Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،  «زلمی خلیلزاد» دیپلمات آمریکایی در اولین مصاحبه خود پس از کناره‌گیری از سمت نماینده ویژه کاخ سفید در امور افغانستان، از توافقنامه خروج موسوم به توافق دوحه که وی با طالبان مذاکره کرد و در نهایت به خروج بی‌برنامه و غیرمسئولانه آمریکا از افغانستان پس از ۲۰ سال اشغالگری منتهی شد، دفاع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به برنامه «فیس دِ نیشن» شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» گفت که وی با سمت و سوی سیاست کنونی دولت بایدن در مسئله افغانستان مخالفت کرد.

خلیلزاد در این مصاحبه که در چند بخش پخش خواهد شد، گفت: یکی از دلایلی که من دولت را ترک کردم این است که بحث آنطور که باید بر اساس واقعیت‌ها و حقایق مربوط به آنچه اتفاق افتاده، آنچه در حال رخ دادن است و گزینه‌های جایگزین، نبود.

نشریه «ویک» به نقل از سی‌بی‌اس نیوز گزارش داد مذاکره‌کننده ارشد سابق آمریکا با طالبان به طور مستقیم از بایدن انتقاد نکرد، اما تاکید کرد که توافقنامه خروج قرار بود بر اساس شرایط و نه بر اساس تاریخی در تقویم باشد.

دولت بایدن برای توجیه خروج بی‌برنامه خود که انتقادات زیادی را برانگیخت، ادعا می‌کند که برنامه‌های خروج آمریکا از افغانستان به توافق دوحه که تحت فرمان دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق در فوریه سال ۲۰۲۰ انجام شده بود، وابسته بود.

خلیلزاد در توضیح دلیل استعفای خود اظهار داشت: رئیس‌جمهور سابق از من خواست تا درباره خروج ما از افغانستان مذاکره کنم و از طالبان (در زمینه) تروریسم تعهد بگیرم. این به دست آمده است.

خلیلزاد در ادامه اذعان داشت «نمی‌گویم که این خروج منظم بوده است. این مرحله زشت و پایانی بود»، اما در عین حال مدعی شد «بدون شک می‌توانست بسیار بدتر باشد.»

وی در خصوص «اشرف غنی» رئیس‌جمهور سابق و متواری افغانستان هم گفت: می‌توانستیم بیشتر بر رئیس‌جمهور غنی فشار بیاوریم.

خلیلزاد همچنین ادعا کرد که مجموعه‌ای از توافق‌ها که برخی از آن‌ها منتشر نشده با طالبان درباره نحوه برخورد آن‌ها با تروریسم منعقد شده و گفت: ما آن‌ها را در قبال آن توافق‌ها مسئول و پاسخگو نگه می‌داریم.

خلیلزاد سپس در حالی که انتقادات داخلی زیادی به نحوه خروج آمریکا از افغانستان مطرح شده، استدلال کرد: مردم آمریکا باید راضی باشند. نه به دلیل نحوه انجام مرحله نهایی-همه ما از آن ناراضی هستیم-بلکه جنگ افغانستان برای ایالات متحده به پایان رسیده است.

زلمی خلیلزاد سیاستمدار افغان‌تبار ۷۰ ساله از سال ۲۰۱۸ از سوی دونالد ترامپ به عنوان نماینده آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان منصوب شد و پس از پایان دولت ترامپ همچنان با دولت بایدن به‌همکاری خود ادامه داد.

خلیلزاد در نامه استعفایش اذعان کرد که به جنگ آمریکا در افغانستان پایان داده، اما صلح در افغانستان تأمین نشده است. وی افزود افغان‌ها نتوانسته‌اند در مذاکرات خود موفق شوند و تلاش‌های صلح نیز موفقیت آمیز نبوده است. وی همچنین گفت که پیروزی طالبان نقطه پایانی برای این کشور نیست.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا پیش‌تر خبر استعفای وی را تایید کرد و گفت که «توماس وست» را به عنوان جانشین وی منصوب کرده است.

پس از اعلام استعفای خلیلزاد، مقامات و شخصیت‌های افغانستان از جمله طالبان به این موضوع واکنش نشان دادند.

رهبر حزب کنگره ملی افغانستان در واکنش به استعفای خلیلزاد گفت: «او ماموریت‌اش را همان‌گونه انجام داد که آمریکا می‌خواست. خلیل‌زاد در نهایت یک مهره کثیف آمریکایی بود که منافع ملی این کشور را مدنظر داشت.»

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دولت افغانستان آمریکا دولت بایدن رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۰۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴

یک رسانه آمریکایی به افشای تعداد گاف‌هایی که از جو بایدن در برابر انظار عمومی سر زده است، پرداخت.

به گزارش ایسنا، پایگاه اینترنتی «دیلی کالر» فاش کرد دستیاران کاخ سفید در مدت گذشته از سال جاری میلادی تا کنون نزدیک به ۱۵۰ بار مجبور به تصحیح گاف‌هایی که از جو بایدن در اظهارات علنی سر زده، شده‌اند.

به نوشته این پایگاه اینترنتی تجزیه و تحلیل متون صحبت‌های بایدن در کاخ سفید نشان داده «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا در مدت گذشته از سال ۲۰۲۴ به حدی در بیانات علنی خود گاف داده که دستیاران او دست کم ۱۴۸ بار مجبور به تصحیح اشتباهات او شده‌اند.

این بررسی انجام شده توسط دیلی کالر که روز دوشنبه منتشر شد مشخص کرد که بایدن به طور میانگین در هر روز از سال ۲۰۲۴ بیش از یک بار گاف داده که رقم دقیق آن معادل ۱.۳ گاف در هر روز می‌شود. این رسانه به تحلیل ۱۱۸ بیانیه، سخنرانی و گفتگوی مطبوعاتی جو بایدن در ۲۰۲۴ که از سوی کارمندان کاخ سفید تصحیح و توسط این نهاد صادر شده، پرداخته است.

دیلی کالر نوشته است، دسته‌بندی مواردی که در صحبت‌های بایدن تصحیح شده‌اند شامل اشتباه در بیان حقایق، اضافه کردن لغاتی که باید بیان می‌شدند و تغییر کامل منظور اظهار نظرهای او می‌شوند.

به عنوان مثال یک مورد از گافهای بایدن مربوط به زمانی است که گفت «هر آمریکایی» ضد بیمه درمانی موسوم به «برنامه نجات آمریکا» رای داد، در حالی که در اینجا منظور بایدن «هر جمهوریخواه» بوده است. در یک مورد دیگر بایدن در یک جمله اظهار کرد «از تهدید علیه دموکراسی باید دفاع شود» در حالی که باید می‌گفت «باید بر تهدید علیه دموکراسی غلبه شود.»

سخنرانی سراسری سالانه بایدن موسوم به سخنرانی «وضعیت اتحاد» در ماه مارس نیز ۱۴ مورد تصحیحی داشته است.

اشتباهات بایدن در بیان حقایق شامل این ادعای او که «۷۲۰ میلیون آمریکایی» (بیش از ۲ برابر جمعیت این کشور) واکسن‌های کووید-۱۹ را دریافت کرده‌اند، می‌شود. در یک مقطع دیگر بایدن به اتفاق رخ داده برای یک زن در ایالت جورجیا که توسط یک مهاجر غیرقانونی کشته شد اشاره کرد و جمهوریخواهان او را تحت فشار گذاشتند که «اسم او را بگو» و بایدن به اشتباه نام او را «لینکن» ذکر کرد در حالی که نام درست وی «لیکن» بود. او همچنین در یک مقطع دیگر به اشتباه درباره عبارت «سالمندان مبتلا به معلولیت» گفت «سالمندان مبتلا به دیابت»!

دیلی کالر گفت، خیلی از تصحیح‌هایی که تاثیری در منظور ایراد شده از سوی بایدن نداشته‌اند را حساب نکرده که شامل اضافه کردن یک حرف s به انتهای یک نام یا اضافه کردن کلمه‌ای که برای شفافیت ضروری بوده، می‌شوند.

جو بایدن که لقب پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده را به خود اختصاص داده، بیش از هر زمان دیگری به دلیل نزدیک‌تر شدن به انتخابات ۲۰۲۴ و هم‌چنین گاف‌های بی‌پایانش زیر ذره‌بین قرار دارد.

جو بایدن از ابتدای شروع ریاستش تاکنون گاف‌ها و حرکات نمایشی مضحکی را در مقابل حضار و بینندگان پخش زنده انجام داده است؛ این موارد از اشتباهات لفظی گرفته تا افتادن روی صحنه و هم‌چنین هذیان‌گویی شهرت و محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا را به خطر انداخته است.

نشریه انگلیسی «سان» اخیرا با استناد به یک نظرسنجی تازه نوشت بسیاری از رای‌دهنگان آمریکایی نگرانند که «جو بایدن» پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا در صورت پیروزی مجدد در دور بعدی انتخابات، حین ریاستش فوت کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا