Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای گذشته آمارهایی منتشر شد که نشان‌دهنده کاهش شدید خرید نفت ایران توسط چین بود. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد تفاوت در نحوه محاسبه و منابع اطلاعاتی موجب بروز اشتباهاتی شده است.

به گزارش مشرق، یکی از کشورهایی که پس از شروع به کار دولت سیزدهم به طور ویژه عزمش را برای افزایش همکاری‌ها با ایران، به خصوص در مبادلات نفتی جزم کرد، کشور چین بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور هم جواد اوجی اولین دیدار خارجی‌اش را با لی‌یینگ چانگ، معاون بخش خاورمیانه شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی) برگزار کرد و در زمینه سرمایه‌گذاری و توسعه میدان‌ها گفت‌وگو کرد. در حال حاضر نیز به گفته منابع آگاه وضعیت مبادلات نفتی این دو کشور بسیار خوب تلقی می‌شود و اکثریت صادرات نفتی ایران به مقصد چین است.

با این وجود در روزهای گذشته آماری از سوی اتاق بازگانی ایران مبنی بر واردات هشت ماه ابتدایی سال ۲۰۲۱ منتشر شد که عجیب به نظر می‌رسید. در این آمار گفته شده بود که واردات نفتی چین از ایران در هشت ماه ابتدایی سال ۲۰۲۱، تنها ۱۲ میلیون دلار بوده است. این آمار به معنای این است که اگر حداقل قیمت نفت، یعنی ۵۰ دلار را در نظر بگیریم، صادرات نفت ایران به چین در این هشت ماه، تنها ۳۰ هزار بشکه در روز بوده است. انتشار این آمار موجب شد تحلیل‌هایی از سوی اشخاص و رسانه‌های داخلی و خارجی مبنی بر شکست برنامه‌های تجاری ایران منتشر شود. به همین منظور بایستی صحت این آمار در مقایسه با مؤسسات بین‌المللی و افراد آگاه نیز سنجیده شود.

یکی از معتبر ترین موسساتی که بر مبنای رهگیری نفتکش‌ها آمارهای ماهیانه ارائه می‌دهد مؤسسه کپلر است. این شرکت تخمین می‌زند که واردات نفت چین از ایران به طور متوسط تا ماه اوت امسال، ۵۵۳ هزار بشکه در روز بوده است. این در حالی است که مبادی گمرکی چین واردات نفت از ایران را صفر اعلام کرده بودند. بنابراین تفاوت در نحوه محاسبه فروش نفت بسیار اهمیت دارد و این مسأله موجب به اشتباه افتادن اتاق بازرگانی در آمار خویش شده است. البته این اشتباه محاسباتی در سالهای گذشته هم مسبوق به سابقه بوده و آمارهای اعلامی سال ۹۹ با گزارش سازمان برنامه و بودجه در این سال همخوانی نداشت.

لازم به ذکر است ماه گذشته، خبرگزاری رویترز از پاسخ منفی مقامات چینی به درخواست یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به منظور کاهش واردات نفت از ایران خبر داد.

در همین راستا محمد علی خطیبی، مدیر اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت در پاسخ به صحت آمار منتشر شده توسط اتاق بازرگانی، گفت: آمار اتاق بازرگانی نمی‌تواند مورد استناد باشد و آنچه در همه کشورها مورد استناد قرار می‌گیرد آمار مقام‌های رسمی و ذی‌ربط افراد است.

وی افزود: البته بنده نمی‌گویم این آمار درست است یا نیست، ولی این آمار تا وقتی مقامات رسمی و دولتی تأیید نکنند معتبر تلقی نمی‌شود و بر اساس حدس و گمان و برآورد است.

مدیر اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ادامه داد: آنطور که مشخص است این آمار را از مبادی رسمی و گمرکی چین اخذ کرده‌اند و احتمالاً آماری که از طریق مبادی غیر رسمی و به منظور دو زدن تحریم‌ها استفاده شده در این آمار نیامده است.

خطیبی با اشاره به شیوه‌های متفاوت فروش نفت گفت: از دو کشور صادرکنندگان و واردکنندگانی وجود دارد که دولتی نیستند و به خاطر ملاحظاتی علاقه ندارند که آمارهایشان به طور رسمی بیاید.

وی در پایان تأکید کرد: حتی زمانی که تحریم نبودیم هم چین یکی از شرکای اصلی و بزرگ ما بود. زمانی هم که تحریم‌ها شدت گرفت چین به دلیل اینکه از آمریکا تبعیت نمی‌کنند شراکت با چین قوت بیشتری گرفت و ادامه دارد. هرچند که عده‌ای نمی‌خواهند همین هم ادامه داشته باشد.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان صادرات نفت اتاق بازرگانی چین خاورمیانه آمریکا خبرگزاری رویترز وزارت خارجه آمریکا واردات نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۷۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با بیان اینکه صادرات ایمن و پایدار میعانات گازی ضامن تولید گاز کشور است، گفت: باید با همه توان شاخص‌های مرتبط با حوزه ایمنی صادرات را ارتقا بخشیم.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت پایانه‌های نفتی ایران، عباس غریبی در بازدید از سایت ۲ پایانه میعانات گاز پارس جنوبی در منطقه کنگان با اشاره به توان متخصصان داخلی بیان کرد: به همت متخصصان این شرکت سیستم تله‌متری گوی شناور شماره ۴ پایانه میعانات گازی پارس جنوبی (منطقه کنگان) تعمیر و عملیاتی شد.

وی با بیان اینکه وظیفه ۱۰۰درصد صادرات میعانات گازی تولیدی در منطقه پارس جنوبی به‌عهده شرکت پایانه‌های نفتی ایران است، افزود: باید با روزآمدکردن تجهیزات و نیز تعمیر، بازسازی و ایمن‌سازی فرایند بارگیری و صادرات، در مسیر ارتقای شاخص‌های ایمنی گام برداریم.

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با اشاره به تلاش شبانه‌روزی متخصصان در این شرکت افزود: متخصصان شرکت پایانه‌های نفتی ایران با تلاش و همت روزافزون خود موفق شدند مشکل‌های سیستم تله‌متری گوی شناور را که نقش مهمی در ایمن‌سازی فرایند بارگیری میعانات گازی به کشتی‌ها دارند رفع کنند و در سرویس عملیاتی قرار بدهند.

غریبی با بیان اینکه هم‌اکنون سیستم تله‌متری گوی شناور سایت ۲ پایانه میعانات گاز پارس جنوبی در منطقه کنگان عملیاتی شده است، گفت: اطلاعات مربوط به وضع شیرهای کنترلی منتهی به این گوی شناور به‌صورت برخط در اتاق کنترل ساحل قابل مشاهده بوده و در صورت بروز مشکل در فرایند بارگیری این سیستم می‌تواند ضمن توقف خودکار بارگیری، از بروز هرگونه حادثه‌ای که به خسارت منجر شود، جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی: اقدام‌های فرهنگی باید امیدآفرین باشد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • اقدامات فرهنگی باید باعث امیدآفرینی در جامعه شود
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام