Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@13:11:23 GMT

تعامل و ارتباط نشانه سلامت روانی

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۰۹۱۳

تعامل و ارتباط نشانه سلامت روانی

ایسنا/اردبیل متخصص و مشاور روان‌درمانی گفت: تعامل و ارتباطی که ما با افراد جامعه به ویژه اعضای خانواده‌ داریم نشانه خوبی برای ارزیابی سلامت روانی ما است.

مجید مولایی در گفت‌و گو با ایسنا، اظهار کرد: بیماری کرونا روح، روان و جسم بسیاری از افراد جامعه را در این دو سال به مخاطره انداخت هر چند که همکاران ما تلاش کردند تا بخشی از این آسیب‌ها التیام پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی فعالان حوزه درمانی روح و روان را مدافعان گمنام حوزه سلامت اعلام کرد و گفت: در این 20 ماه تغییرات اساسی در زندگی گروه‌های مختلف جامعه رخ داد که از روش معمولی در بهبود این تغییرات نمی‌توانستیم استفاده کنیم و به شکل وسیع افراد جامعه تحت تأثیر پیامدهای روحی، روانی این بیماری مهلک قرار داشت.

متخصص و مشاور روان‌درمانی حجم تغییرات را در نظام اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و خانوادگی وسیع توصیف کرد و افزود: این تغییرات تا مرز بحران پیش رفته و ما امروز با یک چالش جدی در بحث سلامت روحی، روانی افراد جامعه روبه‌رو هستیم.

مولایی با بیان اینکه کرونا سلامت روانی اکثر افراد جامعه را درگیر کرده است، تصریح کرد: در ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی هر انسان تغییرات به شکل تدریجی اتفاق می‌افتد اما کرونا هر چهار بعد انسان را تحت تأثیر قرار داده و ما خطرات و تهدیدهای بیشتری را در این حوزه شاهد هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: باید در این شرایط توانایی و مهارت کنترل بحران‌ها و ایجاد تعادل بیشتر را مهیا کنیم تا متناسب با تغییرات و تضادها و تعارض‌ها بتوانیم راه درست و صحیح را در پیش بگیریم.

متخصص روان‌درمانی اضافه کرد: افراد جامعه باید با این تغییر به وجود آمده کنار بیایند و با توانایی و مهارت بالا، سازگاری و بهبود شرایط در سلامت روان را مهیا کرده و با استفاده از مهارت و دانش خود استرس، اضطراب و ناهنجاری‌ها را به شکل صحیح مدیریت کنند.

مولایی کنترل خشم و توجه به حفظ مؤلفه‌های آرامش‌بخش را در این زمینه یادآور شد و بیان کرد: بهتر است استرس، اضطراب و عادت‌های غلط همچون وسواس را به تدریج از زندگی روزمره خارج کنیم و بیش از گذشته به حفظ آرامش و ارتقا سلامت روان کمک کنیم.

وی نشانه‌هایی از سلامت روان را ارتباط‌گیری صحیح و درست با اعضای خانواده و جامعه توصیف کرد و ادامه داد: اگر در این مسیر صمیمی و مهربان و با سعه‌صدر عمل کنیم، قطعا سلامت روانی ما وضعیت مناسبی دارد و اگر در این مسیر خدشه‌ای وارد شود باید به سلامت روان خود شک کنیم.

مولایی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: تغییرات گسترده رخ داده بر اثر کرونا و تبعات منفی این بیماری، جهان ‌شمول و حتی خارج از اراده افراد است و در این شرایط بهتر است ذهنمان را درگیر نداشته‌ها نکنیم بلکه متمرکز به داشته‌ها و سرمایه‌های موجود خودمان باشیم و بستر آرامش بیشتر را فراهم کنیم.

وی ورزش همراه با فعالیت‌های روزانه را در مدیریت اضطراب، استرس و نگرانی‌ها ضروری اعلام کرد و گفت: در این بین کودکان و سالمندان باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرند تا سلامت روحی و روانی آنها بیش از این آسیب نبیند.

متخصص و مشاور روان‌درمانی افزود: انتظار ما این است تا آحاد جامعه با اعتماد به روانشناسان و فعالان این حوزه و همچنین مشورت گرفتن از این گروه بیش از گذشته به بهبود شرایط سلامت روحی و روانی خود کمک کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلامت رواني نشاط اجتماعی روان درمانی استانی اجتماعی افراد جامعه روان درمانی سلامت روانی سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۰۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند

 فاطمه سرگزی   بیان کرد: خانواده به‌عنوان اولین محیطی که هر فرد اولین تعاملات و تجربیات خود را دارد نقش بسیار حساس و قابل‌توجهی را در چگونگی سلامت روان افراد ایفا می‌کند.

وی با اشاره اینکه آموزش به‌موقع مهارت‌های زندگی می‌توانید در برابر مشکلات، سلامت روان افراد را تا حد زیادی واکسینه کند بیان کرد: کلیه مراکز خدمات جامع سلامت دارای روان‌شناس بالینی هستند که به‌صورت رایگان خدمات روان‌شناختی را ارائه می‌کنند.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به عوامل مؤثر در سلامت روانی خانواده تصریح کرد: ایجاد و تدوین قواعد و مقررات خاص توسط سرپرست خانواده برای حفظ ارزش‌ها، نیازها و اهداف این واحد کوچک و مهم اجتماعی، امری ضروری است. وجود چنین قواعدی باعث ایجاد هماهنگی بین اعضای خانواده در جهت ارتقای سلامت روانی آن‌ها خواهد شد و از بروز نابهنجاری‌ها و کج‌روی‌ها جلوگیری خواهد کرد.

سرگزی با اشاره به اینکه از طریق تقسیم قدرت، یکپارچگی و پشتیبانی اعضای خانواده از یکدیگر،توان مقابله خانواده با بحران‌های زندگی افزایش میابد،خاطرنشان کرد: خانواده‌های سالم، ساختار درونی خود را برای پذیرش موقعیت‌های متغیر و بحرانی اصلاح می‌کنند درحالی‌که خانواده‌های ناکارآمد، ساختار خشک خود را که در برخورد با وضعیت جدید کارآمد نیست، حفظ می‌کنند.

وی گفت: خانواده‌های ناسالم در شرایط بحرانی به‌جای حمایت از یکدیگر و کمک برای حل معضلات روش سرزنش را انتخاب می‌کنند درحالی‌که سرزنش افراد در این شرایط به جز تخریب روحی هیچ حاصلی نخواهد داشت.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: در حالت کلی خانواده باید برای حفظ انسجام خود، به‌اندازه کافی پایدار و دارای چارچوب شخصی باشد؛ اما درعین‌حال برای کنارآمدن با موقعیت‌های بحرانی از انعطاف‌پذیری لازم برخوردار باشد.

 وی افزود: در خانواده‌های درهم‌تنیده، مرز بین افراد مبهم است، در نتیجه در صورت بروز بحران، اعضای خانواده واکنش نامعقولی از خود نشان می‌دهند و به طور ناخواسته با هم درگیر می‌شوند.

سرگزی تصریح کرد: والدین درهم‌تنیده با فرزندان، با ممانعت از شکل‌گیری رفتارهای پخته در کودکانشان و وابسته کردن آن‌ها به خودشان و دخالت در توانایی آن‌ها در حل مشکلات، مسائل خانواده را در مواقع بحرانی تشدید می‌کنند.

وی ادامه داد: برای حفظ سلامت روان اعضای خانواده، باید به افراد تفهیم شود که خانواده کلیتی است که از مجموعه اعضای آن فراتر است و منافع و اولویت‌های آن باید بر منافع و مصالح شخصی ارجح باشد.

این مسئول در پایان با اشاره به شناخت تفاوت‌ها در اعضای خانواده گفت: شناخت تفاوت‌ها در خانواده کمک می‌کند تا در قضاوت نسبت به یکدیگر عادل باشند و بتوانند تفاوت در نحوه واکنش یکدیگر را در بحران‌ها و تغییرات ایجاد شده در شرایط زندگی درک کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی