختلف است و نباید یک سال با سال دیگر سنجیده شود.

*کجای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجازه داده است کسی که در گذشته، نمراتش پایین بوده الان دوباره امتحان دهد؟

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور با بیان اینکه موضوع دیگر این است که مصوبه عطف به ماسبق شده است، اظهار کرد: به عنوان مثال در سال 1395، امتحان نهایی زیاد مهم نبود و بچه‌ها برای کنکور درس می‌خواندند؛ البته برای یک سری از رشته‌ها مثل دانشگاه فرهنگیان یا حسابداری در بانک، امتحان نهایی مهم بود اما برای رشته‌ای مثل پزشکی حد نصابی وجود ندارد. به خاطر همین هم داوطلبان این رشته‌ها تمام تمرکزشان به کنکور بود.

وی ادامه داد: از حدود یکی، دو سال گذشته، بچه‌ها امتحان نهایی را جدی گرفتند و درس می‌خواندند؛ حالا ما آمدیم به داوطلبی که در جریان تأثیر معدل نبود، می‌گوییم معدل تأثیر دارد. کجای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجازه داده است کسی که در گذشته، نمراتش پایین بوده است الان می‌تواند دوباره امتحان دهد و ترمیم نمره داشته باشد.

امرایی اضافه کرد: در گذشته یک ترمیم معدل بوده است که آن هم فشار به خانواده بود که می‌گفتند n تومان بپردازید و آن هم یکبار فقط می‌توانید امتحان دهید. تعداد دفعات هم نداشت. 

*تجارت جدیدی برای کسب نمرات بالا در امتحانات نهایی شکل می‌گیرد

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور گفت: مسأله بعدی این است که این مصوبه یک فشار مالی به خانواده‌ها وارد می‌کند و همچنین بازار دومی را برای پذیرش در دانشگاه‌ها ایجاد می‌کنیم.

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرده است که حواشی کنکور سراسری گردش مالی بالایی دارد اما آیا وقتی امتحان نهایی را گذاشتیم، کنکور را حذف کردیم؟

امرایی تصریح کرد: کنکور هنوز 40 درصد به قوت خودش برای پذیرش باقیست و نتیجه این است که بچه‌ها هم باید کتاب‌های کنکور و هم باید تمام کتاب‌های ارتقای معدل را بخرند؛ بر این اساس یک بازار جدیدی برای کنکور به وجود آوردیم.

وی تصریح کرد: یعنی این نبود که کنکور را حذف و دیگری را جایگزین کنیم و کنکور هم در رشته‌های پرمتقاضی حذف نخواهد شد. به عبارت دیگر کنکور حذف نشدنی هست حالا شاید میزانش کم شده است. بنابراین بازار دومی را به وجود آوردیم و با قطعی شدن تأثیر معدل در امر پذیرش کنکور، تجارت جدیدی برای کسب نمرات بالا در امتحانات نهایی، ترمیم معدل و کلاس‌های خصوصی شکل می‌گیرد و به غیر از کتاب آموزشی و کتاب تست، میلیون‌ها کتاب حل‌المسائل در خصوص امتحانات نهایی وارد بازار می‌شود.

*در مناطق محروم، میانگین نمرات امتحانات نهایی حدود دو نمره کمتر از سایر استان‌هاست

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور با اشاره به مناطق محروم، اظهار کرد: در مناطق محروم، میانگین نمرات امتحانات نهایی حدود دو نمره کمتر از سایر استان‌هاست. یعنی داوطلبان مناطق محروم با این مصوبه حذف می‌شوند. این در حالیست که در کنکور سراسری، منطقه‌بندی کردند اما در امتحان نهایی این اتفاق صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: گزارش تخصصی کارگروه آموزش از طرفرئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت به رئیس‌جمهور و رئیس مجلس منعکس شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دوره متوسطه علی امرایی كتاب حل المسائل شورای عالی انقلاب فرهنگی امتحانات نهایی امتحان نهایی عدالت کشور مناطق محروم رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۵۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ۱۸ مدعی فروش سوالات کنکور، امتحان نهایی و تجهیزات تقلب در تهران

به گزارش خبرآنلاین، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از دستگیری ۱۸ نفر از افرادی که در پوشش فروش سوالات کنکور یا ابزار پیشرفته تقلب در آزمون اقدام به کلاهبرداری از داوطلبان کرده بودند، خبر داد.

سرهنگ داود معظمی گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا در این‌باره گفت: سودجویی با سوءاستفاده از کنکور یکی از موضوعاتی است که هر ساله با آن مواجه هستیم و در این میان افراد فرصت طلب مجازی با ادعای دلسوزی و حمایت از داوطلبان خود را به آنها نزدیک کرده و با ادعای فروش سوالات کنکور، دسترسی به منابع اصلی، فروش ادوات و تجهیزات تقلب و ... از آنان کلاهبرداری می‌کنند. در این شرایط پلیس فتا نیز وارد عمل شده و با تخلفات این حوزه برخورد می‌کند.

وی با بیان اینکه تیم رصد پلیس فتا، اقدام به گشت‌زنی در فضای مجازی و شناسایی چنین افرادی می‌کند، گفـت: علاوه بر آن به گزارش‌ها و شکایات مردمی نیز با قید فوریت رسیدگی می‌شود. در همین راستا نیز با حضور همه جانبه پلیس فتا در فضای مجازی و در اجرای طرح برخورد با کلاهبرداران اینترنتی ویژه کنکور و امتحانات نهایی تعداد زیادی صفحه، کانال و گروه در شبکه‌های اجتماعی رصد و مورد پیگیری تخصصی قرار گرفت.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به شناسایی تعدادی از صفحات جعلی و کلاهبردارانه گفت: در جریان رصدهای انجام شده تا کنون بیش از ۲۰ کانال و گروه تلگرامی و صفحه اینستاگرامی با بیش از یک میلیون نفر دنبال کننده که ادعای فروش سوالات امتحانات نهایی و کنکور و فروش ابزار تقلب را داشته و آنها را با قیمت‌های گزاف به فروش می‌رساندند، مورد شناسایی قرار گرفتند.

معظمی گودرزی با بیان اینکه هماهنگی با مقام قضایی انجام و مجوزهای لازم برای دستگیری این افراد دریافت شد، گفت: در نهایت ماموران پلیس فتا پس از بررسی های تخصصی و اقدامات فنی تعداد ۱۸ نفر از افراد اصلی این تیم مجرمانه را شناسایی کرده و در عملیات‌های جداگانه این افراد را در محل اختفای خود در مناطق مختلف تهران بزرگ دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند. نکته قابل توجه در مورد دستگیرشدگان این بود که تمامی آنان در جریان بازجویی‌های انجام شده درست مانند دیگر متهمین دستگیر شده در سال‌های قبل معترف شدند که هیچگونه سوالی در اختیار نداشتند و قصدشان کلاهبرداری بوده است.

وی با اشاره به شیوه وشگرد این کلاهبرداران گفت: تعداد زیادی از این افراد صرفا با اعلام فروش سوالات کنکور بلافاصله بعد از واریز وجه کاربر را مسدود کرده بودند و برخی دیگر نیز سوالات بی‌ربط و قدیمی را بعنوان سوالات جدید برای داوطلبین ارسال کرده بودند. برای تمامی دستگیرشدگان پرونده قضایی تشکیل شد و آنان برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شدند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ به داوطلبان کنکور، دانش آموزان و خانواده‌هایشان توصیه کرد که به تبلیغات واهی و دروغین فضای مجازی توجه نکنند چرا که فرآیند آزمون تعریف شده و امن است و تجهیزاتی که تحت عنوان راه‌های تقلب در شبکه های اجتماعی به فروش می‌رسد نه تنها کمکی به داوطلبان نمی‌کند بلکه ممکن است آسیب های بسیار جدی به آنها وارد کند و سلامت این عزیزان را به خطر بیاندازد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898946

دیگر خبرها

  • جزییات مصوبه «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها»‌ مجلس
  • تکمیل سامانه ملی اسکان و تعیین سقف افزایش اجاره‌بها براساس مصوبه مجلس
  • واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران
  • ۵۰ حوزه امتحان نهایی در استان سمنان تجهیز شده است
  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • ستاد پشتیبانی آزمون برای امتحان نهایی در استان سمنان تشکیل شود
  • گلایه داوطلبان از عدم فعالسازی گزینه ثبت نام آزمون ترمیم معدل در سایت مای مدیو
  • بازداشت ۱۸ مدعی فروش سوالات کنکور ، امتحان نهایی و تجهیزات تقلب در تهران
  • بازداشت ۱۸ مدعی فروش سوالات کنکور، امتحان نهایی و تجهیزات تقلب در تهران
  • نسخه آبی گوشی ردمی 13C 5G به زودی عرضه می‌شود