Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@00:26:36 GMT

پیش‌خرید واکسن تضمین‌کننده تولید است

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۷۱۶۳

پیش‌خرید واکسن تضمین‌کننده تولید است

در ادامه یادداشت یکم آبان ۱۴۰۰ روزنامه همشهری به قلم حسین وطن‌پور مشاور سابق وزیر بهداشت در امور اجرایی واکسن‌های داخلی می خوانیم: برای قطع زنجیره کرونا، از این پس، باید هر سال، ۲دوز واکسن به جمعیت هدف، تزریق شود و مشخص نیست این وضعیت چند سال ادامه داشته باشد. نکته اما اینجاست که تامین این میزان واکسن از طریق واردات به هیچ‌وجه توجیه‌پذیر نیست، چراکه محدودیت‌های بودجه‌ای در حال افزایش است و سال آینده هم ارز زیادی نخواهیم داشت تا بتوانیم واردات زیادی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی درصورت موجودبودن ارز، زمانی‌که فرآورده‌های ارزان‌تری برای تولید واکسن در کشور داشته‌ باشیم، چرا نباید از آنها استفاده کنیم. قیمت هر دوز واکسن خارجی حدود ۱۰دلار است و براساس برآوردها، واکسن داخلی ۳۰درصد کمتر از این مبلغ برای ما هزینه‌ دارد.

از سوی دیگر، با تولید داخل، واکسن‌ها در اختیار خودمان قرار می‌گیرد و با توجه به رخدادهای پیش‌بینی نشده درباره کرونا، ما مدیریت بر تامین واکسن‌ها خواهیم داشت.

به‌طور کلی با پیوستن واکسن‌های رازی و فخرا به ۳واکسنی که پیش از این مجوز مصرف اضطراری گرفته‌اند، می‌توان انتظار داشت ماهانه حداقل ۱۵میلیون دوز واکسن از سوی این ۵شرکت‌ در اختیار قرار گیرد؛ یعنی شرکت‌های برکت، رازی، فخرا، سیناژن و پاستور. به‌طور کلی، هزینه‌های زیادی برای زیرساخت‌های تولید واکسن در کشور صورت گرفته است، بنابراین اگر در قسمت پایانی مدیریت درستی نشوند، ما در آینده با هدررفت این سرمایه مواجه می‌شویم.

بر این اساس برای تسریع روند واکسیناسیون، باید میان واردات و تولید داخلی واکسن، تعادلی ایجاد شود. مسئله اینجاست که برای بسیاری از تولیدکننده‌های واکسن داخلی، هنوز پیش‌خریدی انجام نشده تا تولیدکننده موظف به تولید میزان مشخصی شود. برخی از این تولیدکننده‌ها چندین میلیون دوز واکسن تولید کرده‌اند اما از سوی سازمان غذا و دارو خریداری نشده است.

از سوی دیگر اعلام می‌شود تا زمانی‌که مجوز مصرف اضطراری صادر نشود، پیش‌خریدی انجام نمی‌شود، همه اینها در شرایطی است که کارآزمایی‌ها به کندی پیش می‌رود و تا پایان کارآزمایی هم مجوزی صادر نمی‌شود تا به مجوز مصرف اضطراری و پیش‌خرید رسید. بنابراین لازم است گره‌های این چالش در تولید داخلی باز و ابهامات آن برطرف شود. باید میزان ظرفیت واکسن‌های داخلی مشخص شود؛ چرا که در چنین شرایطی تولیدکننده زیربار تولید نمی‌رود و حتی می‌تواند تولیدش را متوقف کند.  پیش‌خرید واکسن، تضمین‌کننده تولید است.

منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ویروس کرونا منافع ملی تولید داخلی واکسیناسیون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا منافع ملی تولید داخلی ویروس کرونا منافع ملی تولید داخلی واکسیناسیون واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۷۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد

سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش را نشان دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهادهای دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهادها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد که ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

او با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور گفت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

او در مورد توزیع بذر کلزا گفت: امسال نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع ارقام داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • خرید روزانه هزار تن مرغ از مرغداران داخلی
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان