Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصصان حوزه تغذیه بر این باورند که تداوم مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای، از زمان مصرف اهمیت بیشتری دارد. مصرف برخی ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای در زمان مشخص، ممکن است باعث کاهش عوارض جانبی شود و بسته به نوع آن ویتامین و مکمل تغذیه‌ای، دریافت مکمل همراه با وعده غذایی بر میزان جذب آن اثر مثبت می‌گذارد و در این گزارش قصد داریم درباره زمان مصرف آن توضیحات بیشتری دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از جمله مواردی هستند که بسیاری از هموطنان برای رفع کمبود مواد مغذی، آن‌ها را مصرف می‌کنند. اما حالا سوال اینجاست که چه زمانی باید آن‌ها را مصرف کرد و طبق گفته پزشکان و متخصصان حوزه تغزیه، هیچ شواهد عملی نیست که نشان دهد مصرف ویتامین یا مکمل‌های تغذیه‌ای در زمان مشخصی از روز، باعث افزایش یا کاهش کارایی آن‌ها شود.

متخصصان حوزه تغذیه بر این باورند که تداوم مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای، از زمان مصرف اهمیت بیشتری دارد. مصرف برخی ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای در زمان مشخص، ممکن است باعث کاهش عوارض جانبی شود و بسته به نوع آن ویتامین و مکمل تغذیه‌ای، دریافت مکمل همراه با وعده غذایی بر میزان جذب آن اثر مثبت می‌گذارد و در این گزارش قصد داریم درباره زمان مصرف آن توضیحات بیشتری دهیم.

مشخص بودن زمان مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای چه اهمیتی دارد؟

برخی از هموطنان تمایل دارند این ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای را بر اساس تاثیراتی که دارند، در زمان‌های مخصوصی از روز مصرف کنند. به عنوان مثال چون منیزیم باعث خواب راحت می‌شود، آن را شب‌ها مصرف می‌کنند و از ملاتونین به دلیل خاصیت خواب آور بودن آن، دو ساعت قبل از زمان خواب مصرف می‌کنند.

بهتر است بدانید که طبق گفته متخصصان تغذیه، زمان مصرف مکمل در روز بر چگونگی جذب آن توسط بدن اثری نخواهد گذاشت، اما مصرف آن به همراه غذا یا به تنهایی، بر جذب ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای اثر می‌گذارد. برای برخی ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای مانند ویتامین B و C توصیه شده که با معده‌ی خالی آن‌ها را مصرف کرد، در حالی که برخی ویتامین‌ها مانند A و K‌ وجود دارند که بهتر است همراه با غذای حاوی چربی مصرف شوند تا به خوبی جذب بدن شود.

مصرف چه ویتامین‌هایی باید با معده خالی باشد؟

توصیه شده املاح و ویتامین‌های محلول در آب را، هموطنان با معده خالی مصرف کنند، چراکه مصرف آن با معده خالی باعث جذب راحت‌تر آن توسط بدن می‌شود. اما برخی ویتامین‌ها نیز نظیر مولتی ویتامین‌ها وجود دارند که هم حاوی ویتامین‌های محلول در آب و هم ویتامین‌های محلول در چربی هستند و آن‌ها را باید همراه غذا مصرف کرد تا ویتامین‌های محلول در چربی به خوبی جذب بدن شوند. برخی ویتامین‌ها مانند c و b از جمله ویتامین‌های محلول در آب هستند و باید این دسته از ویتامین‌ها را با یک لیوان آب مصرف کرد تا به تجزیه و جذب بهتر آن در بدن کمک شود و مصرف این دسته از ویتامین‌ها با معده خالی موثرتر است.

البته برخی از هموطنان هستند که بدن آن‌ها نسبت به ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای حساس‌تر است و مصرف ویتامین‌های محلول در آب مانند ویتامین C باعث ناراحتی معده‌ آن‌ها خواهد شد. در صورتی که چنین مشکلی وجود داشته باشد، افراد می‌توانند این ویتامین‌ها را همراه با غذا مصرف کنند.

طبق گفته متخصصان حوزه تغذیه، برخی از ویتامین‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای مانند آهن و پروبیوتیک‌ها هستند که بهتر است با معده خالی مصرف شوند.

مصرف کدام دسته از ویتامین‌ها باید با غذا باشد؟

برخی از ویتامین‌ها و مکمل‌های محلول در چربی را هموطنان باید با غذا یا میان‌وعده‌ای که دارای چربی است مانند آووکادو، زرده تخم مرغ یا روغن زیتون، مصرف کنند تا جذب بهتری داشته باشد. مصرف این دسته از ویتامین‌ها همراه غذا باعث می‌شود آنزیم‌های گوارشی ترشح شود و این ویتامین‌های محلول در چربی نظیر ویتامین D، ویتامین E، ویتامین A و ویتامین K هستند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ویتامین تغذیه زرده تخم مرغ ویتامین ویتامین ها و مکمل های تغذیه ای دسته از ویتامین ها محلول در چربی برخی ویتامین ها مصرف ویتامین ها متخصصان حوزه معده خالی زمان مصرف مصرف کنند مصرف آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۴۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد

برای رشد و تکامل عضلات وجود سطح کافی از ویتامین D اهمیت دارد. نبود مقادیر لازم از ویتامین D در بدن می‌تواند منجر به ضعیفی شود که فرد را مستعد ابتلا به بیماری، شکنندگی استخوان‌ها و سایر مشکلات جسمی دیگر می‌کند.

به گزارش روزنامه تایمزآو ایندیا، اما این پرسش مطرح است که وقتی سطح ویتامین D در بدن از میزان طبیعی خود فراتر رود چه اتفاقی می‌افتد؟

افزایش سطح کلسیم خون: از آنجایی‌که ویتامین D نقش کلیدی در جذب کلسیم دارد، سطح بالای این ویتامین به طور خودکار منجر به افزایش سطح کلسیم در بدن می‌شود. سطح بالای کلسیم با علائمی مانند ناراحتی گوارشی مانند حالت تهوع، یبوست و درد معده نشان داده می‌شود. سرگیجه، توهم، بی اشتهایی، سنگ کلیه، فشار خون بالا، کم آبی بدن و ناهنجاری‌های قلبی از دیگر علائم بالا بودن سطح کلسیم به حساب می‌آیند.

تغییر وضعیت روانی: از آنجایی‌که بالا بودن سطح کلسیم پیامد مستقیم وجود سطح بالایی از ویتامین D است، می‌تواند به تغییر وضعیت ذهنی و روانی منجر شود که با حالت گیجی، روان پریشی و افسردگی خود را نشان می‌دهد.

مشکلات کلیوی: مسمومیت با ویتامین D می‌تواند منجر به آسیب کلیه یا گاهی اوقات نارسایی آن شود. بالا رفتن سطح کلسیم ناشی از افزایش سطح ویتامین D منجر به از دست دادن آب بدن از طریق تکرر ادرار و انباشت کلسیم در کلیه‌ها می‌شود.

مشکلات گوارشی: علائمی مانند تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال و کم اشتهایی همگی از پیامد‌های افزایش سطح کلسیم خون هستند و این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. داشتن علائم گوارشی نشانه مسمومیت احتمالی ویتامین D است.

دیگر خبرها

  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • عوارض مصرف زیاد پنیر