Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری برای مدیریت مصرف آب امری غیرقابل انکار است و در استان یزد اگر به دنبال زنده ماندن بخش کشاورزی هستیم باید استفاده از این شیوه را در دستور کار قرار دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آب مهم‌ترین عامل توسعه کشاورزی است و کمبود آب در بخش کشاورزی منجر به آسیب‌های گوناگونی به آب و خاک شده و سبب کاهش تولیدات زراعی، دامی، باغی و کاهش تولید محصول می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برداشت آب به روش سنتی و آبیاری مزارع با شیوه‌های قدیمی و در شرایط خشکسالی‌های اخیر منجر به پایین رفتن سطح سفره‌های آب زیر زمینی شده است بنابراین روش بهره‌وری از آب و استفاده از آن باید برنامه‌ریزی شده باشد تا از هر قطره آب استفاده شود.

با تجهیزات و امکانات پیشرفته و هوشمند امروزی در کشاورزی می‌توانیم ضمن جلوگیری از هدر رفت آب، بیشترین محصول را با کیفیت مطلوب داشته باشیم.

سیدابوالفضل میروکیلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد در خصوص اهمیت سرمایه‌گذاری برای کشت‌های کم آب بر متناسب با شرایط منطقه و استفاده‌ از شیوه‌های کشت نوین اظهار داشت: امروزه مسئله کمبود آب یک مشکل جهانی است و کشور ما هم از این موضوع مستثنی نیست و اکنون دیگر با توجه به کمبود آب نمی‌توان کشت و کار گذشته را انجام داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد عنوان کرد: با توجه به مصرف بالای آب در بخش کشاورزی توسعه آبیاری نوین می‌تواند آثار ارزنده‌ای در تولید کشور داشته باشد و روش‌های نوین آبیاری این امکان را به وجود می‌آورد تا از قطره قطره آب به خوبی استفاده کنیم.

وی گفت: در این راستا و با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه می‌توان از گیاهان دارویی کم آبخواه استفاده کرد، این رویکرد در چند سال اخیر شدیدا مورد توجه جهانیان قرار گرفته است، خوشبختانه گیاهان دارویی را می‌توان هم به صورت دیم در بعضی مناطق با ویژگی مناسب آن و هم به صورت آبی کشت کرد و این موضوع در چند سال اخیر در کشور ما به خوبی جا افتاده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد بیان کرد: با توجه به کمبود آب برای زنده نگهداشتن بخش کشاورزی می‌توان شیوه‌های نوین آبیاری قطره‌ای، برداشت مکانیزه، کشت مکانیزه همچنین صنایع تبدیلی مطابق با استانداردهای جهانی را پیاده کرد.

میروکیلی تصریح کرد: در استان یزد بیشترین شیوه نوین کشاورزی مربوط به آبیاری قطره‌ای است و برای کشت گیاهان دارویی مانند گل محمدی، آویشن و گل گاو زبان انجام گرفته است.

هدر رفت آب در بخش کشاورزی سمنان؛ باید شیوه آبیاری سنتی اصلاح شودمنابع آبی استان ایلام با توسعه سامانه‌های آبیاری نوین بهینه استفاده می‌شود/ افزایش 2.5 برابری محصولمحصولات مزارع کشاورزی آبیاری شده با فاضلاب در جنوب شیراز امحاء شد

وی با اشاره به اینکه بسیاری از محصولات کشاورزی و گیاهان دارویی در مناطق کویری هستند که ارزش صادراتی برای کشورهای دیگر دارند گفت: کشت گیاهان دارویی چند سالی است که در استان یزد رونق گرفته است اما سطوح کشت نسبت به سایر استان‌ها کمتر است لذا بیشتر تولیدات استان یا در خود استان مصرف می‌شود و یا به استان‌های همجوار صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اظهار داشت: میزان کشت گیاهان دارویی در استان یزد 1700 هکتار و میزان تولید استان در این بخش 1110 تن است.

کاشت گیاهان و محصولات مقاوم به کم آبی همچون گیاهان دارویی با ارزش غذایی بالا یکی از راهکارهای موثر در حفظ صنعت کشاورزی و تولید محصول است.

بحران آب در استان یزد مانع کشت و زرع محصولات پر آب خواه است و چنین شرایط اقلیمی می‌طلبد تا مسئولان و بهره‌برداران بخش کشاورزی تلاش کنند تا منابع محدود آبی را در کشت محصولات کم آبخواه با ارزش اقتصادی بالا مانند گیاهان دارویی به کار گیرند.

انتهای پیام/781/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گیاهان دارویی استان یزد بخش کشاورزی کمبود آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۲۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، عملیات اجرای سیستم نوین آبیاری زیرسطحی توسط دو تن از اعضای هیات علمی دانشگاه یزد و با مساعدت معاونت اداری و مالی این دانشگاه در بخشی از فضای سبز این مجموعه آغاز شده است که پیش‌بینی شده با اجرای این طرح تا ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.   دکترمحمدعلی صادق‌زاده، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه یزد، یکی از طراحان و اجراکنندگان سیستم نوین آبیاری زیرسطحی لوله تراوا در دانشگاه یزد گفت: در این سیستم آب از طریق لوله‌های پلیکا سوراخدار پوشیده با پارچه پلاستیکی در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک و در مجاورت ردیف درختان مستقیما در اختیار ریشه درخت قرار می‌گیرد.    وی به عنوان عضو هیات مدیره شرکت فناور نوآبیاران بوستان مهر افزود: این روش نوین آبیاری با سابقه تحقیقاتی و امکان‌سنجی ۳۰ ساله توسط موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ارزیابی و تایید شده است و توسط شرکت فناور نوآبیاران بوستان مهر به تولید انبوه رسیده و تا کنون در صد‌ها پایلوت باغات پسته و میوه و عرصه‌های مشجر اجرا و بهره برداری شده است.    وی تصریح کرد: این طرح اخیرا با موافقت معاونت اداری و مالی دانشگاه یزد و با نظارت مدیران فضای سبز دانشگاه، در قسمتی از فضای سبز ورودی بصیرت دانشگاه یزد اجرا شده است.    دکتر صادق‌زاده خاطرنشان کرد: از مزایای این سامانه نوین آبیاری صرفه‌جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب، عدم نیاز به سیستم‌های فیلتراسیون و پمپاژ آب و امکان کود آبیاری و نیز عدم مزاحمت در انجام عملیات باغبانی است.   دکتر حسن حسینی‌نسب عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه یزد و مدیرعامل شرکت نوآبیاران بوستان مهر نیز در تشریح این سیستم گفت: روش‌های متعددی برای آبیاری درختان در دنیا ابداع و مورد استفاده قرار گرفته است. ازجمله این روش‌ها می‌توان به روش‌های آبیاری غرقابی، روش آبیاری قطره‌ای و روش آبیاری لوله تراوا اشاره کرد.    وی افزود: روش آبیاری لوله تراوای زیر سطحی جدیدترین روش ابداع شده توسط محققین کشور است که طرح تحقیقاتی اولیه آن در دانشگاه یزد انجام و مورد تایید موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور قرار گرفته است.    به گفته وی در این سیستم روان آب سطحی وجود ندارد و تبخیر از سطح هم ناچیز بوده و رشد علف‌های هرز کاهش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی