Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ممکن است علائم عصبی مانند از دست دادن بویایی، هذیان و اختلال شناختی را نشان دهند. محققان کلینیک مایو در حال بررسی این عوارض جانبی هستند تا مشخص کنند که آیا آلوده شدن به کووید-۱۹ بر توسعه یا پیشرفت بیماری آلزایمر و زوال عقل‌های مرتبط با بیماری آلزایمر (ADRD) تاثیر می‌گذارد یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که کووید-۱۹ در درجه اول به عنوان یک بیماری تنفسی در نظر گرفته می‌شود، اسکن مغز و مطالعات نوروپاتولوژیک ناهنجاری‌های مغزی را در برخی از بیماران آلوده به کووید-۱۹ تایید می‌کند، علاوه بر این مطالعه اخیر مایو نشان داد که تقریبا نیمی از بیماران بستری در بیمارستان با کووید-۱۹ دارای سطح نور رشته‌ای در خون خود هستند. این پروتئین فقط در نورون‌ها وجود دارد که سیگنال‌های الکتریکی را در سراسر سیستم عصبی حمل و انتقال می‌دهند که تشخیص آن در خون نشان دهنده آسیب عصبی است.

برای بررسی بیشتر این یافته، تیمی به رهبری لئونارد پتروچلی، دکترای علوم اعصاب مولکولی کلینیک مایو و دکتر جیمز مسکیا، متخصص مغز و اعصاب کلینیک مایو، آماده بررسی سوالات کلیدی در مورد اثرات کووید-۱۹ بر روی بیماری هستند؛ مغز و ارزیابی پیامد‌های عصبی طولانی مدت عفونت کووید-۱۹. دکتر پتروشلی استاد علوم اعصاب رالف بی و روث کی آبرامز است.

بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر به ویژه در برابر کووید-۱۹ آسیب پذیر هستند و در معرض خطر بالاتر ابتلا به زوال عقل مرتبط با بیماری آلزایمر هستند. تغییرات در شناخت، رفتار و عملکرد روزانه مربوط به اختلالات نورودژنراتیو که ممکن است توسط کووید-۱۹ آشکار یا تسریع شود.

تصویربرداری از نشانگر‌های التهاب عصبی مغز و آسیب شناسی بتا آمیلوئید ممکن است به محققان کمک کند تا تشخیص دهند که آیا التهاب عصبی مرتبط با کووید-۱۹ باعث ایجاد بتا آمیلوئید می‌شود یا آن را تسریع می‌کند.

این تحقیق توسط کمک مالی موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی تحت جایزه ۳R۳۵NS۰۹۷۲۷۳-۰۵S۱ تامین می‌شود.

دکتر پتروچلی می‌گوید: با این جایزه و با بهره‌گیری از تخصص گسترده تیم چند رشته‌ای خود، ما به خوبی آماده هستیم تا تاثیر کووید-۱۹ بر مغز و سهم آن در ADRD را روشن کنیم، اطلاعاتی که در تلاش ما برای مبارزه با این پیامد‌های مضر است.

بیشتر بخوانید 

ارتباط میان علائم طولانی کووید و میکروبیوم دهان

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کووید 19 علائم مغزی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۸۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

کد خبر 6097579

دیگر خبرها

  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز