Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@09:47:43 GMT

علت وجود نوسان در معاملات بورس چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۱۳۱۶

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: نوسانات جزء اصلی بازار سرمایه بوده و رفتار طبیعی همه بازار‌های بورس در دنیا با نوسان همراه است.

خبرگزاری میزان - صداوسیما نوشت: محمدرضا برزنی عضو اسبق هیئت مدیره سازمان بورس درباره نوسانات بورسی گفت: نوسانات در بورس ناشی از انتظاراتی است که در آن به وجود می‌آید، به عنوان مثال در هفته گذشته اخباری، چون تغییرات مدیریتی در بورس یا گزارشات شش ماهه شرکت‌ها و یا افزایش قیمت‌های جهانی نفت و فلزات اخباری بود که سبب ایجاد نوسان در بازار سرمایه کشورمان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: انتظارات خوشبینانه و یا بدبینانه در سرمایه‌گذاران نیز که براساس آن تصمیم‌گیری می‌کنند سبب ایجاد نوسان می‌شود.

برزنی افزود: زمانی که انتظارات خوشبینانه و یا بدبینانه در سرمایه‌گذاران به وجود می‌آید اصولا عکس‌العمل آن‌ها بیش از حد لازم بوده و سبب ایجاد نوسان می‌شود به عنوان مثال زمانی که سرمایه‌گذاران با انتظارات خوشبینانه همراه هستند بیش از حدنیاز خرید می‌کنند و شاخص افزایش پیدا می‌کند و برعکس وقتی انتظارات بدبینانه در آن‌ها به وجود می‌آید به سرعت شروع به فروش می‌کنند و این امر سبب افت شاخص می‌شود.

وی گفت: زمانی که سرمایه‌گذار در بازار سود خوبی کسب می‌کند شروع به فروختن سهام خود می‌کند و شاخص افت می‌کند و در شرایط دیگر دوباره شروع به خرید می‌کند و شاخص بالا می‌رود این شرایط همیشه در بازار ادامه دارد و این افت و خیز‌ها جزء اصلی بازار است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: شاخص کل بازار سرمایه ما در یک ماه اخیر نوسانات زیادی را تجربه نکرده و در محدود یک میلیون و ۴۰۰ حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: ممکن است هیچ اتفاقی هم نیافتده باشد و عده‌ای به دلیل شخصی شروع به فروش سهام خود می‌کنند در این شرایط عرضه زیاد می‌شود و سرمایه‌گذاران بی‌خبر هم به خاطر افت قیمت‌ها شروع به فروش می‌کنند و همین امر سبب افت قیمت‌ها در بازار می‌شود.

برزنی گفت: این نوسانات در تمام بورس‌های شناخته شده دنیا نیز وجود دارد و هیچ نقطه تعادلی در بازار سرمایه وجود ندارد.

وی با اشاره به این که نباید بازار سرمایه را با هیچ بازار مالی دیگر مقایسه کرد افزود: در بازار سرمایه دارایی‌های مالی مبادله می‌شود و این دارایی‌ها به صورت فیزیکی نیست که بتواند مثل بازار‌های دیگر از جمله بازار مسکن تا مدت طولانی در یک قیمت ثابت باقی بماند.

بیشتر بخوانید: چرا شهرداری تهران نتوانست ۵۰ درصد از بودجه پیش بینی شده را محقق کند؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: بورس اخباراقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بورس سرمایه گذاران بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۱۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس