Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا از آی‌ای، کهکشان راه شیری در طول عمر ۱۳.۸ میلیارد ساله خود بارها به کهکشان‌های دیگر برخورد کرده است و اکنون در مرحله بلعیدن "کهکشان کروی کوتوله قوس"(Sagittarius Dwarf Spheroidal) و ابرهای ماژلانی بزرگ و کوچک قرار دارد. اما اکنون مشاهداتی که توسط "آلسیو مکیارلی"(Alessio Mucciarelli) از دانشگاه بولونیا انجام شده حاکی از آن است که "ابر ماژلانی بزرگ" همسایه ما در گذشته با کهکشان دیگری ادغام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات جدید محققان که در مجله‌ی "Nature Astronomy" منتشر شده است از نظریه "hierarchical assembly" حمایت می‌کند که طبق آن کهکشان‌ها با بلعیدن کهکشان‌های کوچک‌تر، رشد می‌کنند.

این کشف به طور خاص با مشاهده و بررسی خوشه کهکشانی کروی "NGC ۲۰۰۵" انجام گرفت که یکی از ۶۰ خوشه کیهانی شناخته شده در "ابر ماژلانی بزرگ" است. ستاره‌شناسان دریافتند که نسبت فراوانی مواد شیمیایی در این خوشه کروی کمتر از سایر خوشه‌های یافت شده در "ابر ماژلانی بزرگ" است. براساس این مشاهدات آن‌ها تصمیم گرفتند که شبیه‌سازی‌هایی انجام دهند تا بفهمند چگونه این خوشه کهشکانی به "ابر ماژلانی بزرگ" راه یافته است. این شبیه‌سازی‌ها نشان داد که به احتمال زیاد "ابر ماژلانی بزرگ" یک کهکشان اقماری را بلعیده است و خوشه کهکشانی "NGC ۲۰۰۵" تنها بازمانده‌ی آن کهکشان باستانی است.

به گفته‌ی محققان، "NGC ۲۰۰۵" نشان دهنده ادغام کهکشانی بزرگ‌تر در "ابر ماژلانی بزرگ" است. تنها موردی که تاکنون به وسیله ترکیبات شیمیایی‌اش شناخته شده است.

محققان افزودند، یافته‌های ما از پیش‌بینی مربوط به فرآیند تشکیل کهکشان‌ها پشتیبانی می‌کند و راه‌هایی جدید برای کاوش تاریخچه کهکشان‌های دیگر به وسیله مواد شیمیایی خوشه‌های کیهانی کروی آن‌ها فراهم می‌کند.

در تحقیقاتی در سال ۲۰۱۹ نیز مشخص شد که احتمال بلعیده شدن کهکشان راه شیری توسط کهکشان آندرومدا وجود دارد. اما جای نگرانی نیست زیرا این اتفاق تا ۴ میلیارد سال آینده رخ نمی‌دهد. با این حال این یافته‌ها نشان می‌دهد که جهان دائما در حال تکامل است و کهکشان‌ها به طور مداوم یکدیگر را می‌بلعند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت طرح جهش تولید مسکن ستاره شناسی کهکشان راه شیری خوشه های کیهانی ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت طرح جهش تولید مسکن ابر ماژلانی بزرگ کهکشان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۸۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری،رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فلارد گفت: آفت جوانه خوار بلوط به جان جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد افتاده و موجب شده است جنگل بلوط این شهرستان در معرض خطر و آسیب جدی قرار گیرد.
یونس خلیلی افزود: در همین راستا با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مبارزه با این آفت در شهرستان فلارد را از ۱۶ فروردین امسال آغاز کردیم.
وی گفت: طغیان آفت جوانه خوار بلوط باعث کاهش رویش، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شود.
خلیلی خاطر نشان کرد: لارو‌های ابتدایی این آفت در اوایل فصل بهار وارد جوانه‌های بلوط می‌شوند و از آن تغذیه می‌کنند در حالی که لارو‌های رشد کرده و بزرگ شده، از برگ‌ها تغذیه می‌کنند تا جایی که درختان در اواخر بهار کاملا عاری از برگ می‌شوند.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فلارد گفت: برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های بلوط، کار مبارزه با این آفت در سطح ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد در بخش‌های مرکزی و امامزاده حسن با ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی از ۱۶ فروردین امسال شروع شد.

دیگر خبرها

  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • فیلم کامل از حمله بزرگ با موشک خوشه‌ای به مواضع ارتش روس
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه
  • نمایش راز خوشه‌ی پروین در تبریز به روی صحنه‌ می‌رود
  • خوک خاکی؛ پسرخاله مورچه خوار (فیلم)