Web Analytics Made Easy - Statcounter

از آنجا که برجام یا هر گونه توافقی که توسط غرب منعقد شود قابل نقض است، نمی‌توان از آن به عنوان یک نقطه ثقل در معادلات اقتصادی کشور اتکا کرد. بدیهی است که در این برهه تعیین کننده، باید نسبت به مقوله «اقتصاد درونزا» یا همان اقتصاد مقاومتی به مثابه تنها نسخه مواجهه با غرب در نبرد اقتصادی نگریست. خبرگزاری میزان - سجاد ریحانی‌نژاد استاد دانشگاه* متأسفانه در سال‌های گذشته، دیپلماسی آمریکایی-اروپایی به «دیپلماسی مبنایی و محوری» تبدیل شد و متعاقباً شاهد بودیم که متعاقب این نوع نگاه بازدارنده، برخی استراتژی‌ها و روابط سیاست خارجی به چالش کشیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه این نگاه، امروز نه از برجام خبری است و نه از مناسبات پویا با دیگر بازیگران منطقه‌ای و بین المللی!   رهبر معظم انقلاب اسلامی بار‌ها هشدار داده بودند که نه‌ تنها طرف‌های غربی مورد اعتماد نیستند بلکه توافقی که یک طرف آن بازیگران غربی هستند توافقی پایدار نخواهد بود و نیز ابطال‌پذیر است، اما متأُسفانه در سال‌های گذشته به‌دلیل بی‌توجهی به هشدار‌های رهبر انقلاب، این توافق ناپایدار به نقطه ثقل اقتصاد و سیاست خارجی کشور تبدیل شد و حتی معیشت عمومی به اندازه‌ای به این توافق پیوند زده شد که از تمرکز بر ظرفیت‌‎های داخلی کشور در راستای برطرف کردن معضلات جامعه امتناع و استنکاف صورت گرفت.   امروز، بار دیگر آمریکا قصد دارد «اقتصاد برجام محور» را به «مصدر اصلی معادلات تجاری و مالی» در کشورمان تبدیل کند. دولت سیزدهم باید از اشتباهات و فرازوفرود‌های دولت‌های پیشین درس عبرت بگیرد و مسیری نو و تازه در سیاست خارجی را سرلوحه کار خود قرار دهد و دیپلماسی را انتخاب کند که جایگزین دیپلماسی هشت سال گذشته باشد.   بدیهی است که دولت سیزدهم نباید برجام یا هر توافقی را که غربی‌ها در آن دخیل هستند به عنوان نقطه ثقل اقتصاد کشور قرار دهد؛ زیرا چنین توافقاتی زمانی ابطال‌پذیر خواهند بود. عزم و اراده واقعی دولت سیزدهم در خصوص تغییر رویکرد بازدارنده قبلی در قبال برجام، قابل تقدیر است و باید درا ین مسیر استوار ماند.   دراین میان، فعالسازی ظرفیت‌های داخلی و دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای امری مهم و ضروری به نظر می‌رسد. توسعه روابط با کشور‌های منطقه نباید فدای دیپلماسی فرامنطقه‌ای شود و دولت سیزدهم باید این نکته را در نظر داشته باشد که توسعه روابط با کشور‌های منطقه‌ای هم‌پوشانی بسیاری با منافع ملی ما دارد.   در مقابل، دشمنان نظام و خصوصا آمریکا قصد دارند با قرار دادن نقطه ثقل اقتصادی کشور بر مبنای برجام، مانع از تحقق ظرفیت‌های بالقوه نهفته در حوزه اقتصاد و صنعت کشور شوند. غرب روزنه نفوذ اقتصادی خود درکشور را بر مبنای جا انداختن  اقتصاد متاثر از تحریم در حوزه مالی و اعتباری کشور قرار داده است.   همان گونه که بار‌ها عنوان شده است، از آنجا که برجام یا هر گونه توافقی که توسط غرب منعقد شود قابل نقض است، نمی‌توان از آن به عنوان یک نقطه ثقل در معادلات اقتصادی کشور اتکا کرد. بدیهی است که در این برهه تعیین کننده، باید نسبت به مقوله «اقتصاد درونزا» یا همان اقتصاد مقاومتی به مثابه تنها نسخه مواجهه با غرب در نبرد اقتصادی نگریست. در این میان، بی اعتمادی نسبت به طرف مقابل و اصول اقتصادی ایجاب می‌کند به جای تکیه بر یک «ظرفیت قابل تغییر»، به ظرفیت داخلی کشور که متغیری از اخم و لبخند دشمنان ما نیست استناد کنیم.   در صورتی که «اقتصاد مقاومتی» به مبنا و الگوی ما در حوزه مالی و اعتباری و گردش سرمایه در داخل و خارجی از کشور تبدیل شود، ضمن بستن راه نفوذ دشمن خواهیم توانست اقتصاد خود را به صورت بنیادین و اصولی بازتعریف کرده و برنده این رقابت پیچیده با آمریکا باشیم. با این حال اگر «اقتصاد تحریم محور» بخواهند به روح حاکم بر کالبد اقتصادی کشور تبدیل شود و اقتصاد مقاومتی در ذیل این نگاه بازدارنده یا حتی در عرض آن تعریف شود، ما به جای کنشگری در عرصه اقتصاد، صرفا در مقام واکنش‌گری منفعلانه قرار خواهیم گرفت. در اینجا توان و ظرفیت داخلی جای خود را به بازی بازیگران خارجی خواهد داد.   بیشتر بخوانید: چرا از سرگیری مذاکرات وین فعلاً مطلوب و منطقی نیست؟   انتهای پیام/ برچسب ها: اقتصاد مقاومتی دیپلماسی اقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی دیپلماسی اقتصادی اقتصاد مقاومتی اقتصادی کشور دولت سیزدهم نقطه ثقل منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۹۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر

  به گزارش خبرنگار گروه صنعت خبرگزاری صدا و سیما، ۲۵۰ واحد تولیدی برای شرکت در جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی استان تهران به صورت تخصصی ارزیابی شدند که در نهایت به ۱۲ واحدی که بیشترین امتیاز را کسب کرده بودند، نشان اقتصاد مقاومتی اعطا شد.   الگوسازی مناسب در عرصه تولید کالا و خدمات، ایجاد فضای رقابتی مناسب در افزایش کیفیت تولید کالا و خدمات، گسترش ضریب نفوذ گفتمان اقتصاد مقاومتی در واحد‌های تولیدی و خدماتی و همچنین هدایت عرصه تولید در زمینه پیروی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از اهداف جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی عنوان شده است.

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است