Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش ایرنا، اردوغان دیروز شنبه گفت که دستور اخراج سفیران ۱۰ کشور را که خواستار آزادی «عثمان کاوالا» از مخالفان دولت آنکارا شده بودند، صادر کرده است.

وی افزود: به وزیر خارجه‌مان دستور دادم تا هر چه سریعتر سفرای این ۱۰ کشور را «عنصر نامطلوب» اعلام کند.

با این حال خبرگزاری رویترز امروز یکشنبه به نقل از منابع دیپلماتیک خبر داد که هنوز هیچکدام از این ۱۰ سفیر به صورت رسمی از ترکیه اخراج نشده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منبع افزود: هیچ دستوری به سفارتخانه ها داده نشده است.

به گفته این منبع ناشناس، ممکن است دوشنبه (۳ آبان) و در جریان جلسه هیأت دولت ترکیه در این مورد تصمیم گیری شود.

در همین حال، یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا به رویترز گفت که از اخبار اخراج سفیران آگاه بوده و به دنبال شفاف سازی وزارت امور خارجه ترکیه است.

نروژ هم اعلام کرد که سفارتخانه اش هنوز دستوری از مسئولان ترکیه ای دریافت نکرده است.

«ترود ماسیده» (Trude Maaseide) سخنگوی وزارت امور خارجه نروژ گفت: سفیر ما کاری نکرده که به خاطر آن اخراج شود. ما کماکان از ترکیه می خواهیم تا به قانونمداری و معیارهای دموکراتیک که آنکارا ذیل کنوانسیون حقوق بشر اروپا به آن متعهد شده، پایبند باشد.

وی افزود که ترکیه به خوبی از دیدگاه های نروژ آگاه است.

وزارت امور خارجه نیوزلند نیز در واکنش به تحولات اخیر گفت که مادامی که «از طریق مجاری رسمی» اطلاعاتی دریافت نکند از اظهار نظر در این مورد خودداری می کند. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که روابط با ترکیه را «ارج می نهد.»

با این حال «دیوید ساسولی» (David Sassoli) رئیس پارلمان اروپا که شش سفیر کشورهای عضو آن در خطر اخراج قرار دارند، در توییتی از این اقدام اردوغان به شدت انتقاد کرد و نوشت: اخراج ۱۰ سفیر نشانه حرکت خودکامه دولت ترکیه است. ما مرعوب نخواهیم شد. عثمان کاوالا آزاد باید گردد.

«یپ کوفود» (Jeppe Kofod) وزیر امور خارجه دانمارک هم گفت که وزارتخانه اش هیچ هشدار رسمی ای دریافت نکرده ولی با دوستان و متحدان کشورش در تماس است.

وی در بیانیه ای گفت: ما کماکان از ارزش ها و اصول مشترکمان پاسداری می کنیم.

از سوی دیگر یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه آلمان خبر داد که ۱۰ کشور مذکور مشغول رایزنی با یکدیگرند.

سفیران ۱۰ کشور آلمان، نیوزلند، نروژ، دانمارک، فرانسه، هلند، کانادا، سوئد، فنلاند و آمریکا دوشنبه پیش (۲۶ مهر) در بیانیه‌ای خواستار آزادی عثمان کاوالا، از مخالفان دولت ترکیه شده بودند.

برچسب‌ها هلند رجب طیب اردوغان فرانسه فنلاند نروژ سوئد ایالات متحده آمریکا آلمان کانادا ترکیه دانمارک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هلند رجب طیب اردوغان فرانسه هلند رجب طیب اردوغان فرانسه فنلاند نروژ سوئد ایالات متحده آمریکا آلمان کانادا ترکیه دانمارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه

سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال ۱۴۰۳ با دستور کار «بررسی آخرین وضعیت پروژه‌های اقتصادی با کشور‌های آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان و ترکمنستان» در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه که ریاست جلسه را برعهده داشت، ضمن تبیین اهمیت توسعه مناسبات با کشور‌های یادشده، بر لزوم همکاری کلیه دستگاه‌های ذیربط و بخش خصوصی جهت بهره گیری حداکثری از ظرفیت توسعه مراودات تجاری - اقتصادی با این کشور‌ها به ویژه در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی، ترانزیت، صادرات محصولات دانش بنیان، انرژی، صنعت، معدن و همچنین تبادل استاد و دانشجو تاکید کرد.

آخرین وضعیت طرح‌ها و پروژه‌های همکاری اقتصادی ایران با این کشورها، موانع و راهکار‌های رفع آنها و تسهیل روند نهایی سازی و اجرای پروژه‌ها نیز در ادامه این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست معاونان و مدیران دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد و نمایندگان بخش خصوصی حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • اردوغان میزان تجارت پایان یافته ترکیه با رژیم صهیونیستی را ۹.۵ میلیارد دلار اعلام کرد
  • دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت