Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@08:58:17 GMT

افزایش ۶۹درصدی صادرات محصولات فولادی

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۱۴۶۵

افزایش ۶۹درصدی صادرات محصولات فولادی

طبق آمار، طی شش ماه نخست امسال مصرف ظاهری انواع اشکال فولاد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش غالبا ۱۶ درصدی و در شمش فولاد و آهن اسفنجی به ترتیب ۲۴ و ۸ درصد ایجاد شده است. این در حالیست که در سه ماهه دوم سال جاری به سبب قطعی‌های برق، کاهش شدید تولید رخ داده، اما در مقابل صادرات رشد قابل توجهی به ویژه در آهن اسفنجی (رشد ۲۸۷ درصدی صادرات در شش ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته) داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر اساس آماری که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ، طی شش ماهه سال جاری ۱۲ میلیون و ۹۹۴ هزار تن شمش فولادی (اسلب، بیلت و بلوم) تولید گشته که ۹ میلیون و ۵۰۲ هزار تن آن با کاهش ۲۴ درصدی نسبت به مصرف ظاهری آن در شش ماهه ابتدایی سال۱۳۹۹، صرف داخل شده است. در نیمه نخست سال گذشته میزان مصرف شمش فولاد معادل ۱۲ میلیون و ۴۶۳ هزار تن ثبت شده است.

همچنین از مجموع پنج میلیون و ۳۱۴ هزار تن بود کل مقاطع طویل فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی وسایر مقاطع) تولید شده در شش ماهه سال جاری، چهار میلیون و ۵۲ هزار تن آن در داخل مصرف شده است. مصرف ظاهری فولاد در نیمه نخست امسال ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که چهار میلیون و ۸۳۲ هزار تن بوده، کمتر شده است.

مصرف ظاهری کل مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار) نیز در مدت مذکور سال جاری نسبت به شش ماهه ابتدایی سال گذشته، ۱۶ درصد کمتر شده و از چهار میلیون و ۷۳۸ هزار تن به سه میلیون و ۹۵۹ هزار تن رسیده است.

از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه، تولید محصولات فولادی نیز معادل ۹ میلیون و ۲۸۱ هزار تن ثبت شده که هشت میلیون و ۱۱ هزار تن آن به مصرف داخلی اختصاص یافته است و بدین ترتیب نسبت به مصرف ظاهری آن در مدت مشابه سال گذشته که ۹ میلیون و ۵۷۰ هزار تن بوده، ۱۶ درصد کاهش یافته است.

بر اساس آمار کمترین میزان افت مصرف ظاهری فولادی‌ها در این مقایسه آماری متعلق به تولید آهن اسفنجی است که با کاهش هشت درصدی، در مجموع شش ماهه سال جاری به ۱۴ میلیون و ۱۱۴ هزار تن رسیده است. میزان مصرف ظاهری این محصول معدنی در مدت مشابه سال گذشته معادل ۱۵ میلیون و ۳۸۸ هزار تن بوده است.

این در حالیست که آمار تولید فولادی‌ها نشان می‌دهد که از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه، تمامی فرآورده‌های فولادی اعم از شمش، مقاطع تخت و طویل، محصولات و آهن اسفنجی با افت میزان تولید نسبت به نیمه نخست سال گذشته روبرو شده‌اند؛ این در حالیست که مقایسه سه ماه ابتدایی سال با سه ماهه دوم سال جاری نیز بیانگر کاهش قابل توجه تولید در فصل تابستان نسبت به بهار امسال است و آمار تماما کاهشی تولید، ثمره قطعی‌های برق صنایع فولادی است.

اما در عین کاهش تولید و کاهش مصرف ظاهری زنجیره فولاد، صادرات فولادی‌ها در این مدت با افزایش قابل توجهی روبرو بوده است و از میزان تولید فولادی‌ها در نیمه نخست امسال، به ترتیب شمش فولاد ۳۶ درصد، مقاطع طویل فولادی ۷۱ درصد، مقاطع تخت فولادی ۶۲ درصد، محصولات فولادی ۶۹ درصد و آهن اسفنجی ۲۸۷ درصد افزایش صادرات نسبت به شش ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ داشته‌اند. با زهم همان سوال بی‌پاسخ که آیا صرفه صادرات بیش از تامین صنایع داخلی است یا صنایع داخلی بی‌نیاز از فولاد شده و محصولی دیگر را جایگزین فولاد کرده‌اند که سبب شده تولیدات فولادی‌ها مشتری داخلی نداشته و آن‌ها صادر کرده‌اند؟

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: محصولات فولادی صادرات قطعی های برق برق فولاد ایران مدت مشابه سال گذشته ابتدایی سال مصرف ظاهری آهن اسفنجی شمش فولاد فولادی ها نیمه نخست سال جاری شش ماهه ۱۶ درصد هزار تن شش ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۱۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حامد نجفی علمدارلو، قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و ادامه آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تأمین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تأمین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تأمین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید