Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ادامه تشدید مارپیچ اختلافات میان ورشو و بروکسل، «ماتئوش موراویتسکی» نخست وزیر لهستان با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا در مسیری به سوی فاجعه و روند تغییراتی خارج از کنترل دموکراتیک قرار دارد، اعلام کرد لهستان می‌خواهد اتحادیه اروپا را از این خطا نجات دهد.

به گزارش برنا، این دیپلمات لهستانی در ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی نهاد نخست وزیری این کشور منتشر شده تاکید کرد اتحادیه اروپا در راه تبدیل شدن به یک ابَردولت است و اگر چنین اتفاقی بیفتد، منطقه ای فوق‌العاده ناکارآمد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موراویتسکی محافظه‌کار که با وجود شرایط حساس روابط طرفین تا دیروز جمعه در اجلاس اروپایی شرکت کرد در این فیلم ضبط شده تصریح کرد «معیار مناسب بین ظرفیت‌هایی که دولت‌ها بهتر انجام می‌دهند و اقداماتی که قدرت مشترک اتحادیه را می‌طلبد، باید پیدا شود».

لهستان چندین سال است که با بروکسل بر سر اصلاحات قضایی که از سوی حزب محافظه‌کار حاکم یعنی حزب «قانون و عدالت» اجرا و به تضعیف استقلال قضایی متهم شده، درگیر است.

علاوه بر این، رای اخیر دادگاه قانون اساسی لهستان که بخشی از معاهده الحاق این کشور به اتحادیه اروپا را مغایر با قانون اساسی اعلام کرد، روابط پر تنش این کشور با شرکای اروپایی خود را عمیق تر کرده است به طوری که شبح تحقق «پُلگزیت» بر روابط ورشو- بروکسل سایه افکنده است.

نخست وزیر لهستان در ادامه با طرح این پرسش که «اختلاف با نهادهای اروپایی در مورد چیست؟» گفت: به نظر می‌رسد که موضوع واقعا ساده است. مسئله این است که نهادهای اتحادیه اروپا از جمله دیوان دادگستری اتحادیه اروپا در زمینه‌هایی که موافقت همه کشورهای اتحادیه اروپا وجود ندارد، نمی‌توانند تصمیم بگیرند.

موراویتسکی با لحنی انتقادی افزود: بروکرات‌های اتحادیه اروپا و نهادهای اتحادیه اروپا نباید در زمینه‌هایی که در معاهدات اتحادیه مشخص نشده است، دخالت کنند.  

وی همچنین در انتقاد از عملکرد ضعیف اتحادیه اروپا در کنترل شیوع ویروس کرونا گفت: این اتحادیه نبود که کاری انجام داد بلکه دولت‌ها بودند که کارآیی خود را نشان دادند.

موراویتسکی اخیرا نیز در مورد «پدیده خطرناکی که آینده اتحادیه ما را تهدید می کند» هشدار داد و گفت: منظور من تغییر شکل تدریجی اتحادیه و تبدیل شدن به موجودیتی به دور از ائتلاف دولت های آزاد، برابر و مستقل و تبدیل شدن به یک ارگان متمرکز تحت مدیریت مرکزی نهادهایی محروم از کنترل دموکراتیک است.

نخست وزیر لهستان که از حزب حاکم قانون و عدالت این کشور است، از سیاستمداران اروپایی که از بروکسل خواستند پول نقد بودجه اتحادیه اروپا و اعتبارات مربوط به بازیابی از کووید-۱۹ را از کشورش دریغ کنند انتقاد کرد. پارلمان نیز هلند با تصویب قطعنامه ای خواستار انسداد این پول شده است و کمیسیون اروپا گفته است که "از تمام اختیارات خود" برای تضمین احترام به قوانین اتحادیه اروپا استفاده خواهد کرد.

وی گفت: زبان باج خواهی مالی، مجازات، گرسنگی دادن به دولتهای زیردست، اعمال فشارهای غیردموکراتیک و تمرکزگرا در سیاست اروپایی جایی ندارد. چنین زبانی نه تنها به دولتهای منفرد، بلکه به کلیت این جامعه ضربه می زند.

به نوشته نشریه ال پریودیکو اسپانیا، تصمیم دادگاه لهستان مبنی بر عدم اعتبار مواد ۱ و ۹ معاهدات اتحادیه اروپا به دلیل مغایرت با قانون اساسی این کشور می‌تواند ثبات اتحادیه اروپا را متزلزل کند و سایر کشورها را در پیوستن به این تصمیم ورشو و سرپیچی از قوانین اتحادیه سوق دهد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا استقلال قانون لهستان قانون اساسی ویروس دولت بودجه هلند پول جامعه اتحادیه اروپا دیپلمات لهستانی اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۹۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی

رئیس جمهور فرانسه ضمن اعلام آمادگی برای ایفای نقش بیشتر در زمینه دفاع مشترک اروپایی، بازدارندگی هسته‌ای را عنصری اجتناب ناپذیر در این راستا دانسته و خواستار بحث درباره نقش این تسلیحات در دفاع مشترک اروپایی شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرده که این کشور آماده کمک بیشتر به دفاع از اروپا است. به گفته وی بازدارندگی هسته‌ای که می تواند ارائه شود یک "عنصر اجتناب ناپذیر" است.

به این ترتیب امانوئل ماکرون، خواستار بحث درباره نقش سلاح های هسته‌ای در دفاع مشترک اروپا شده است. ماکرون در مصاحبه‌ای با گروه رسانه ای ابرا که روز شنبه منتشر شد، گفت: او می خواهد بحثی را آغاز کند که باید شامل دفاع موشکی، قابلیت های دوربرد و تسلیحات هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته‌ای آمریکایی در خاک خود دارند.

وی افزود: بیایید همه چیز را روی میز بگذاریم و به آنچه واقعاً قابل اعتماد از ما محافظت می کند، بنگریم. وی افزود: فرانسه آماده است بیشتر در زمینه دفاع از اروپا ایفای نقش کند. از زمان برگزیت، فرانسه تنها قدرت هسته ای در اتحادیه اروپا بوده است.

ماکرون پیش از این هم در سخنرانی روز پنجشنبه خود در دانشگاه سوربن پاریس خواستار تقویت دفاع اروپایی شده بود. مکرون گفت: اروپای ما فانی است، می تواند بمیرد و این بستگی به تصمیمات ما دارد. او خواستار دفاع «معتبر» اروپا شد. وی تاکید کرده بود که بازدارندگی هسته‌ای که فرانسه در اختیار دارد "یک عنصر اساسی دفاع از قاره اروپا" است.

رئیس‌جمهور فرانسه هشدار داد که کشورهای اروپایی در صورتی که به ایالات متحده وابسته بمانند و نتوانند سیستم‌های دفاعی پیشرفته مستقر کنند دچار مرگ خواهند شد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، مدت هاست که توسعه صنعت هسته‌ای اروپا را ترویج می کند که شامل فرآوری اورانیوم نیز می شود. در فوریه 2022، او از چرخش در فرانسه به سمت گسترش مجدد انرژی هسته‌ای خبر داد و وعده ساخت تا 14 راکتور جدید را داد.

ماکرون این موضوع را با بیان اینکه انرژی هسته‌ای کم انتشار است و به تامین مستقل انرژی کشور کمک می کند، توجیه می کند. منتقدان خاطرنشان می کنند که فرانسه حدود نیمی از اورانیوم مورد نیاز نیروگاه های هسته‌ای را از قزاقستان و ازبکستان وارد می کند.

بریتانیا و فرانسه تنها دو کشور اروپایی ناتو هستند که چنین سیستم های تسلیحاتی دارند. ماکرون پیش از این در سال 2020 به آلمان و دیگر شرکای اتحادیه اروپا پیشنهاد داده بود که درباره همکاری اروپا در زمینه بازدارندگی هسته‌ای صحبت کنند که تا کنون بی پاسخ مانده است.

ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیمتماس تلفنی ماکرون و نتانیاهو درباره وضعیت منطقه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! | ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب یعنی پول بده و کشف حجاب کن! | انتقاد تند حسین شریعتمداری
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • احتمال محرومیت نمایندگان لالیگا از حضور در رقابت‌های اروپایی
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • کیومرث هاشمی: نظارت بر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خواهیم داشت