Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، آیین افتتاحیه جشنواره موسیقی نواحی ایران با حضور حدود ۷۰ شرکت کننده (نوازنده وخواننده) و جمعی از مسئولان موسیقی سنتی ایران در باغ موزه وزیری کرمان گشایش یافت.

در ابتدای مراسم  محمدرضا علیزاده،  مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان کرمان پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای جشنواره نشینان قرائت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیزاده با ابراز خرسندی از اجرای جشنواره‌ای دیگر در کرمان گفت: محدودیت‌های کرونایی مانع اجرا در جمع مردمی شد.

  او بیان کرد: تعداد زیادی از اساتید  و کارشناسان و عوامل اجرایی برای برگزاری هر چه بهتر این جشنواره تلاش  کردند که باید از همه آن ها تشکر  کنم.

محمد علی مرآتی، دبیر چهاردهمین  جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: در این دوره از جشنواره سعی کردیم در یک رنگین کمان و رنگ آمیزی  وحدت و کثرت موسیقی ایرانی را زنده کنیم.

او  افزود: امیدواریم با اجراها روح  وحدت ملی و ایران فرهنگی را زنده کنیم.

در ادامه اجرا‌های زیبای نواحی مختلف ایران به گوش جان تاق‌های رنگارنگ باغ موزه تاریخی وزیری کرمان نشست و اسباب مسرت موسیقی دوستان را فراهم کرد.

اجرای اول متعلق به گروه سرنانوازی قشقایی از لرستان که ابتدای کار خود را با اجرای سوگی هدیه به روح پروین بهمنی مادرلالایی ایران که به تازگی فوت شده است، آغاز کردند و سپس با سرنانوازی قشقایی دل دوستداران هنر را نوازش کردند.

اجرای بعد مربوط به گروه ترکمن نشینان استان گلستان بود که با هیاهوی مخصوصشان لذت موسیقی دشتی ترکمن را با زیبایی اسب‌های زیبای ترکمن تداعی کردند.

به گفته احمدصدری کارشناس موسیقی شناس این اجرا‌های دشتی در ردیف موسیقی ایران اجرا می‌شوند. او موسیقی ترکمن را دارای ۴ مد یا دستگاه موسیقی معرفی کرد.

اجرای بعدی موسیقی نواحی هره نوازی کرد‌های ایران از استان کرمانشاه با سپیدی لباس و تنبور‌های قدیمی بود که خاک تجربه نوازندگانشان (تیمور مهرابیان) را به رخ می‌کشیدند.

در ادامه افتتاحیه بخش اجرایی جشنواره گروه بلوچی نواز نواحی جنوب کرمان اجرا کردند که با ساز معروف وخوش نوازشان؛ یعنی قیچک و نیز ساز قدیمی قانون اجرا‌هایی را عرضه کردند، جوان گرایی این گروه در کنار اجرا‌های خوبشان از بخش‌های خوب این افتتاحیه بود.

پایان بخش اجرا‌های شب اول جشنواره موسیقی بلوچی یا گواتی ازجنوب سیستان وبلوچستان بود.

فؤاد توحیدی ازموسیقی شناسان کرمانی و بنام نواحی کشور در خصوص این موسیقی گفت: اجرا‌های این نوع موسیقی، بیشتر در منطقه چابهار استان سیستان وبلوچستان انجام می‌شود و ساز آن دونی نوازی است.

هر چند جای مردم در این اجر‌ها خالی بود؛ اما تعدادی از کادر درمان استان، میهمان این برنامه بودند.

۷۰ هنرمند  و ۴۰ نفر از عوامل اجرایی از اقوام مختلف برنامه ها و موسیقی خود را طی چهار روز برگزاری جشنواره اجرا می کنند.  

چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با شعار وحدت در کثرت اقوام از ۲۹ مهر تا ۲ آبان ماه به صورت غیررقابتی  در کرمان برگزار می شود.

انتهای پیام/ م 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موسیقی نواحی وزیر ارشاد موسیقی نواحی ایران جشنواره موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۸۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 

ایسنا/همدان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزاری نخستین جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر را در راستای حمایت از هنر اصیل موسیقی برشمرد و گفت: ملایر سابقه غنی فرهنگی و هنری به خصوص در عرصه موسیقی و ساخت ساز دارد.

مسعود ویژه روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در آئین افتتاح جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر با اشاره به اثرگذاری بالای موسیقی به ویژه سنتی و محلی، افزود: آنجایی که قلم و سخن کم می‌آورد، موسیقی وارد عمل می‌شود.

ویژه این جشنواره را یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری دانست که برای نخستین بار در شهرستان ملایر برگزار می‌شود و مطرح کرد: در یکی دو دهه اخیر ذائقه موسیقیایی مردم استان همدان تغییر کرده و اندوخته‌ها و داشته‌هایی که در فرهنگ ما است را باید قدر بدانیم.
وی با بیان اینکه طی یک هفته شاهد اتفاقات و رویدادهای خوبی در عرصه موسیقی سنتی این شهرستان هستیم، گفت: ملایر در سالهای اخیر نگاه‌های خوبی به حوزه موسیقی داشته و برنامه‌ها و اتفاقات خوبی را رقم زده است.

ویژه از حمایت‌های فرماندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر و دیگر مسئولان این شهرستان در برگزاری نخستین جشنواره موسیقی ملایر قدردانی کرد و تصریح کرد: میزبانی جشنواره تئاتر استانی با حمایت مسئولان و هنرمندان در این شهرستان باشکوه و موفق برگزار شد و برپایی نمایشگاه استانی قرآنی در ماه رمضان از دیگر اقدامات خوب ملایر است.

وی با اشاره به اینکه موسیقی خودش یک هنر کامل است، بیان کرد: چنانچه این هنر اصیل موسیقی را قدر ندانیم، چیزهای دیگری جایگزین این فرهنگ غنی و داشته‌های فرهنگی ما می‌شود که برخی معضلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه در دولت سیزدهم به حمایت از موسیقی سنتی، محلی و بومی تاکید شده است ، خاطرنشان کرد: با حمایت‌های هنرمندان موسیقی و برنامه‌ریزی‌هایی که در استان همدان رقم خورد، مجموعه برنامه‌هایی همچون دومین جشنواره موسیقی «شب‌های هگمتانه» را برگزار کردیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز اظهار کرد: این جشنواره شامل پنج بخش اجراهای صحنه‌ای موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و متنوع با موضوعات مختلف شعر، موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

فرشاد کشاورزیان بیان کرد: جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

وی ادامه داد: طبق جدول زمان‌بندی امروز آئین افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی همراز کودک برگزار و در روزهای بعد از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه اجراهای صحنه‌ای نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و به مدت هفت شب ۱۴ اجرای صحنه‌ای خواهیم داشت، افزود: در ایام برگزاری جشنواره از ساعت ۱۴ تا ۱۶ عصر هر روز تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود.

کشاورزیان از جمله اهداف و رویکردهای برگزاری جشنواره موسیقی به رشد، اعتلا و اشاعه فرهنگ موسیقی فاخر الهام گرفته از فرهنگ و هنر ناب ایرانی مبتنی بر اصالت‌های ملی قومی و منطقه‌ای بر اساس نیازهای فرهنگی کشور، حفظ، احیا و ترویح و صیانت از موسیقی اصیل ایرانی و گسترش ابعاد مختلف موسیقی در متن زندگی مردم از ترانه‌ها و لالایی‌های مادران گرفته تا عزاداری‌ها و جشن‌ها اشاره کرد.
دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» نیز اظهار کرد: در پنج حوزه اجرای صحنه‌ای داریم و همزمان با آغاز به کار جشنواره، دومین نمایشگاه ساز و صنایع دستی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد افتتاح شد و بعدازظهر هر روز کارگاه‌ها و ورک‌شاپ و تور گردشگری برگزار می‌شود.

رضا قدسی با بیان اینکه در این جشنواره ۳۸۰ هنرمند حضور دارند که ۲۸۰ نفر از فعالان عرصه موسیقی هستند ابراز امیدواری کرد لحظه‌های خوبی را برای هنرمندان و مردم رقم بزنیم. 

قدسی از همراهی و حمایت شهردار و شورای اسلامی شهر ملایر در برگزاری این جشنواره قدردانی کرد و گفت: هر رویداد فرهنگی و هنری در این شهرستان به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر است که قابل تقدیر است.

دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» همچنین از حمایت های خانه خلاق رُجا با ۶۰ هنرمند در ملایر و آموزشگاه موسیقی همراز قدردانی کرد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت معصومه حائری
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»