Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،بیشتر از دو ماه است که فعالیت های اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در افغانستان متوقف است، اما رئیس عمومی این اداره در تازه ترین اظهاراتش از جامعه جهانی می خواهد که مشکل مواد مخدر در افغانستان را جدی بگیرد.

گادا ویلی رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در نشست سالانه کمیسیون مبارزه با مواد مخدر این اداره می‌گوید ، با تحولات اخیر در افغانستان، گروه های تروریستی و جرمی تلاش می کنند تا از عواید مواد مخدر مستفید شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم ویلی مشکل مواد مخدر را در افغانستان نیازمند توجه جدی جامعه جهانی می داند.

او گفت: تروریست ها و گروه های جرمی از هر فرصتی برای ترویج مواد مخدر استفاده می کنند، به ویژه در حالتی که وضعیت در افغانستان در حال تغییر است. افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی ۸۵ فیصد کوکنار جهان را تولید کرده بود. بنا بر این، با توجه به تحولات اخیر در این کشور، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و گسترش جرایم نیازمند اقدام فوری است، تا از مبدل شدن این کشور به پناه گاه امن تروریست ها و دست یافتن آنان به منابع مالی جلوگیری شود.

این مقام اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد از شکل گیری همکاری ها میان قاچاقبران مواد مخدر، تروریست ها و شبکه های جرمی در جهان خبر می دهد که سبب افزایش در میزان تولید و قاچاق مواد مخدر شده است.

نگرانی از تحولات اخیر، به ویژه افزایش میزان قاچاق مواد مخدر از افغانستان در حالی است که یک مقام طالبان تنها سه روز پس از تسلط آنان بر افغانستان از اراده جدی طالبان برای مبارزه با مواد مخدر خبر داد، اما تا حال هیچ استراتژی و برنامه مشخصی از سوی حکومت طالبان برای مبارزه با مواد مخدر اعلان نشده است.

انجیلا می رئیس بخش تحقیق و تحلیل اداره مبارزه با مواد مخدر ملل متحد می‌گوید ، آنان بگونه هم زمان وضعیت کشت کوکنار در افغانستان و قاچاق مواد مخدر در کشورهای همسایه را از نزدیک نظارت می کنند. 

می می‌افزاید: ما وضعیت را در افغانستان نظارت می کنیم و همچنان روند قاچاق مواد مخدر و ضبط آن را نیز زیر بررسی خود داریم تا ببینیم که در کشورهای همجوار افغانستان چی جریان دارد. تا ببینیم که حاصلات بدست آمده از کوکنار افغانستان در سال ۲۰۲۱ در این کشور می ماند و یا خارج می شود و این که بازار فروش کوکنار در چی حالتی قرار دارد. ما به زودی یافته های خود را با کمیسیون شریک می سازیم.

قرار است تا یک ماه دیگر سازمان ملل متحد گزارش وضعیت مواد مخدر در رابطه به افغانستان را نشر کند، اما معلوم نیست که این گزارش بر بنیاد کدام معلومات تهیه شده است، زیرا پیش از این گزارش های این سازمان با همکاری اداره های دولت افغانستان و اداره مبارزه با مواد مخدر و اجرای قانون ایالات متحده آمریکا تهیه می شد، دو مرجعی که در بیش از دو ماه است که در افغانستان فعالیت ندارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طالبان مواد مخدر سازمان ملل اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد قاچاق مواد مخدر مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۱۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است

عباس کاظمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین در بازدید از مجموعه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین گفت: استان قزوین در حوزه مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد با کمبود‌های زیرساختی، نیروی انسانی و منابع مالی روبه‌رو است، با هماهنگی و همراهی دستگاه‌های اجرایی مرتبط می‌توانیم این مسائل را حل کنیم تا این فاصله و خلا در حوزه زیرساخت جبران شود.

وی افزود: نگاه دولت در این عرصه حمایتی بوده و اقدامات مختلفی نیز در این راستا انجام شده است، برای مثال ساختمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مستقر در شهرک مینودر نیز با مشکلاتی روبه‌رو بود که با نگاه حمایتی مشکلات آن پیگیری و حل شد، در خصوص مشکلات زیرساختی و منابع موجود نیز باید با همین رویکرد عمل کنیم.

کاظمی با بیان اینکه در صورت حل مشکلات در حوزه زیرساختی و منابع، اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر می‌توانند بر ماموریت اصلی خود تمرکز بیشتری داشته باشند گفت: ماموریت مقابله با مواد مخدر و اعتیاد باید به صورت منظومه‌ای دنبال شود.

به گفته این مسئول، تهدیدات حوزه اعتیاد همواره در حال به‌روزرسانی است و با گذر زمان در همه عرصه‌های توزیع، تولید، مصرف و مخاطب شاهد موارد جدید هستیم که همه دستگاه‌های متولی نیز باید برای مقابله و پیشگیری از آنها به‌روز شوند تا بتوانیم اقدامات موثری انجام دهیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین بیان کرد: چرخه مواد مخدر منظومه‌ای است و اگر جایی با مشکل روبرو شود، کل کار زیر سوال می‌رود، با اینحال هم کنون در این حوزه پنج کمیته شورای مقابله با مواد مخدر شکل گرفته که همه چرخه‌ها باید مانند دستگاه و ماشین منظم حرکت کنند.

وی اضافه کرد: هماهنگی خوبی بین دستگاه قضایی، امنیتی و اجتماعی در استان قزوین وجود دارد و باید از این فرصت برای استفاده از ریشه کن شدن اعتیاد و مواد مخدر بهره برد.

کاظمی به تغییر مصرف مواد مخدر و تغییر سن اعتیاد اشاره کرد و یادآور شد: اقدامات فرهنگی و آموزشی را باید جدی‌تر پیگیری کرد و از منابع شهرداری‌ها و ظرفیت صدا و سیما می‌توان در قالب تفاهم نامه سه جانبه استفاده کرد تا با تولید محتوای فاخر شاهد تحول در حوزه پیشگیری و اطلاع‌رسانی در خصوص مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۸ کیلوگرم تریاک در خلیل آباد
  • جمع‌آوری و دستگیری ۵۲۸ معتاد و سوداگر مرگ طی ۲ روز در گیلان
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • ناکامی قاچاقچیان در جابه جایی ۳۸۴ کیلو تریاک
  • کشف بیش از ۴۴ کیلوگرم تریاک در مراغه
  • کشف حدود ۸۸ کیلوگرم تریاک با طعم هندوانه در قم
  • مبارزه با مواد مخدر؛ یک تکلیف عمومی در جمهوری اسلامی است
  • دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • کشف بیش از ۵۰ کیلوگرم حشیش در شیراز
  • کشف ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲/ تریاک همچنان پیشتاز