Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسدالله قلیزاده رئیس انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده‌های نفتی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: کیفیت فرآورده‌های نفتی به ویژه بنزین و نفتِ گاز (گازوئیل) از دو منظر قابل بررسی است؛ نخست سنجش کیفیت آزمایشگاهی از چند ppm گوگرد گرفته تا عدد اکتان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. که قطعا سازمان ملی استاندارد باید به آن بپردازد و به صورت شفاف نظر دهد که در این بین، برخی موارد مانند تدوین استاندارد یورو-۵ جزو وظایف این سازمان است. منظر دوم نیز قسمتی است که در مجاری عرضه به آن توجه می‌کنیم.

او افزود: مهمترین مسئله‌ای که متصل به کیفیت است و حتی در کمیت هم تاثیر می‌گذارد، مسئله تبخیر و کسری فرآورده است که عوامل متعددی دارد و از دمای بارگیری و تخلیه فرآورده نیز تاثیر می‌گیرد. تبخیر فرآورده‌ای مانند بنزین در همه جای دنیا وجود دارد، منتهی مناقشه‌ای که بین جایگاهداران و شرکت‌های تابعه وزارت نفت از سالیان قبل تاکنون وجود دارد، این است که جایگاهداران مدعی هستند که در عمل، تبخیر بیش از میزان استاندارد است و تبدیل به کسری می‌شود.

قلیزاده توضیح داد: در واقع ابتدا بهای بنزین توسط جایگاهدار پرداخت می‌شود و سپس تبخیر اتفاق می‌افتد که این مسئله در نقاط مختلف کشور متفاوت است، ولی تاکنون به طور یکسان فرض گرفته شده که جایگاهداران نسبت به این موضوع معترض هستند.

مصرف بالا یکی از دلایل کسری بنزین است

او تاکید کرد: یکی از دلایل مهم این موضوع، روند سریع انتقال فرآورده نفتی از تولید به مصرف به دلیل حجم بالای مصرف است؛ یعنی، وقتی کمتر از ۲۴ یا ۴۸ ساعت از تولید فرآورده گذشته باشد و بلافاصله به جایگاه حمل شود، قطعا کسری وجود خواهد داشت. معتقدیم این مسئله هم به ضرر جایگاهدار و هم به ضرر مردم است.

رئیس صنف جایگاهداران سوخت ادامه داد: جالب توجه است که جایگاه‌های سوخت به علت کسری فرآورده به نرخ فوب خلیج فارس جریمه هم می‌شوند، در حالی که هیچ دخل و تصرفی در تولید، کیفیت و حمل آن ندارند. جایگاهداران هر محموله‌ای که برایشان فرستاده می‌شود را باید تخلیه کنند و به مشتری بفروشند.

بیشتر بخوانید:

مشکلی در عرضه بنزین سوپر و گازوئیل نداریم / کاهش تقاضا برای مصرف بنزین سوپر در سطح کشور اجرای طرح "کهاب" در قانون هوای پاک بلاتکلیف است

او با تاکید بر این که نظارت کامل روی مخازن و روند فروش وجود دارد و در نتیجه آن، کسری در اکثر موارد ناشی از تبخیر و اُفت حجم فرآورده است، گفت: در این زمینه قبلا تحقیقاتی انجام شده، اما کافی نبوده است. صنف جایگاهداران سوخت هیچگاه این مسئله را به فضا‌های مطالبه گری نکشانده و صبوری کرده، اما اکنون در حال انجام اقداماتی به منظور احقاق حق، شفاف سازی و تعیین تکلیف هستیم.

قلیزاده در ادامه گفت: حتی یکبار هیئت وزیران مصوب کرد که بررسی میزان تبخیر باید به تفکیک استان‌ها انجام شود، اما متاسفانه مسئولان این کار را انجام ندادند. طرح‌هایی هم مانند طرح کهاب برای بازیافت بخارات مطرح شده که البته منتقد‌هایی دارد. برخی معتقدند اجرای این طرح هزینه گزافی دارد، برای جبران قسمت خیلی کمی از بخارات است و توجیه ندارد.

او تاکید کرد: با این حال، تلاش کردیم تا طبق ماده ۱۶ آیین نامه اصلاحی قانون جلوگیری از آلودگی هوا، این طرح اجرا شود که متاسفانه چند سالی است اقدام جدی برای اجرای سه استیج این طرح نشده و بودجه لازم برای آن، هزینه نشده است. شرکت‌هایی که این تجهیزات را تولید یا وارد می‌کنند نیز اکنون بلاتکلیف هستند و نمی‌دانند باید چه کنند.

استانداردسازی سوخت و خودرو‌ها قبل از سنجش آلایندگی در جایگاه‌ها باید انجام شود

رئیس انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده‌های نفتی در بخش دیگر سخنان خود در مورد اجرای قانون هوای پاک نیز افزود: این قانون موارد متعددی دارد و دستگاه‌های بسیاری در اجرای آن تکلیف قانونی دارند؛ باید پایش شود که هر دستگاهی چقدر کارش را درست انجام داده است. به طور ویژه باید در مورد کیفیت سوخت و همچنین میزان توزیع سوخت‌های با استاندارد بالا باید بررسی شود که چقدر در استان‌ها و شهر‌های مختلف، با قانون فاصله وجود دارد.

او نسبت به ضعف عملکرد برخی از دستگاه‌های اجرایی انتقاد کرد و افزود: نباید این طور باشد که قبل از اجرای طرح کهاب و تخصیص بودجه برای این موضوع، همچنین قبل از استاندارد سازی خودرو‌ها و کیفیت سوخت، شاهد این باشیم که شرکت‌هایی برای سنجش آلایندگی به جایگاه‌ها مراجعه کنند!

قلیزاده همچنین گفت: کیفیت آزمایشگاهی بنزین در دو بخش آلودگی محیط زیستی که می‌تواند برای مردم و کشور زیان داشته باشد و همچنین میزان تبخیر آن که برای مردم و جایگاهداران خسارت زاست، باید بررسی و استاندارد سازی شود. اعتراضات جایگاهداران هر روز نسبت به این موضوع و جرایم ناحق ناشی از کسری زیاد و زیادتر می‌شود و بار‌ها به مقامات مسئول و دادستانی کشور اعلام کرده ایم که ادامه این روند، کاهش شدید توان مالی جایگاهداران و اعتراض آن‌ها را در پی دارد. البته با استقرار دولت جدید، امیدواری برای حل این مشکل بیشتر شده است و امیدواریم اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استانداردسازی بنزین فرآورده های نفتی جایگاهداران سوخت گازوئیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۶۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518

تین نیوز عباس قربانعلی بیک* :

تعدادی واگن دوطبقه چینی که برای مترو تهران کرج خریداری شده بود برای اولین بار در ابتدای دهه هشتاد به شرکت رجا واگذار شد که پس از تغییراتی برای دوره کوتاهی مورد استفاده قرار گرفت، ظرفیت بالای این واگن ها به صورت اتوبوسی ... ، سبب علاقه و بررسی بیشتر کارشناسان شرکت قطارهای مسافری رجا (شرکت مسافری راه آهن جمهوری اسلامی) و نهایتا سفارش مخصوص این واگن ها به صورت اتوبوسی با ظرفیت بالا برای زمان سیر تا هشت ساعت (مسافت متوسط) به شرکت CRC چین شد.

سال 1391 ورود واگن ها با تعداد صندلی 108، وزن واگن خالی 56 تن و وزن با مسافر 66 تن، بارمحوری مجاز 17 تن، طول 26400، عرض 3105 و ارتفاع از سطح ریل 4650، سرعت طراحی 160 و بهره برداری 150 (ظاهرا بالاترین در ایران) آغاز شد. 

بوژی این واگن ها ساخت زیمنس آلمان و از نوع SF400 ، با سه دیسک ترمز انتخاب شد که به تعداد زیاد در انواع واگن ها از جمله ICE آلمان با سرعت 280 کیلومتر برساعت استفاده شده بود، فاصله محوری 2500 و قطر چرخ 920 میلیمتر بود.

با وجود سابقه استفاده از این بوژی در انواع متعدد واگن های یک و دوطبقه برای اطمینان از مناسبت آنها برای واگن های دوطبقه مورد نظر، قراردادی با OBB (اتریش) جهت انجام آزمایشات UIC 518  (رفتار دینامیکی، ایمنی، کیفیت سیر) منعقد شد.

این گزارش نتایج آزمایش ها را بر اساس رویه های ساده شده استاندارد EN 14363 و استاندارد UIC 518 تشریح مینماید.

یک واگن کوپه ای نمونه DB برای آزمایش با بوژی SF400 انتخاب و استفاده شد. برای آزمایش های بارگذاری شده، وزن واگن با بالاست (وزنه) به 65.4 تن افزایش یافت که نشان دهنده یک واگن دوطبقه با مسافر کامل است. آزمایش ها در بخش های مختلف مسیر در اتریش بین اکتبر تا نوامبر 2010 انجام شد. استاندارد EN 14363 چهار ناحیه آزمایشی را برای ارزیابی تعریف می کند، مسیرهای مستقیم (منطقه 1)، قوس های شعاع بزرگ بیش از 600 متر (منطقه 2)، قوس های شعاع متوسط ​​400-600 متر (منطقه 3)، و شعاع کوچک زیر قوس های 400 متر (منطقه 4)، و قوس های پیوندی نیز مورد آزمایش قرار گرفتند.

ابزار دقیق شامل سنسورهای شتاب روی قاب بوژی، بدنه واگن و یک جعبه یاتاقان برای اندازه گیری شتاب های جانبی، عمودی و شبه استاتیکی بود. پروفیل چرخ قبل و بعد از سیر اندازه گیری می شد. داده ها در فواصل 10 سانتیمتری ثبت شدند و از نظر آماری بر اساس آستانه های ایمنی و کیفیت سیر (Ride Quality) در روش های UIC 518 تجزیه و تحلیل شدند. در تست های مسیر مستقیم منطقه 1 تا سرعت 179 کیلومتر درساعت، حداکثر شاخص ایمنی به 57 درصد و کیفیت سیر به 80 درصد از آستانه مجاز رسید. برای قوس های شعاع بزرگ در ناحیه 2 با کسری دور (cant deficiencies) تا 182 میلیمتر، حداکثر شاخص ایمنی به 65 درصد و کیفیت سیر به 45 درصد از آستانه مجاز رسیدند. در قوس های شعاع متوسط ​​در ناحیه 3 با کسری دور تا 179 میلیمتر حداکثر شاخص ایمنی به 66 درصد و کیفیت سیر به 37 درصد از آستانه مجاز رسیدند. در قوس های شعاع کم ناحیه 4 با کسری دور تا 181 میلیمتر، حداکثر شاخص ایمنی به 71 درصد و کیفیت سیر به 34 درصد از آستانه مجاز رسیدند و نهایتا برای قوس ای پیوندی آزمایش شده، مقادیر ایمنی به 79 درصد و کیفیت سیر به 81 درصد از آستانه مجاز رسیدند.

این گزارش نشان داد که بر اساس آزمایش های ساده شده EN 14363، بوژی SF400 تا سرعت 176 کیلومتر برساعت و کسری دور 165 میلیمتر، رفتار حرکتی مناسبی از نگاه ایمنی و راحتی در هر چهار منطقه آزمایشی و در نیز قوس های پیوندی داشت.

در حالی که به صراحت بیان نشده است، این گزارش اشاره دارد که سرعت بالای مسیر مستقیم بالاتر از 176 کیلومتر در ساعت می تواند به طور بالقوه ایمن باشد، زیرا محدودیت کلی 176 کیلومتر در ساعت احتمالا بالاترین سرعت آزمایش شده در محدوده قوس دار بود. در نهایت، با توجه به تجربه به کارگیری قبلی این بوژی ها در سرعت 280 کیلومتر برساعت در واگن های یک طبقه بنظر میرسد حداکثر سرعت مطمئن حدود 1.25 برابر تست 176 کیلومتر درساعت (تقریبا 220-240 کیلومتر در ساعت) است.

این واگن ها که می توان آنها را بهترین واگن اتوبوسی کشور (ایمنی، راحتی سیر، سرعت، کیفیت ...) برای برد متوسط اعلام نمود، اکنون علاوه بر حمل ونقل مسافران حومه در مسیرهایی مانند تهران قم و ...، در مسیر تهران مشهد نیز مورد استفاده است.    

فایل مرتبط را از اینجا دریافت کنید.

downloadFile عباس قربانعلی بیک وبلاگ‌نویس آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • جریمه واحد تولیدی فرآورده خوراک دام و طیور در چهارمحال و بختیاری
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • ساماندهی بهداشتی اولویت طرح تضمین سلامت فرآورده‌های شیلاتی است
  • ◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518
  • انجام ۲ هزار و ۴۴۲ نمونه برداری از فرآورده‌های تولیدی در زنجان