Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمیسیون اصل ۹۰ که در مردادماه سال جاری و در جهت خلاف شعار با واردات قاچاق گونه پارچه رومبلی موافقت کرده بود، سرانجام به‌اشتباه خود پی برده و این مصوبه را باطل کرد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرصاد قربان نژاد، ابتدای سال جاری به‌مانند هرساله مقام معظم رهبری بر اساس شرایط موجود در کشور، سال ۱۴۰۰ را سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی نام‌گذاری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی‌که احساس می‌شد با این نام‌گذاری شاهد فصل جدیدی از حمایت در بخش تولید را شاهد باشیم، اما تصمیمی عجیب از سوی کمیسیون اصل ۹۰ در مردادماه صنعت نساجی را شوکه کرد.
ماجرا ازاین‌قرار است که برخی از واردکنندگان پارچه‌های رومبلی به دلیل عدم اجازه ترخیص کالا‌های خود از گمرک، شکایتی در کمیسیون اصل ۹۰ ثبت کردند.
نکته عجیب ماجرا این جا بود که کمیسیون اصل ۹۰ بدون بررسی دقیق مدارک و مستندات رأی به واردات پارچه‌های رومبلی به کشور داده بود. این در حالی بود که تمامی مدارک حکایت از بالندگی این صنعت در کشور داشت.

صنعت پارچه رومبلی کشور

بر اساس اطلاعات اعلام شده توسط وزارت صمت میزان تولید پارچه رومبلی در سال ۹۹ بیش از ۲۹ میلیون مترمربع بوده است. همچنین بر اساس اسناد منتشر شده از سوی مرکز آمار کشور (نامه شماره ۶۰/۳۶۴۲۷ مورخ ۲۸/۰۱/۱۴۰۰)، میزان مصرف این محصول نیز در کشور حدود ۲۴ میلیون مترمربع بوده است.


اطلاعات موجود نشانگر آن است که ۱۳۷ واحد تولیدی پارچه‌های رومبلی در کشور مشغول به فعالیت است. همچنین بزرگ‌ترین واحد تولیدی پارچه‌های حلقوی بافت در خاورمیانه نیز در ایران و در شهرک صنعتی قرچک مشغول به فعالیت بوده است. در این واحد تولیدی بر اساس لیست بیمه تیرماه، ۸۹۸ نفر مشغول به فعالیت بوده‌اند. همچنین تنها این واحد در طول هر ماه دو میلیون مترمربع پارچه تولید می‌کند.

از طرفی بررسی وزارت صمت نشان می‌دهد که تولید انواع پارچه‌های رومبلی حلقوی باف در کشور در طی سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به ترتیب ۱۵.۳ و ۲۹.۶ میلیون مترمربع بوده است که رشد ۹۳ درصدی را نشان می‌دهد.
از طرفی در دی‌ماه سال ۹۹ انجمن صنایع نساجی ایران در صورت‌جلسه‌ای اعلام کرد، تعهد می‌نماید کل نیاز کشور به پارچه رومبلی حلقوی را تأمین کند و در صورت اعلام عدم تأمین نیاز واحد‌های از سوی اتحادیه‌ها و انجمن‌های حوزه مبلمان، ثبت سفارش و واردات این محصول به‌منظور جلوگیری از کمبود بازار صورت گیرد.
علاوه بر این اتحادیه‌های تولیدی مبلمان تاکنون اعلام نیازی مبنی بر کمبود پارچه‌های رومبلی اعلام نکرده‌اند.
بااین‌وجود بر اساس اطلاعات موجود در گمرکات کشور نشان می‌دهد، حدود ۶.۷ میلیون مترمربع سفارش جهت واردات این محصول به کشور صورت‌گرفته است.
از طرفی با وجود قانون منع ورود کالای دارای تولید مشابه داخلی، ورود این مقدار کالا هیچ‌گونه توجیهی نداشته است.


با وجود چنین مواردی، اما کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، در یک بررسی ضعیف و غیر صحیح درخواست ورود کالایی را داشته که نمونه داخلی آن به وفور در کشور وجود داشته است. همچنین بر اساس اظهار نظر تولیدکنندگان مبل پارچه‌های داخلی از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند.
پس از رسانه‌ای شدن این ماجرا و واکنش‌های مطرح شده به حمایت کمیسیون اصل ۹۰ از واردات پارچه‌های رومبلی به کشور، سرانجام کمیسیون اصل ۹۰ با بررسی جامع‌تر این موضوع مصوبه قبلی خود را باطل کرد.
بی ترید پذیرش اشتباه از طرفی کمیسیون اصل ۹۰ و اصلاح مصوبات، زمینه‌ساز حمایت از تولید داخلی خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قاچاق کالا پارچه رومبلی واردات کالا کمیسیون اصل 90 تولید ملی واردات پارچه های رومبلی پارچه های رومبلی میلیون مترمربع کمیسیون اصل ۹۰ پارچه رومبلی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۳۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوری قزلجه: با زور گشت ارشاد دین حفظ نمی‌شود /موضوع لایحه حجاب هنوز در رفت و برگشت است

به گزارش صدای ایران از اعتماد، آیا برای بازگشت گشت ارشاد به خیابان‌های کشور از نمایندگان مجلس نظرخواهی شده است؟ نماینده مردم بستان‌آباد در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «برای بازگشت گشت ارشاد از مجلس کسب نظر نشده است.» اظهاراتی که نشان می‌دهد عدم استفاده از دیدگاه‌های کارشناسی و قانونی نمایندگان در مهم‌ترین موضوعات کشور است. این در حالی است که طرح‌های سلبی اخیر با موضوع حجاب و راه‌اندازی گشت ارشاد، اساسا بدون استفاده از گزاره‌های قانونی اجرایی شده‌اند.

غلامرضا نوری معتقد است، مبنای حجاب باید مورد بحث گذاشته شود و یک اجماعی شکل بگیرد تا قوانین و مقررات لازم برای داشتن یک جامعه عفیف در آن شرایط ایجاد شود. از این رهگذر می‌توانیم به یک جامعه دین‌دار برسیم، با زور گشت ارشاد دین حفظ نمی‌شود.

این نماینده مجلس می‌گوید: بی‌توجهی به پدیده‌های اجتماعی به این علت است که عده‌ای به این نتیجه رسیدند نیازی به نظر اجتماع ندارند و کارهایشان پیش می‌رود. در مورد بحث گشت ارشاد، کار حکمرانی و اداره کردن کشور کار ساده‌ای نیست و قواعد خود را دارد و با نظرات شخصی بی قاعده و خانواده و بچه‌ها، کار حکمرانی را مدیریت کرد. باید در جامعه قانون حاکم باشد. اگر در قانون آمده که گشت ارشاد تشکیل شود، تشکیل دهند، اما اگر نیست، به نظرم باید تجربه گذشته و اقدامات قبلی راهنمای مسیر باشد و از اقدامات امنیتی و قضایی در مواجهه با یک مساله فرهنگی اجتناب شود.

وی در ادامه درباره کسب نظر از مجلس بابت بازگشت گشت ارشاد بیان کرد: نظر مجلس در قوانین منعکس می‌شود و کسب نظر خاصی از صحن مجلس نشد. شاید از رییس مجلس یا کمیسیون‌ها پرسیده باشند، اما از صحن مجلس پرسیده نشد. موضوع لایحه حجاب هم هنوز در رفت و برگشت است. لایحه حجاب مباحث مبنایی را مورد بررسی قرار داده که قشر نخبگان جامعه روی آن حساس هستند و اشکالات اساسی لایحه حجاب جزو همین چالش‌هاست و باید پاسخ قانع‌کننده علمی به آنها داده شود. تا زمانی که این مبانی برطرف نشود، این مساله حل نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • عذرخواهی ناشر هندی بابت اقدام توهین‌آمیز به امام (ره)
  • نوری قزلجه: با زور گشت ارشاد دین حفظ نمی‌شود /موضوع لایحه حجاب هنوز در رفت و برگشت است
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • با اشتباه مرگبار رایا: تاتنهام شاید برگردد! (عکس)‏