Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@03:50:01 GMT

عایق بندی موزه فرش در گرو مجوز شهرداری

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۵۹۰۲

معاون میراث فرهنگی استان تهران گفت: در سال‌های گذشته به اشتباه درختی بر روی سقف موزه فرش کاشته شده که ریشه‌های این درخت باعث سوراخ شدن سقف موزه و نشت پیدا کردن آب شده است. اما سازمان بوستان‌های شهرداری تهران علی رغم اینکه این درخت خشک هم شده مجوز جابجایی آن را به ما نمی‌دهد. مرتضی ادیب زاده معاون میراث فرهنگی استان تهران درخصوص انتقاد‌های مطرح شده از عدم همکاری و پاسخگویی مسوولان خانه‌های تاریخی هنگام مراجعه برای بازدید و گزارش میدانی به میزان گفت: واقعیت این است که برای انجام هرکاری باید از مسیر درست و اصولی وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشجویان و پژوهشگران حوزه میراث فرهنگی به معاونت اداره کل میراث فرهنگی مراجعه می‌کنند و ما به سرعت معرفی نامه آن‌ها را صادر می‌کنیم. ما آن فردی که خواستار بازدید از یک بنای تاریخی باشد را به مدیریت، مالکیت یا مسوول بنای تاریخی معرفی می‌کنیم و رونوشتی از آن معرفی نامه هم در اداره میراث فرهنگی نگهداری می‌شود. ما حتی برای تعدادی از دوستان خبرنگار که به ما مراجعه کرده اند و مثلا برای بازدید از دبیرستان البرز یا مکان‌های تاریخی دیگر از ما درخواست داشته اند به صورت تلفنی هماهنگی‌های لازم را انجام داده ایم و این بازدید‌ها به انجام رسیده است.   وی ادامه داد: در این بازدید‌ها این خبرنگاران اگر قصد عکس برداری داشته اند این کار به انجام رسیده یا اگر دنبال تهیه گزارش از مرمت بنای تاریخی بوده اند با هماهنگی‌های صورت گرفته موفق به این کار شده اند و کارهایشان پیش رفته است. البته درباره خبرنگاران از آنجایی که دارای کارت خبرنگاری هستند تصور نمی‌کنم برای انجام بازدید از مکان‌های تاریخی مشکلی داشته باشند. اگر هم برای انجام بازدید با ممانعتی روبرو شدند با اداره میراث فرهنگی تماس بگیرند و اطلاع بدهند. ما تا به حال تماس‌های محدودی در این خصوص داشته ایم که به صورت تلفنی مشکل را برطرف کرده ایم و اگر هم نیاز به نامه نگاری برای رفع مشکل بازدید وجود داشته این کار هم انجام شده است. ما تا به حال در این زمینه با رسانه‌ها و خبرگزاری‌های مختلفی همکاری‌هایی را داشته ایم.   بیشتر بخوانید: آینده موزه ها؛ دست انداز رکود یا ریل پیشرفت

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره لزوم همکاری نهاد‌های مختلف از جمله شهرداری با میراث فرهنگی برای رفع نارسایی‌ها و مشکلات گفت: در سال‌های گذشته به اشتباه درختی بر روی سقف موزه فرش کاشته شده که ریشه‌های این درخت باعث سوراخ شدن سقف موزه و نشت پیدا کردن آب شده است. این اتفاق برای مخزن فرش‌های نفیس ما رخ داده است. البته ما با اقدام‌هایی که داشته ایم از ادامه این وضعیت جلوگیری کرده ایم. میراث فرهنگی درصدد است تا عایق بندی و کار‌های مربوط به بتن سازی و موارد دیگر را به طور کامل اصلاح کند. اما سازمان بوستان‌های شهرداری تهران علی رغم اینکه این درخت خشک هم شده مجوز جابجایی آن را به ما نمی‌دهد. مسوولان سازمان بوستان‌ها خواستار پرداخت خسارت جابجایی این درخت برای صدور مجوز شده اند که رقم این خسارت چیزی حدود چهارصد تا پانصد میلیون تومان برآورد شده است.
ادیب زاده با بیان اینکه درمورد وضعیت آتشکده ری یا تپه میل هم ما همین مشکلات را داریم افزود: برای رفع این مشکلات واقعا ضرورت دارد تا همه دستگاه‌ها به میدان بیایند. همه تصور می‌کنند تپه میل و آتشکده ری متعلق به میراث فرهنگی است و وظیفه هزینه کردن برای این نوع مکان‌ها باید بر دوش میراث فرهنگی باشد. اما میراث فرهنگی یک بودجه محدودی را در اختیار دارد. ما در حد توانمان حداکثر تلاشمان را به کار گرفته ایم و تمام اعتباراتی که برای تپه میل اختصاص داده شده و حتی بیشتر از آن را برای آنجا هزینه کرده ایم. چون آنجا دوستداران خاصی دارد و این افراد زحمت زیادی را برای حفاظت از این فضای تاریخی متقبل می‌شوند.   انتهای پیام/ برچسب ها: مرتضی ادیب زاده میراث فرهنگی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: میراث فرهنگی میراث فرهنگی سقف موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۵۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، کارگری در این ویدیو خطاب به مقامات محلی می‌گوید که «۱۲ ماه اینجا هستیم. جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما به دلیل شرایط بد نگهداری و مراقبت جسدهای باستانی نابود شدند.»

این در حالی است معاون میراث‌ فرهنگی خوزستان در این باره گفت: این تابوت‌ها مربوط به مراحل کاوش‌های فصل پنجم در سال ۱۳۹۸ است.

سیدمحسن حسینی اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، باحضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر  نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

ایسنای خوزستان همان سال گزارشی با نام «ماجرای تابوت‌های جوبجی چیست؟» از کشف این تابوت‌ها تهیه و منتشر کرد.

او افزود: از آغاز کار دولت مردمی حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تامین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده، گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره یک خبر که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش کرده‌اند.

در هر هیات کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیای مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان خاطرنشان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندار و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

دیگر خبرها

  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • توجه به بسته‌بندی صنایع‌دستی در اولویت قرار بگیرد
  • بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه