Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - انگورکاران استان کردستان با تولید سالانه بیش از ۷۰هزار تن انگور سیاه، به علت نبود سردخانه‌ای مناسب برای نگهداری و صنعت فرآوری، بهره‌ای از رنج یک ساله خود نبرده و حاصل زحمات آنها نصیب دلالان می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بانه، وقتی در بازار از کنار میوه‌های رنگارنگ رد می‌شوید، انگورهای سیاه و مخملی قطعا شما را وسوسه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با گذاشتن یک حبه انگور در دهانتان، طعمی بی‌نظیر و شیرین را تجربه می‌کنید. انگور سیاه، بیش از 6000 سال است که کشت می‌شود و همین مسئله آن را به یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های شناخته شده برای بشر تبدیل کرده است.

این میوه خوشمزه دارای آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی هستند و به نسبت سایر انگورها، ارزش غذایی بالاتری داشته و فواید بسیاری همچون از کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی گرفته تا جلوگیری از سرطان، بهبود بینایی، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از عفونت‌ها و حفظ سلامت پوست برای سلامتی دارد. انگور سیاه سرشار از مواد مغذیست و بهترین هدیه طبیعت برای بشر است. این میوه فوق‌العاده حاوی ویتامین‌های زیادی مانند C ،A ،K و آنتی اکسیدان‌هاست و به همین دلیل است که باید این میوه را مصرف کرد تا از مزایای آن بهره‌مند شد.

طبق آخرین بررسی‌ها سطح زیرکشت انگور در کشور 316هزار هکتار تعیین شده که سهم استان کردستان از این مقدار 5.37 درصد است اما نکته‌ای که انگور کردستان را نسبت به سایر مناطق کشور متمایز کرده، تولید بیش از 70هزار تن انگور سیاه دیم است.

خبری خوش برای باغداران انگور در ایران/ کشمش "تیزاب" از هفته آینده به قیمت 16 تا 18هزار تومان خریداری می‌‌شودظرفیت عظیم چهارمحال و بختیاری در تولید انگور / 50 هزار تن انگور سالیانه تولید می‌شود

زاهد حاجی‌میرزایی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان به سطح زیر کشت و میزان عملکرد انگور در استان اشاره و اظهار داشت: 12هزار هکتار انگور دیم و 5هزار هکتار هم انگور آبی در استان وجود دارد.

وی افزود:  در اراضی آبی استان در هر هکتار 13.8 تن و در اراضی دیم هم چهار هزار و 700تن از این محصول تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت انگور دیم مربوط به شهرستان‌های بانه، مریوان، سروآباد، کامیاران و بخش‌هایی از سنندج و سقز است، گفت: رتبه نخست زیرکشت و تولید انگور دیم در استان را هم شهرستان مریوان به خود اختصاص داده است.

مدیرامورباغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت انگور آبی هم در شهرستان‌های سنندج، بیجار و قروه واقع شده و بیشترین تولید هم مربوط به سنندج است.

در همین راستا؛ در شهرستان بانه در سال‌جاری بیش از 9200تن انگور از باغات شهرستان برداشت می‌شود که از این مقدار 2هزارتن به‌صورت تازه‌خوری در بازار شهرستان عرضه مصرف و هفت هزار و 200 تن دیگر به کارخانجات، بازار دیگر شهرستان‌ها و استان‌های دیگر صادر می‌شود.

در حال حاضر 3200 انگورکار در بانه فعالیت داشته و در تمام روستاهای شهرستان باغات انگور داریم که بررسی و گفت‌وگوهای خبرنگار تسنیم با انگورکاران حاکی از آن است که نبود سردخانه‌ای مناسب برای نگهداری انگور، صنعت فرآوری، حمل و نقل و چرخه بازاریابی از تولید تا بازارهای مصرف از مهمترین دغدغه‌های آنان بوده که هر ساله زحمات و دسترنجشان در این زنجیره ناقص به باد می‌رود.

انگورکاران بانه‌ای می‌گویند علی‌رغم اینکه مردان و زنانمان در این شرایط سخت در کنار هم مشغول زحمت و تولید انگور باکیفیت هستیم اما کمترین دستمزد گیرمان نصیب‌مان می‌شود و مزد زحمات‌مان جیب دلالان بازار می‌رود چراکه آنان با قیمت پایین انگور را از ما خریداری کرده و خودشان با قیمت و سودبالاتر به فروش می‌رسانند.

در ادامه تصاویری از دسترنج انگورکاران بانه را از دریچه دوربین خبرنگار تسنیم می‌بینید:

انتهای پیام/481/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انگور سیاه تن انگور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۲۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی گردنه تته بعد از پنج ماه

سید شهرام کهریزی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه گردنه تته بین شهرستان پاوه در استان کرمانشاه و شهرستان سروآباد استان کردستان قرار دارد، گفت : این گردنه محور ارتباطی شهرستان پاوه و شهر‌های نودشه و نوسود در استان کرمانشاه به شهرستان سروآباد و مریوان در استان کردستان است.

وی با بیان اینکه همه ساله به دلیل بارش سنگین برف این گردنه چندین ماه از سال پوشیده از برف بوده و مسدود می‌شود، افزود: با توجه به سخت گذر بودن این محور، امکان انجام عملیات برف روبی در آن وجود ندارد و معمولا بازگشایی آن به اوایل بهار سال آینده موکول می‌شود.

وی با بیان اینکه این گردنه امسال هم حدود پنج ماه مسدود بود، اظهار کرد: ارتفاع برف در این گردنه نزدیک به پنج متر بود که در برخی نقاط تا هشت متر هم می‌رسید.

وی از آغاز عملیات برف‌روبی این گردنه از ۱۴ فروردین امسال خبر داد که تا روز گذشته (پنجم اردیبهشت) بدون وقفه ادامه داشت و افزود: بالغ بر ۵۴۰ هزار مترمکعب برف در این محور برداشته شد.

کهریزی از طول ۲۱ کیلومتری گردنه تته یاد کرد که ۱۷ کیلومتر آن در حوزه جغرافیایی استان کرمانشاه و مابقی در استان کردستان قرار دارد و یادآور شد: اکنون با تلاش عوامل راهداری تمام مسیر ۲۱ کیلومتری این گردنه باز است و در بازگشایی قسمتی که در محدوده استان کردستان بود همکاری کردیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • (ویدئو) حمله خرس خرابکار به کندوهای زنبورداران در بانه
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • گردنه تته بعد از ۵ ماه بازگشایی شد + عکس
  • بازگشایی گردنه تته بعد از پنج ماه
  • توقیف محموله تلفن همراه آیفون قاچاق در بانه
  • بازگشایی گردنه تته در کردستان پس از ۵ ماه
  • توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه
  • تیزر «بارگادون» منتشر شد/ مستندی درباره آداب خوشه‌چینی انگور
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • ثبت۲ وقف جدید در کردستان