Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@13:02:00 GMT

چند راهکار برای جلوگیری از مسمومیت کودکان

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۱۱۵۳

چند راهکار برای جلوگیری از مسمومیت کودکان

یک فوق تخصص گوارش کودکان به بیان توضیحاتی در خصوص اصلی ترین دلایل مسمومیت کودکان و چند راهکار اساسی برای پیشگیری از آن پرداخت.

به گزارش ایمنا، علی فرجی در خصوص اصلی‌ترین دلیل مسمومیت کودکان، اظهار کرد: بیشترین مسمومیت کودکان از طریق مواد شوینده‌ای که در منازل هستند، رخ می‌دهد. کودکان از روی کنجکاوی شوینده‌ها و پاک‌کننده‌ها به ویژه از نوع مایع را مصرف می‌کنند و این در حالی است که این مواد قلیایی و بسیار سوزاننده هستند و متأسفانه کودکانی که از طریق این مواد مسموم می‌شوند، دستگاه گوارششان دچار سوختگی شدید می‌گردد و آسیب جدی می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه برخی از مواد شوینده حاوی سموم ارگانو فسفره هستند که می‌تواند موجب آسیب شدید عصبی شوند، افزود: معمولاً مسمومیت کودکان با مواد پاک کننده به این دلیل رخ می‌دهد که ظروفی که حاوی این مواد هستند، گاهی مشابه به ظروف مواد خوراکی بوده و یا از طریق مواد شوینده در دسترس کودکان قرار می‌گیرند که این عوامل موجب می‌شود کودکان از روی کنجکاوی این مواد را مصرف کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص اقداماتی که باید بعد از مسمومیت کودکان انجام شود، گفت: نکته مهم در این خصوص این است که به هیچ عنوان نباید کودک را به استفراغ کردن تحریک کنیم چرا که اگر فردی که ماده اسیدی و قلیایی را مصرف کرده را به استفراغ کردن تحریک کنیم، ممکن است این ماده مجدداً برگردد و دوباره با اثر سوزانندگی آن مواجه شویم.

فرجی ادامه داد: نکته بعدی در این باره این است که معمولاً بعد از مسمومیت نباید مواد خوراکی به کودک داده شود و کودک بلافاصله باید به مراکز پزشکی مربوط به مسمومیت که یکی از آن‌ها در تهران بیمارستان لقمان است، منتقل شود.

این فوق تخصص گوارش کودکان در خصوص مسمومیت دارویی کودکان نیز تصریح کرد: در خصوص مسمومیت دارویی کودکان دو نکته مهم وجود دارد؛ اولاً ممکن است کودکان به دلیل مصرف بیش از دز مورد نیاز دارویی که برای آن‌ها تجویز شده است، مسموم شوند، برای مثال فرض کنید برای سرماخوردگی داروی آنتی هیستامین برای کودک تجویز شده و قرار است روزی دو بار به مقدار چند سی سی مورد استفاده قرار گیرد، ولی یک مرتبه کودک همه شیشه دارو سر می‌کشد و به دلیل مصرف حجم زیاد دارو مسموم می‌شود.

فرجی اضافه کرد: مسمومیت دارویی دیگری که احتمال دارد کودکان دچار آن شوند، از طریق داروهایی اتفاق می‌افتد که برای کودکان نیست و ربطی به بیماری‌های آن‌ها ندارد؛ نظیر داروهای خواب آور و داروهای روان‌گردان و هنگامی که این داروها در دسترس کودک قرار می‌گیرد، توسط آن‌ها مصرف می‌شوند و برایشان مسمومیت شدیدی را به همراه دارد.

وی تاکید کرد: در صورت مشاهده هر گونه مسمومیت دارویی، کودک باید هر چه سریع‌تر به بیمارستان منتقل گردد و برایش شست‌وشوی معده انجام داده شود تا داروهای مصرف شده از سیستم گوارش خارج و از جذب آن‌ها جلوگیری شود و همچنین لازم به ذکر است که استفاده بیش از اندازه و چند گرم در روز برخی داروها نظیر استامینوفن که مصرف آن‌ها بسیار شایع است، به کبد آسیب می‌زند و آسیب شدید کبدی را به همراه دارد.

منبع: میزان

کد خبر 530937

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کودکان مسموميت مسمومیت دارویی بيماري عفوني مسمومیت کودکان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مسمومیت کودکان مسمومیت دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۱۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی


به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در بازه زمانی ۸ فروردین تا ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در کشور خبر داد و عنوان کرد که ۱۴ نفر از این مسمومان همچنان بستری و تحت نظر هستند.

طبق اعلام این سازمان استان‌های فارس با ۱۶، لرستان با ۱۲ و کرمانشاه با ۱۰ نفر بیشترین مسمونان با قارچ وحشی را در کشور داشته اند که خوشبختانه هیچ یک از مسمومان، جان خود را از دست نداده است.


 این سازمان با اشاره به حجم بالای بارش در فصل بهار در اکثر نقاط کشور و افزایش رویش انواع قارچ‌ها در طبیعت، اعلام کرد: متاسفانه برخی گروه‌های طبیعت گرد نسبت به مصرف این قارچ‌ها اقدام می‌کنند که می‌تواند موجب بیماری آنها شود. با توجه به گرایش جوانان و مردم به طبیعت گردی، لازم است هشدار‌های لازم نسبت به پرهیز از مصرف قارچ‌ها در طبیعت داده و رسانه‌ها نیز در این زمینه اطلاع نقش آفرینی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌ های سمی؛ ۱۴ نفر بستری شدند
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی