Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@07:30:59 GMT

زمان مناسب برای مسواک زدن

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۶۲۰۵

زمان مناسب برای مسواک زدن

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه «deer valley dental care»، اگرچه مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی اقدام خوبی به شمار می‌رود، اما احتمالا شما باید مدت زمانی را برای انجام آن منتظر بمانید. در این گزارش قصد داریم به شما بگوییم چه مدت زمان را باید برای این کار منتظر بمانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانطوری که می‌دانید، مسواک زدن، یکی از مهمترین راه‌های حفظ بهداشت دهان و دندان است. این کار سبب می‌شود تا مواد ریز غذایی، باکتری‌ها و پلاک دندان از سطح دندان و لثه شما حذف شود و دهان شما را سالم و تمیز نگه می‌دارد.

در همین ارتباط دندانپزشکان مرکز (deer valley dental care) در شهر کلگری در استان آلبرتای کانادا توصیه می‌کنند حداقل دوبار در روز مسواک بزنید. در حالت ایده آل بهتر است نخستین بار در صبح باشد و دفعه دوم قبل از رفتن به رختخواب باشد. اما اگر می‌خواهید تا به منظور بهینه سازی سلامت دهان و دندان خود بیفزایید و نفس خود را تازه نگه دارید، ممکن است به دنبال آن باشید تا به تعداد مسواک زدن‌های خود در روز اضافه کنید؛ تا جایی که ممکن است بخواهید بعد از هر وعده غذایی نیز مسواک بزنید.

مسواک برقی را امتحان کنید

اگر شما به شکلی منظم مسواک می‌زنید، اما متوجه شده اید که مسواک زدن معمول آنچنان برای شما مفید نبوده است، از یک مسواک برقی کمک بگیرید. سر‌های گرد و کوچک مسواک برقی می‌تواند به تمیز کردن نقاطی که برای برخی افراد سخت است تا آن نقاط را مسواک کنند، کمک کند.

0

مسواک زدن بعد از خوردن و یا نوشیدن

برخی از غذا‌ها و نوشیدنی ها، خصوصا آن‌هایی که مقدار فراوانی کربوهیدرات و شکر دارند، می‌توانند رشد باکتری‌های دهانی را که به مینای دندان شما حمله می‌کنند، تحریک کنند. با مسواک دندان‌های خود پس از خوردن غذا، این باکتری‌ها را کاهش دهید و از مینای دندان خود در برابر آسیب‌ها محافظت کنید.

برای گرفتن بهترین نتیجه در این زمینه، از خمیردندان حاوی فلوراید که از پوسیدگی دندان و «تری کلوسان» به منظور کاهش پلاک دندان و التهاب لثه جلوگیری می‌کند، استفاده کنید. با این حال، پیش از استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید، با دندانپزشک خود در این خصوص که آیا استفاده از این نوع خمیر دندان برای شما مناسب است یا خیر، مشورت بگیرید.

نکته مهم

توجه به این مسئله ضروری است که مسواک زدن بلافاصله پس از خوردن غذا می‌تواند در برخی موارد تأثیراتی منفی بر مینای دندان شما بگذارد. اگر شما چیز اسیدی را مصرف کرده اید، بایستی تا ۳۰ دقیقه بعد از آن، دست نگه داشته و از مسواک زدن خودداری کنید.

باید بدانید مواد غذایی حاوی «اسید سیتریک» به مانند پرتقال، گریپ فروت و یا لیمو می‌توانند مینای دندان شما را برای مدتی نرم کنند. در نتیجه، مسواک زدن پس از خوردن این مواد غذایی می‌تواند به مینای دندان شما آسیب برساند؛ چرا که مینای دندان شما در آن زمان در حالتی ضعیف و نرم قرار دارد.

با این حال، پایگاه «Mouth Healthy» وابسته به انجمن دندانپزشکان آمریکا پیشنهاد می‌کند در صورت نیاز به مسواک زدن پس از خوردن و یا نوشیدن، دست کم ۶۰ دقیقه (یک ساعت) صبر کنید. این کار به بزاق شما این فرصت را می‌دهد تا ذرات غذایی باقی مانده در دهان را به طور طبیعی بشوید و دهان شما به سطح PH مناسب خود بازگردد؛ بنابراین توصیه می‌شود نیم ساعت الی یکساعت پس از غذا خوردن، بهترین زمان برای اطمینان از این مسئله است که شما در ضمن محافظت از دندان خود، به مینای دندان آسیبی نمی‌رسانید.

در حالت کلی سعی کنید پس از خوردن غذا‌های دارای خاصیت اسیدی، از غذا‌های مغذی دارای قند و کربوهیدرات کم استفاده کنید. این امر به کاهش اسید‌های مضری که چنین غذا‌هایی تولید می‌کنند، کمک می‌کند.

علاوه بر این، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اسید فسفریک که اغلب در نوشابه‌ها یافت می‌شود، می‌تواند مینای دندان شما را از بین ببرد و بافت‌های حساس دندان را آشکار کند.

پس تلاش کنید مصرف تنقلات در میان وعده‌ها را به حداقل برسانید و مصرف نوشابه‌ها و تنقلات شیرین را نیز محدود کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مسواک زدن مسواک برقی بهداشت دهان مینای دندان شما پس از خوردن مسواک زدن غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، معاونت بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.

در بخشنامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با تاکید بر نقش مهم سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی و ارتقای کیفیت زندگی و بهبود شاخص‌های سلامتی، آمده است: تاثیر دو سویه بیماری‌های پریودنتال و دیابت، نقش بیماری‌های دهان و دندان در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی و زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم مشخص شده است. بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایعترین بیماری‌های غیرواگیر شناخته می‌شود؛ لذا بهره گیری از دیدگاه عوامل خطر مشترک در بیماری‌های دهان و دندان و سایر بیماری‌ها به کنترل هر دو دسته بیماری‌ها کمک می‌کند.

در این بخشنامه با یادآوری شعار جامعه جهانی دندانپزشکی FDI با عنوان «دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم»، عنوان شده است: پویش سلامت دهان و دندان که از تاریخ ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی برای آگاهی رسانی به مردم و افزایش سواد سلامت دهان و دندان جامعه است. این پویش با هدف «افزایش آگاهی جامعه درباره نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه» برگزار می‌شود.

شعار‌های روز‌های اول تا سوم این پویش عبارتند از: ۱۷ اردیبهشت «دهان دریچه سلامت»، ۱۸ اردیبهشت «سلامت دهان و دندان، سلامت کودک» وروز ۱۹ اردیبهشت نیز «نقش سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در سلامت دهان و دندان».

«پویش سلامت دهان و دندان» با همکاری آموزش و پرورش، کانون‌های پرورش فکری، بهزیستی، مهدکودک ها، دانشکده‌های دندانپزشکی، انجمن‌های علمی و صنفی دندانپزشکی، نظام پزشکی، شهرداری، صدا و سیما و رسانه‌های جمعی و با بهره گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لیگ ملت‌ها: آمریکا تا دندان مسلح می‌آید
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • آرسنال ۵ - ۰ چلسی/ شیر‌های بی دندان به توپ بسته شدند+ فیلم
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان
  • دانش آموزان روستایی خوزستان فلوراید تراپی شدند
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود