Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@01:34:42 GMT

دلیل آغاز هر کدام از پیک‌های کرونا چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۱۹۹۷

دلیل آغاز هر کدام از پیک‌های کرونا چه بود؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، در روزهای اخیر با وجود اینکه واکسیناسیون سرعت گرفته و انتطار می‌رود که با کاهش آمار مواجه شویم اما مسئولان از ورود به پیک ششم کرونا هشدار می‌دهند و سناریوی تکراری پاییز سال گذشته که پیک سوم کرونا را تجربه کردیم درحال تکرار شدن است. در این گزارش نگاهی داریم به دلایل آغاز هر کدام از پیک‌های کرونا که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آغاز پیک پنجم با ورود ویروس دلتا از مرزهای شرقی

پیک پنجم با قرار گرفتن ۲۱ شهردر وضعیت قرمزدر تیر ۱۴۰۰ آغاز شد. حسن روحانی؛ رییس جمهور وقت و رییس ستاد مقابله با کرونا ورود ویروس دلتا از مرزهای شرقی را عامل بروز این پیک دانست.

روحانی عنوان کرد:علی رغم انجام همه تمهیدات وارد پیک پنجم شدیم. تسامح در اجرای دستورالعمل‌ها، تعلل مسئولان ذیربط، تردد غیرضرور و تجمع غیرضرور باعث سخت‌تر شدن شرایط می‌شود. متاسفانه مسیرهای غیرمجاز به ورود ویروس دلتا به کشور کمک کرده است.

پیام طبرسی؛ رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری پیش از شروع این پیک هشدار داده و گفته بود: ویروس جدیدی که در حال چرخش است به احتمال زیاد ویروس هندی دلتا است که کشورهای دیگر را هم درگیر کرده است و سرایت پذیری آن بسیار شدید است و هر شخص بیمار می‌تواند ۸ تا ۱۲ نفر را درگیر کند.

ورود ویروس انگلیسی از مرزهای غربی و نوروز دلیل آغاز پیک چهارم

شروع پیک چهارم ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ بود که روحانی در تشریح دلایل بروز آن عنوان کرد: اولین عامل ایجاد موج چهارم کرونا ورود کرونای انگلیسی به کشور از عراق است. اگر مرز خوزستان و ایلام را مراقبت می‌کردیم ویروس انگلیسی وارد این استان‌ها نمی‌شد و حتما امروز این مشکل را نداشتیم. مسئله دوم ترددها و تجمع‌های فراوان در هفته قبل از نوروز بود. عامل سوم هم مراسم عید نوروز است. دید و بازدیدهای فراوان و بدون مراعات پروتکل‌های بهداشتی این شرایط را به وجود آورده است.

بازگشایی مدارس زمینه‌ساز آغاز پیک سوم

پیک سوم را در مهر ۱۳۹۹ تجربه کردیم. در هفته آخر شهریور مدارس باز شدند و همین تصمیم‌های یکباره زمینه ورود به پیک سوم را مهیا کرد. محمدعلی محسنی بندپی؛ نماینده مجلس پیش از شروع این پیک راجع به آن هشدار داده و بیان کرده بود: اگر پیک سوم کرونا در کودکان شیوع یابد، باید وزیر آموزش و پرورش پاسخگو باشد.

او افزود: پروتکل های بهداشتی نه فقط در مدارس محروم بلکه در مدارس برخوردار هم اجرا نمی شود، بنابراین در کمیسیون تلاش کردیم که از رئیس جمهور و رئیس برنامه و بودجه بخواهیم تا اعتبار بیشتری برای رعایت بهداشت در مدارس اختصاص دهند. بنابراین از صدا سیما درخواست کردیم که برنامه های آموزشی بیشتری برای دانش آموزان طراحی و ارائه دهند که با این آموزش ها دانش آموزان هم پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند تا در مهرماه پیک سوم شیوع کرونا را نداشته باشیم.

حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تشریح وضعیت کشور به لحاظ شیوع گفته بود: زمانی که بیش از ۲۵ مورد بیمار جدیدی طی دو هفته تایید شود در تعاریف قرمز نامگذاری می‌شود. بنابراین در حال حاضر تمامی نقاط کشور قرمز است.

پیک دوم و اظهارنظرهای متناقض مسئولان

خرداد ۱۳۹۹ زمان آغاز پیک دوم بود. پیش از شروع این پیک اظهارنظرهای متناقضی از سوی مسئولان مطرح شد که به سردرگمی مردم انجامید. حسین قناعتی رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران در این خصوص اظهار کرد: کشور هنوز وارد پیک دوم نشده است. پیک نخست زمانی تمام می‌شود که تعداد بیماران در بازه زمانی صفر باشد و سپس مجددا تعداد مبتلایان افزایش یابد.

قناعتی با اشاره به اینکه موج دوم بیماری از پاییز شروع خواهد شد و این موج می تواند بسیار بدتر از موج اول باشد، اظهار داشت: این موج می تواند همراه با آنفلوانزا و سایر بیماری‌های فصلی باشد و احتمال فراگیری بیماری در این ایام بیشتر خواهد بود.   

دکتر کیانوش جهانپور ۲۰ خرداد بیان کرده بود: در واقع اگر بخواهیم دو متغیر را با یکدیگر مقایسه کنیم باید موارد بستری این روزها را با موارد بستری زمان اوج مقایسه کنیم؛ میزان بستری بیماران در این روزها، یک‌پنجم میزان بستری در اوج بیماری است؛ موارد بستری در بخش ICU یک‌دوم تا یک‌سوم روزهای پیک بیماری است؛ میزان موارد مرگ‌ومیر نیز به یک‌چهارم روزهای اوج بیماری رسیده است؛ بنابراین با آن‌چه پیک بیماری نامیده می‌شود فاصله داریم و شاهد پیک مجددی در روزها و هفته‌های اخیر نبودیم و در آینده نیز اگر مردم فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت کنند بعید است که با پیک مجددی روبه‌رو شویم.

در مقابل ایرج حریرچی معاون‌کل وزارت بهداشت گفت: تا اطلاع ثانوی در کل دنیا حتی کشورهایی که به‌نظر می‌رسد پاک هستند، پیک دوم، سوم و چندم کاملاً محتمل است!

در نهایت نه تنها موج دوم و سوم را پشت سر گذاشتیم بلکه در آستانه ورود به پیک ششم قرار داریم. حمید سوری‌، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا در یادداشتی در روزنامه همشهری در تشریح دلایل بروز پیک‌های متععد کرونا نوشت: یکی از دلایل وقوع پیک‌های متعدد، کمبود نیروست؛ چه در بخش نظارت و چه در بخش اجرا. مسئله مهم این است که، تصمیم‌گیری‌ درست نیاز به اجرای درست هم دارد، اگر این اتفاق نیفتد، باید منتظر معجزه ماند. ما در این مدت، مقررات سختگیرانه‌ای نداشته‌ایم و از آن طرف، روند واکسیناسیون بسیار کند پیش می‌رود. همین مسئله به ایجاد پیک، کمک می‌کند.

 آنچه از دلایل شروع پیک‌های کرونا مشخص است، بی‌تدبیری و تصمیم‌گیری‌های یک باره و بدون درنظر گرفتن عواقب توسط مسئولان به شروع پیک‌های کرونا کمک کرده و در کنار آن عادی انگاری شرایط هم منجر به این شده که مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی به درستی عمل نکنند و همه این‌ها دست به دست هم داده تا در آستانه ورود به پیک ششم قرار بگیریم.

انتهای پیام/

پرستو خلعتبری کد خبر: 1115970 برچسب‌ها کرونا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا پروتکل های بهداشتی پیک های کرونا ورود به پیک ورود ویروس آغاز پیک پیک سوم پیک دوم یک پنجم یک دوم یک سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۱۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگاری
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود