Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دکترای طراحی شهری گفت: طراحی بوستان‌ها باید با توجه به سطوح عملکردی آنها، بسته به اینکه در مقیاس محلی، منطقه‌ای یا شهری باشند، انجام شود.

حسن سجاد زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در طراحی بوستان‌های محلی دو مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد؛ اول اینکه پارک محلی ممکن است کارکرد متناسب را برای مردم محلی یا غیر محلی نداشته باشد که این مسئله بیشتر به مکان یابی نادرست بوستان مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این امکان نیز وجود دارد که پارکی با هدف استفاده در سطح محلی ساخته شده باشد اما کارکردی فرا محله‌ای دارد که این مسئله بیشتر به طراحی پارک مربوط می‌شود.

این دکترای طراحی شهری خاطرنشان کرد: این امکان وجود دارد که مکان احداث بوستان محلی به درستی انتخاب شده باشد اما طراحی به درستی انجام نشده باشد، از طرفی ممکن است نحوه طراحی پارک صحیح باشد اما مکان احداث بوستان به درستی انتخاب نشده باشد.

سجاد زاده به طراحی و جانمایی پارک‌های کوچک محلی اشاره و تصریح کرد: برای مکان یابی و جانمایی بوستان‌ها در شهرسازی گذشته تدابیر درستی اندیشیده می‌شد اما امروزه بدین نحو نیست چرا که مفاهیم شهرسازی تعریف بومی ندارد و مدیریت شهری سعی دارد طرح‌هایی از شهرهای توسعه یافته را سطح شهرها پیاده سازی کند.

فضاهای محله‌ای باید چند عملکردی باشد

وی با تاکید بر اینکه فضاهای شهری شهرهای ما باید با عملکردهای مکمل دیگری تکمیل شود، افزود: شهرهای قدیم ما دارای بوستان‌های محلی با درختان کهن، چشمه‌ها و قنات‌ها بود و علاوه بر این خدمات محلی نیز در سطح محلات ارائه می‌شد و فضاهایی مثل مسجد، حمام‌های قدیمی و سایر فضاهای ارائه دهنده خدمات وجود داشت.

این دکترای طراحی شهری ادامه داد: عوامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در معماری و شهرسازی ایرانی، چه در مقیاس کلان و چه در مقیاس خرد با یکدیگر درگیر هستند، لذا فضاهایی می‌تواند بهترین پاسخگویی را داشته باشد که چند عملکردی باشد.

سجاد زاده اضافه کرد: بدین جهت احداث بوستان محلی نباید صرفاً با هدف طراحی پارکی در یک محله انجام شود بلکه باید فراهم آوردن خدمات، امکانات و طراحی فضاهای مکمل نیز در نظر گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: طراحی بوستان‌ها باید با توجه به سطوح عملکردی آنها، بسته به اینکه در مقیاس محلی، منطقه‌ای یا شهری باشند، انجام شود.

این دکترای طراحی شهری تصریح کرد: دو کاربری خدماتی خرید و خوراک باید حتماً در کنار پارک‌های محلی وجود داشته باشد تا شهروندان و یا ساکنان محله تمایل بیشتری برای استفاده داشته باشند اما اصولی مانند امنیت، حدود و ثغور و محصوریت نیز باید در طراحی بوستان‌های محلی مورد نظر باشد تا حس محلی بودن داشته باشد.

سجاد زاده افزود: از فاکتورهای مهمی که امنیت فضاهای شهری و حس مالکیت‌های محلی را ارتقا می‌دهد، رؤیت پذیری فضا و چشمان ناظر است که اجازه ورود افراد غریبه را نمی‌دهد.

وی گفت: نوع طراحی و جانمایی بوستان است که مشخص می‌کند پارکی محلی یا غیر محلی است لذا باید در دو حوزه مکان یابی و طراحی که مربوط به نظام برنامه ریزی و طراحی شهری، دقت کافی انجام شود.

این دکترای طراحی شهری افزود: در غیر این صورت با وجود هزینه مدیریت شهری استقبال خوبی از پارک محلی نمی‌شود یا اگر استقبال به خوبی انجام شود، جایگاه محلی بودن بوستان زیر سوال می‌رود.

کد خبر 530822

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر طراحی شهری برنامه ریزی شهری بوستان محلی محلات شهر فضاهای شهری محله های شهر مدیریت شهری خدمات شهروندان بوستان پارک شهر سازی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دکترای طراحی شهری طراحی بوستان ها انجام شود سجاد زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۵۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود

شهردار مشکین‌دشت از اجرای پروژه‌های عمرانی متعدد در سطح شهر با آغاز سال جدید خبر داد و گفت: سرای بانو مختص بانوان شهر مشکین‌دشت، سال جدید احداث خواهد شد.

علی سلگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در البرز با اشاره به اهمیت اثرگذاری رسانه، اظهار کرد: رسانه‌ها به مردم کمک می‌کنند که از حقوق خود مطلع شوند و در راستای احقاق حقوق شهروندان تلاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها با انتقادهای سازنده خود می‌توانند به اُمیدافزایی در جامعه کمک کنند، افزود: شهرداری مشکین‌دشت پذیرای انتقادات و پیشنهادات خبرنگاران است تا شاهد پویایی زندگی شهری و توسعه پایدار در شهرمان باشیم.

شهردار مشکین‌دشت با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر افزایش مشارکت مردمی در جامعه، خاطرنشان کرد: شهرداری در این راستا از طرح‌های شهروندان استقبال می‌کند.

سلگی با اشاره به اینکه شهرداری مشکین‌دشت احداث و توسعه جاده‌های سلامت را در دستور کار خود قرار داده است، اضافه کرد: احداث این پروژه حداقل کاری است که می‌توان برای ارتقای سطح سلامت شهروندان انجام داد.

وی با اشاره به احداث پروژه‌های مختلف عمرانی، تصریح کرد: احداث بوستانی در حاشیه ابراهیم‌آباد به مساحت ۵ هکتار در سال جاری کلید می‌خورد و عملیات احداث کتابخانه بعثت نیز با اعتبار سه میلیارد تومان آغاز می‌شود.

شهردار مشکین‌دشت با اشاره به اینکه افزایش نشاط اجتماعی یکی از اهداف مدیریت شهری مشکین دشت است، گفت: در این راستا پروژه‌های مختلفی برای تمام سنین در نظر گرفته شده و سرای بانو یکی از این پروژه‌ها است که مختص بانوان خواهد بود.

سلگی با اشاره به بافت فرسوده موجود در شهر مشکین‌دشت، عنوان کرد: ممنوعیت صدور پروانه برای املاک قولنامه ای موضوعی بود که بر افزایش بافت فرسوده تأثیر گذاشت، در این راستا با راه‌اندازی طرح بازآفرینی شهری تلاش کرده‌ایم به املاک قولنامه‌ای نیز خدمات ارائه دهیم.

وی بودجه سال جاری این شهرداری را ۴۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تلاش داریم با افزایش درآمدهای پایدار شهری بودجه را نیز افزایش دهیم.

کد خبر 748213

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • تدبیر مدیران شهری در تحول زیرساخت‌های بوستان کوهستانی دراک
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • دستور دادستان فردیس به شهرداری برای ساماندهی «پارک تندرستی»
  • تدوین شناسنامه برای باغ‌های شهر قم
  • عملیات اجرایی طرح رود دره خرداد ماه آغاز شود
  • شناسنامه باغ‌های شهر قم تدوین می‌شود