Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرورزشی – پس از شکست برزیل از اروگوئه در جام جهانی ۱۹۵۰، «ادسون آرانتس دوناسیمنتو» که با نام «پله» مشهور است، و آن زمان ۹ یا ۱۰ ساله بود به پدرش که شدیداً از این باخت ناراحت بود قولی داد. در مصاحبه‌ای که با سایت فیفا در سال ۲۰۱۴ داشت توضیح می‌دهد: «یادم می‌آید که به شوخی به او گفتم: گریه نکن بابا، من جام جهانی را برای تو می‌گیرم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» ۸ سال بعد در سال ۱۹۵۸ جوک پله رنگ واقعیت گرفت و اولین قهرمانی جهان در رکورد سه قهرمانی جهانی پشت سر هم خود را بدست آورد.

به این ترتیب افسانه پله آغاز شد، و تا زمان آخرین بازی‌اش در سال ۱۹۷۷، بیش از ۱۲۸۰ گل به نام خودش ثبت کرد. او بزرگ‌ترین و بهترین بازیکن تاریخ فوتبال جهان است.

نکاتی جالب در مورد پله اسطوره فوتبال برزیل و جهان که به تازگی ۸۱ ساله شده را در ادامه می‌خوانید. نامی برگرفته از توماس ادیسون

همانطور که پله در توئیتی در سپتامبر ۲۰۱۴ نوشت، پدرش «ژائو راموس»، فوتبالیستی که به نام «دوندینیو» مشهور است، و مادرش «دونا سلسته» نام او را به خاطر توماس ادیسون، «ادسون» گذاشتند. 

پله در این باره به نشریه «گاردین» گفته است: «هنگامی که من متولد شدم برق به تازگی به شهر من در برزیل رسیده بود. از اینکه نامم از توماس ادیسون گرفته شده خوشحال بودم. «پله» به نظرم وحشتناک و مزخرف بود. ادسون خیلی جدی‌تر و بااهمیت‌تر نشان داده می‌شد.» اگرچه صد درصد از چگونگی پیدایش اسم «پله» مطمئن نیست اما از نظرش محتمل‌ترین توضیح این است که او نام یکی از هم‌تیمی‌های پدرش را بد تلفظ کرد و همکلاسی‌هایش شروع کردند به مسخره کردنش. نام این بازیکن «واسکو دسائو لورنکو» بود که به «بیله» مشهور است. خودش در ادامه توضیح می‌دهد: «وقتی کسی به من می‌گفت «سلام پله» عصبانی میشدم و فریاد میزدم. یک بار حتی با مشت به صورت یکی از همکلاسی‌هایم زدم و دو روز تنبیه شدم. اما الان عاشق اسم مستعارم هستم.»

ماجرای توپ و کفش فوتبال

پله در فقر بزرگ شد و از آنجایی که خانواده نمی‌توانستند برای او توپ فوتبال بخرند از گلوله‌های جوراب به جای توپ استفاده می‌کرد. ۶ ساله بود که به شهر بزرگتری در جنوب برزیل نقل مکان کردند و در آنجا کفش مردم را برق می‌انداخت و بیرون سالن‌های سینما بادام زمینی بوداده می‌فروخت تا پول خرید توپ فوتبال را بدست بیاورد. پول خرید کفش هم نداشت و پابرهنه بازی می‌کرد. دوستانش تیم فوتبالی درست کردند و نامش را تیم «بی‌کفش‌ها» گذاشتند. بعدها بازی‌های با پای برهنه که در زمین‌های خالی انجام می‌شد به «پلادا» معروف شد که گمان می‌رود این نام به خاطر پله انتخاب شده است.

قرارداد نجومی

پله در ۱۵ سالگی و در سال ۱۹۵۶ اولین قراردادش را با تیم سانتوس امضا کرد و تنها ۱۰ دلار در ماه درآمد داشت. به گزارش ESPN حقوقش را صرف خرید اجاق‌گاز برای مادرش کرد، هرچند شهر آن‌ها گازکشی نشده بود. چند سال بعد در سال ۱۹۷۵ با تیم نیویورک کاسموس با مبلغ ۷ میلیون دلار قرارداد بست و در آن زمان پردرآمدترین بازیکن جهان شد.

گنجینه ملی برزیل

پس از اینکه پله تیم ملی برزیل را به اولین قهرمانی جهانی‌اش در سال ۱۹۵۸ رساند باشگاه‌های اروپایی نظیر رئال مادرید، یوونتوس، اینتر و منچستریونایتد خواهان او شدند. «ژانیو کوادروس» رئیس جمهور برزیل، برای اینکه جلوی رفتن او به تیم‌های خارجی را بگیرد نام پله را در سال ۱۹۶۱ به عنوان گنج ملی ثبت کرد. پله با شوخی می‌گوید: «خب، اول از همه به این موضوع افتخار می‌کنم. اما من هم مثل همه مالیات پرداخت می‌کنم. درخواستهای زیادی برای بازی در اروپا داشتم. برای رئال‌مادرید، میلان، بایرن‌مونیخ. اما آن زمان بازیکنان برزیلی زیادی در خارج از برزیل نداشتیم. من در تیمم سانتوس خیلی خوشحال بودم. تمایلی به بازی در خارج از کشور نداشتم.»

رکوردهای گینس

پله تا پایان دوران حرفه‌ای‌اش ۳ قهرمانی جهان با برزیل در سال‌های ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۷۰ به‌دست آورد که بیشترین تعداد قهرمانی است که یک بازیکن تاکنون موفق به کسبش شده است. البته این تنها یکی از رکوردهایی است که پله به‌دست آورده است. ۴ گلی که پله در اولین بازی حرفه‌ای‌اش در سال ۱۹۵۶ به ثمر رساند پیش‌زمینه تعداد ۱۲۸۳ گلی است که در طول سال‌ها به نام خودش ثبت کرد و در جهان با این تعداد گل پادشاهی می‌کند. با این حال بحث‌هایی در مورد این تعداد گلی که گینس ثبت کرده وجود دارد چون چندین رسانه گزارش داده‌اند که بیش از ۵۰۰ گل پله در مسابقات دوستانه و غیررسمی به ثمر رسیده و نه در رقابت‌های حرفه‌ای.

آمریکا

پس از بازنشستگی پله از تیم ملی برزیل و سانتوس در سال ۱۹۷۴، وزیر امور خارجه سابق آمریکا «هنری کیسینجر» به سائوپائولو رفت تا پله را برای بازی در نیویورک کاسموس متقاعد کند. «او من را به کافه دعوت کرد و گفت گوش کن، تو می‌دانی من آمریکایی هستم و سیاستمدارم. فوتبال به آنجا هم آمده و الان در مدارس بچه‌ها فوتبال بازی می‌کنند. مایلی به ما کمک کنی تا فوتبال را در آمریکا ارتقا بدهیم؟ من هم گفتم: خدای من!»

کیسینجر قبل از متقاعد کردن پله برای امضای قرارداد ۳ ساله ۷ میلیون دلاری، در تلگرافی که برایش ارسال کرده بود نوشت: «اگر تصمیم به امضای قرارداد بگیرید مطمئن هستم که اقامت شما در آمریکا به روابط نزدیک‌تر برزیل و ایالات متحده در زمینه ورزش کمک خواهد کرد.»

توقف جنگ

کیسینجر در مقاله‌ای در سال ۱۹۹۹ در مجله «تایم» خاطرنشان کرد که هر دو طرف در جنگ داخلی نیجریه در سال ۱۹۶۷ به مدت ۴۸ ساعت آتش‌بس اعلام کردند تا پله بتواند در پایتخت لاگوس در مسابقه‌ای نمایشی بازی کند. وبسایت سانتوس نوشته که «ساموئل اوگبمودیا» فرماندار نظامی منطقه، موقعیتی به وجود آورد تا هر دو طرف بتوانند پیروزی ۲-۱ پله مقابل نیجریه را تماشا کنند. پله در سال ۲۰۲۰ در توئیتی نوشت: «از ما خواسته شد تا در بحبوحه جنگ داخلی در شهر بنین یک بازی دوستانه انجام دهیم، اما سانتوس آنقدر محبوب بود که آن‌ها با آتش‌بس روز مسابقه موافقت کردند. این روز را روزی می‌دانند که جنگ به خاطر سانتوس متوقف شد.»

دوستی با نلسون ماندلا

پله تعطیلات خانوادگی را ترک کرد تا در مسابقه‌ای برای خیریه به افتخار هشتاد و نهمین تولد رئیس جمهور آفریقای جنوبی با عنوان «۹۰ دقیقه برای ماندلا» بازی کند. در طول یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک، پله پیراهن امضا شده خودش را به ماندلا هدیه کرد و ماندلا آن را گران‌بهاترین هدیه‌اش تا پایان عمر می‌دانست.

پس از مرگ ماندلا در سال ۲۰۱۳ پله توئیت کرد: «او قهرمان من، دوست من، و همراه من در مبارزه برای مردم و برای صلح جهانی بود»، و او را تأثیرگذارترین فرد تمام زندگی‌اش می‌دانست.

شوالیه

با وجود اینکه پله اصالت بریتانیایی ندارد، ملکه الیزابت دوم در سال ۱۹۹۷ به خاطر تمام فعالیت‌های بشردوستانه پله عنوان افتخاری شوالیه امپراتوری بریتانیا (KBE) را به او اعطا کرد. پله از سال ۱۹۹۴ به عنوان قهرمان ورزشی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد و سفیر حسن نیت برای یونیسف خدمت کرد و کمپین‌هایی مانند جمع آوری کمک برای «کودکان نیازمند» در سال ۱۹۹۶، و «بازی خانه» در سال ۲۰۰۰ ایجاد کرد. در سال ۲۰۲۰ در مورد مقام شواله افتخاری‌اش توئیت کرد: «همیشه در ذهنم خواهد ماند. از همه مردم بریتانیا برای محبتشان تشکر می‌کنم.»

بازی برای دو تیم در دیدار خداحافظی

در اکتبر ۱۹۷۷ پله در مسابقه‌ای نمایشی بین نیویورک کاسموس و سانتوس در ورزشگاه جاینتز نیوجرسی در مقابل دیدگان ۷۷ هزار تماشاگر از جمله محمد علی، آخرین بازی خود را انجام داد. نیمه اول را برای سانتوس بازی کرد و یک گل به ثمر رساند، و بعد پیراهنش را عوض کرد و نیمه دوم را برای کاسموس بازی کرد. کاسموس در نهایت آن بازی را با نتیجه ۲-۱ برد.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: پله پله خبر ویژه قهرمانی جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۹۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمد علی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری چند روز پیش طی نشست‌های علمی با کارگزاران در دانشگاه علامه طباطبایی به شوخی با بسیج دانشجویی پرداخت. وی بیان کرد که «هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمی‌شود. بسیج دانشجویی می‌گوید چرا حرف‌هایی که می‌زنید عمل نمی‌کنید، انتظار داریم ۱۰ مورد بیاورید و بگویید که چرا به این کارها عمل نکردید.»

بیشتر بخوانید: رابطه تشکل‌های دانشجویی و دولت در ۱۴۰۲ بر چه مداری چرخید؟

ایسکانیوز برای اینکه نظر و واکنش دانشجویان بسیجی را درباره سخنان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جویا شود، با چند نفر از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران گفت‌وگو کرده است که در ادامه آن را مطالعه می‌کنید:

رفاقت به معنای چشم‌پوشی از تخلف نیست

امیرحسین شمشیری مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز به صحبت‌های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اینگونه پاسخ داد: من متوجه منظور آقای زلفی گل از به کار بردن عبارت «رفاقت با بسیج دانشجویی» نمی‌شوم. اگر منظور وی از رفاقت ایجاد فضایی برای این است که بسیج دانشجویی از تخلفات صورت گرفته در دانشگاه‌ها یا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چشم پوشی کند، متاسفانه ما نمی‌توانیم با وزیر علوم رفاقتی داشته باشیم. این تخلفات شامل جذب و ارتقا اساتید یا تحصیل دانشجویان غیر ایرانی است.

وی در تکمیل سخنان خود اضافه کرد: اگر منظور زلفی‌گل از رفاقت، حاکی از سخنان گذشته‌اش مبنی بر اینکه بسیجی بودن را افتخار می‌داند، باشد. من می‌گویم که هر زمانی که یک گروهی مانند بسیج دانشجویی به دلیل سوابق درخشان و علمکرد مناسب خود، مورد تحریم واقع می ‌شود، برخی از افراد چنین موضع گیری هایی می کنند. البته آن هم به دلیل منفعت طلبی این افراد بوده که بسیار هم طبیعی است.

شمشیری تصریح کرد: به عنوان مثال اگر با حسن روحانی رئیس جمهور پیشین نیز گفت‌وگو شود، وی نیز خودش را یک بسیجی می‌داند. ولی موضوع این است که زمانیکه معیارهای بسیجی بودن را در ساحت عمل و مدیریت وی بررسی می‌کنیم، اینکه مطابق آرمان‌ها و ارزش‌ها و قوانین و مقررات باشد یا خیر، خودش یک چالش جدی است.

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در پاسخ به گفته زلفی‌گل مبنی بر اینکه بسیج دانشجویی مثالی بیاورد که موضوع خاصی در دانشگاه‌ها مطرح شده و وزارت علوم برای حل آن عمل نکرده است، گفت: در حال حاضر ما شاهد مدرک فروشی در دانشگاه تهران هستیم. به این صورت که تعدادی دانشجوی غیر ایرانی جذب کرده‌اند، بدون اینکه فرآیند دقیقی برای جذب آنها سپری شده باشد.

وی ادامه داد: این دانشجویان غیر ایرانی حتی تسلط کافی و مناسبی به ادبیات فارسی ندارند. ولی به سادگی در دانشگاه تهران تحصیل می‌کنند. این موضوع به عقیده بنده، یک تخلف محسوب می‌شود. به این دلیل که برای دانشجو دعوت نامه ارسال شده و سپس آن فرد موفق به ثبت نام شده است ولی حتی نمی‌تواند به فارسی صحبت کند. این یک مطالبه از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و وزیر علوم باید پاسخگوی آن باشد.

چرا وزیر علوم خود را از بسیج جدا می‌داند؟

علیرضا طاهری عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه روزی را به یاد داریم که وزیر علوم به بسیجی بودن خود افتخار می‌کرد، گفت: اگر وی خود را یک بسیجی معرفی کرده؛ پس چرا خود را جدا از مجموعه بسیج می‌داند؟ و تلاش دارد که با بسیج رفاقت داشته باشد.

وی ادامه داد: بسیج دانشجویی رسالت‌ مشخصی برعهده دارد و برای انجام وظایف خود نیاز به رفاقت به هیچ فرد، جریان یا سازمانی ندارد. البته این به این معنا نیست که ما به دنبال ایجاد روابط دوستان نیستیم؛ بلکه آرمان‌های خود را فدای رفاقت نخواهیم کرد.

طاهری مطرح کرد: برای بیان مطالبات بی‌پاسخ جریان دانشجویی از وزارت علوم، تحقیقا و فناوری نیاز به سخن گفت نیست؛ بلکه کافیست آقا زلفی‌گل سرچی در اینترنت انجام دهد یا از مسئول دفتر خود سراغ نامه‌های انباشته شده را بگیرد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228291 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • پشت پرده حضور اورونوف در پرسپولیس؛اوسمار حقیقت را فاش کرد
  • کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟
  • تغییر چهره جالب بازیگر سریال «جومونگ»/عکس
  • خاطره جالب خسرو حیدری از دی‌ماریا
  • جوان‌ترین بازیکن تیم ملی: قرقیزستان با برزیل فرقی ندارد
  • برای ما قرقیزستان با برزیل فرقی ندارد/ فقط به قهرمانی فکر می‌کنیم
  • معنی جالب ریشه کلمه ورجه وورجه + فیلم
  • واکنش کافو به لقب جالب لوکاس واسکز در رئال
  • اعتراف اوسمار درباره دوران فوتبال بازی کردنش
  • رسوایی در برزیل: روی تیته آب دهان انداختند!