Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@16:31:34 GMT

کرونا چند کارگر را بیکار کرد؟

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۸۶۵۰

کرونا چند کارگر را بیکار کرد؟

به گزارش ایسنا، شیوع بیماری کرونا باعث بیکاری بخشی اعظمی از مشاغل در سراسر دنیا شد و کشور ما هم از آن مستثنا نبود، به نحوی که بسیاری از کسب وکارها دچار مشکل شدند و از آنجا که اقتصاد ایران عمدتا بر پایه بخش خدمات استوار است، مشاغل خدماتی بیشترین آسیب از کرونا را متحمل شدند و بیکاری  در این رشته شغلها بیشتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگر می گوید: گسترش ویروس کرونا موجب از بین رفتن کسب و کار ۹۰۰ هزار کارگر در کشور شده است.

وی می گوید: این تعداد کارگر در این مدت از مزایای بیمه بیکاری برخوردار شده اند و خانه کارگر ایران در راستای حقوق کارگران مطالبات آنها را پیگیری می کند.

آنطور که صادقی گفته خانه کارگر درخصوص واکسیناسیون کارگران به کمک دولت شتافته و روزانه ۸۰۰ نفر از کارگران صنوف مختلف در خانه  کارگر تهران واکسینه می‌شوند و اکیپ‌هایی با استقرار در مترو و دیگر نقاط کار واکسیناسیون کارگران را دنبال می کنند.

آخرین وضعیت اشتغال در ایران بیانگر روند رو به رشد بیکاران است؛ به نحوی که در تابستان امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته و همچنین بهار سال جاری تعداد بیکاران افزایش داشته است چنانچه آخرین گزارشی که مرکز آمار ایران از وضعیت اشتغال و بیکاری در تابستان امسال منتشر کرده نشان می دهد که در بین جمعیت فعال بیش از ۲۳.۴ میلیون نفر شاغل بوده‌اند که تعداد آنها در مقایسه با تابستان سال گذشته که حدود ۲۳.۵ میلیون نفر بود، ۰.۶ درصد کاهش داشته و به عبارتی بیش از ۱۳۰ هزار نفر از تعداد شاغلان کم شده است.

وضعیت بیکاری در تابستان ۱۴۰۰ نیز از این حکایت دارد که دو میلیون و ۴۹۶ هزار و ۸۶ بیکار در کشور بوده‌اند که این تعداد هم ۰.۱ درصد در مقایسه با تابستان پارسال که تعداد بیکاران دو میلیون و ۴۷۷ هزار و ۳۵۰ نفر بود افزایش دارد و نرخ بیکاری از  ۹.۵ درصد به ۹.۶ درصد رسیده است. اشتغال در تابستان امسال در حالی با کاهش همراه بوده که در این بین ۱۷۷ هزار نفر از جمعیت زنان شاغل نیز کم شده است.

شیوع کرونا نه تنها موجب از بین رفتن بسیاری از مشاغل و توقف فعالیت صنوف خدماتی و بیکاری کارگران این بخشها شد بلکه در این بین کارگرانی هم که به این بیماری مبتلا شدند بعضا از سوی کارفرمایان اخراج شدند و این امر به خانه نشین شدن آنها منجر شد.

علی حیدری، کارشناس حوزه کار در گفت وگو با ایسنا، می گوید: متاسفانه در دوران کرونا، برخی از کارفرمایان با کارگرانی که کرونا گرفته بودند برخورد منصفانه ای نداشتند و به جای آنکه رسیدگی بیشتری نسبت به وضعیت آنها داشته باشند، کارگرانی که مبتلا شده اند را در مقابل چشم دیگر همکاران تعدیل کرده یا در محیط های کاری تنزل دادند در حالی که کارگران در این دوران در خطوط تولید مشغول کار بودند و فعالیت خود را متوقف نکردند.

وی بر لزوم حفظ اشتغال نیروهای کار در دوران کرونا تاکید کرده و می گوید: برای آنکه کارگران در معرض تهدید شغلی و تعدیل در محیط کار قرار نگیرند باید بسترهای ارتباطی آنها با بازرسان کار فراهم شود و در عین حال کارگرانی که به کرونا مبتلا می شوند مورد حمایت و مداوا قرار گیرند و از مزایای بیمه بیکاری برخوردار شوند.

به اساس گزارشها نزدیک به دو میلیون شغل در دوران کرونا دچار ریزش شدند که با پرداخت تسهیلات حمایتی حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار شغل مجددا به چرخه کار بازگشتند و بیش‌ از ۷۳۰ هزار نفر به طور اختصاصی مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری شدند.

به گزارش ایسنا، اگرچه شیوع کرونا در دو سال گذشته موجب ریزش بخشی از نیروهای کار و وخروج آنها از چرخه بازار کار شده اما وزارت کار در مواجهه با کرونا و به منظور حفظ اشتغال بنگاه‌ها و صیانت از نیروهای کار در ۱۴ رسته اصلی و ۸۵۸ زیر رسته شغلی، حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا را در دستور کار قرار داد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت طرح جهش تولید مسکن عابدین خرم کرونا کارگر بیکار ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت طرح جهش تولید مسکن عابدین خرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۸۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عطر افشانی مزار شهدای کارگر خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، به مناسبت گرامیداشت هفته کارگر و در دومین روز از این هفته، مدیر کل، معاونین، روسای ستادی و جمعی از کارکنان اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان به همراه فرمانده بسیج کارگران و کارخانجات، مدیران کل دستگاه‌های حوزه وزارت متبوع در استان، اعضای کمیته بزرگداشت هفته کارگر استان، شرکای اجتماعی و تشکلات کارگری و کارفرمایی، کانون‌ها و انجمن‌های صنفی، تعاونگران و جمع کثیری از بسیجیان جامعه کار و تولید و کارگران شرکت‌ها و کارخانه جات با حضور در گلزار شهدای اهواز، با نثار شاخه گل و قرائت فاتحه، یاد و خاطره جان فشانی‌های شهدای والامقام کارگر را گرامی داشته و با آرمان‌های این عزیزان تجدید میثاق کردند.

همچنین در ابتدای این آیین در محل یادمان شهید علی هاشمی مداحی و زیارت پرفیض عاشورا برگزار شد.

 پنجم تا یازدهم اردیبهشت ماه هر سال، به عنوان گرامیداشت هفته کار و کارگر نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • ۱۹ کارگر در استان سمنان جان خود را از دست دادند
  • اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان
  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد
  • کارگران یکی از شاخصه‌های توسعه و جهش تولید هستند
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان
  • بیکاری در کشور تک رقمی شد
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با ۱۵۰ کار فرمای متخلف
  • عطر افشانی مزار شهدای کارگر خوزستان
  • بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد