Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- قصه تلخ و غم‌بار خشک شدن و آتش‌سوزی در جنگل‌های اُرس شمال استان سمنان دیگر برای مردم و رسانه‌های استان سمنان تکراری شده و هر از گاهی اخبار خشک شدن سطوح وسیعی از این جنگل‌ها یا وقوع آتش‌سوزی در آن منتشر می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، شهرستان مهدی‌شهر در شمال شهرستان سمنان یکی از مناطق مهمی است که محل رویش درختان چند هزارساله «اُرس» یا همان «سرو کوهی» بوده و به‌نوعی از جاذبه‌های مهم طبیعت‌گردی در استان پهناور سمنان به شمار می‌رود؛ اما در طول سال‌های گذشته همواره پدیده‌های خشک شدن درختان در جنگل‌های اُرس این شهرستان و نیز آتش‌سوزی در این جنگل‌ها سبب از بین رفتن سطح نسبتاً وسیعی از اُرسستان‌های مهدی‌شهر و دیگر شهرستان‌های شمالی استان سمنان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همیشه اخبار آتش‌سوزی در جنگل‌های با ارزش ارس در استان سمنان کام مردم و مسئولان را تلخ کرده و داوطلبان طبیعت‌دوست محلی را برای خاموش کردن جنگل‌های آتش گرفته به دامن طبیعت کشانده است.

اما شاید بیشتر از تلاش برای خاموش کردن آتش‌هایی که دل طبیعت دوستان را همراه درختان در این جنگل‌ها می‌سوزاند؛ لازم است تا منشأ این خطرات و آسیب‌ها شناسایی و برای آن چاره‌اندیشی شود.

عامل انسانی و آفتی به نام «ارس‌واش» تهدیداتی که باید رفع شوند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان معتقد است که عامل انسانی تنها یکی از علت‌های آتش‌سوزی در جنگل‌های سرو کوهی در این استان است.

آن‌گونه که جعفر مرادی حقیقی گفته است؛ گروه عمدتاً عامل انسانی آتش‌سوزی‌ در جنگل‌ها و طبیعت را رقم می‌زند؛ ریشه بسیاری از این آتش‌سوزی‌ها یا به عبارت بهتر آن چیزی که به ایجاد حریق در جنگل‌ها کمک می‌کند؛ پدیده‌ای به نام «خشک شدن درختان جنگل» است. موضوعی که شاید باید بیشتر به آن فکر کرد و برای آن تدبیری اندیشید.

وی افزود: اگر بخواهیم ویژه درختان چند هزارساله ارس صحبت کنیم به آفتی به نام «اُرس‌واش» یا «دار واشک» می‌رسیم. در واقع، یکی از عواملی که باعث خشک شدن درختان کهن‌سال و دیر زیست در شمال استان سمنان به‌ویژه شهرستان مهدی‌شهر شده، همین افت نیمه انگلی است که در مناطق شمالی استان سمنان درختان ارس به آن آلوده شده‌اند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: به دلیل اینکه درختان آلوده به ارس‌واش خشک می‌شود؛ می‌توانیم بگوییم که یکی از علت‌های مهم غیرمستقیم در آتش‌سوزی درختان ارس در شمال استان سمنان همین آفت ارس‌واش است.

اجرای طرح مبارزه با «دار واشک» در استان سمنان؛ می‌سوزانیم تا نسوزند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اقدامات این اداره کل برای مبارزه با آفت «ارس‌واش» یا «دار واشک» تصریح کرد: هم‌اکنون طرح کنترل و مبارزه با آفت نیمه انگلی ارس‌واش در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان قرار دارد.

مرادی حقیقی افزود: مبارزه با این آفت در سطح چهار هزار و 500 هکتار از ارسستان‌های در منطقه «سرلش» در شمال شهرستان مهدی‌شهر در حال اجراست.

وی با تأکید بر لزوم استفاده از نظارت کارشناسی برای مبارزه اصولی با آفت ارس واش تصریح کرد: این طرح با نظر کارشناسان فنی حوزه مبارزه با آفت و کارشناسان مرکز تحقیقات منابع طبیعی در دست اجراست و بر این اساس بهترین روش قطع سرشاخه‌ها و شاخه‌های آلوده به این آفت عنوان‌شده است  و البته تا این آفت و سرشاخه‌های آلوده به آن سوزانده نشود؛ احتمال سرایت آفت به سرشاخه‌های غیر آلوده نیز وجود دارد؛ بنابراین در اسرع وقت با اجرای این طرح در حال مبارزه با آفت «ارس واش» هستیم و سرشاخه‌های آلوده به آن را قطع می‌کنیم و با سوزاندن آن آفت نیمه انگلی ارس‌واش را از بین می‌بریم.

آتش کمبود امکانات، دامنگیر جنگل‌های گلستان/سازمان مدیریت بحران به قول‌هایش عمل کندآتش‌سوزی تالاب بین‌المللی میانکاله مهار شد/ 10 هکتار از اراضی در آتش سوختآتش‌سوزی جنگل‌های "دیل" گچساران مهار شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به نقش مهم شهروندان در اجرای طرح‌هایی نظیر طرح مبارزه با آفت «ارس واش» عنوان کرد: از بهره‌برداران عرصه‌های و سامانه‌های عرفی منابع طبیعی و شهروندان طبیعت دوست می‌خواهیم که اگر با درختان آلوده به این آفت مواجه شدند؛ آن را از طریق مبادی ارتباطاتی اعلام‌شده، به یگان حفاظت منابع طبیعی استان سمنان اطلاع دهند تا در اسرع وقت ریشه‌کن شود و به سایر جنگل‌های استان سمنان سرایت نکند.

انتهای پیام/363/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان آتش سوزی در جنگل آتش سوزی در جنگل ها شمال استان سمنان مبارزه با آفت جنگل های ا سرشاخه ها مهدی شهر ارس واش خشک شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۲۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلیک ۴۰ موشک از جنوب لبنان به فلسطین اشغالی

به گزارش جام جم آنلاین، ارتش رژیم صهیونیستی از تداوم شلیک موشک‌ها از جنوب لبنان به سمت فلسطین اشغالی خبر داد.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که از صبح امروز تاکنون نزدیک به ۴۰ موشک از جنوب لبنان به سمت فلسطین اشغالی شلیک شده است.

بنابراین گزارش، دقایقی قبل نیز ۱۵ موشک به سمت الجلیل غربی شلیک شد.

برخی رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز از به صدا درآمدن آژیر خطر در الجلیل غربی و شلیک ۱۵ موشک از خاک لبنان خبر دادند.

شبکه المیادین گزارش داد که یک هدف نظامی در عرب العرامشه واقع در شمال فلسطین از سمت لبنان هدف آتش قرار گرفت.

همچنین یکی از مواضع رژیم صهیونیستی در حومه پادگان زرعیت واقع در الجلیل غربی و یکی از مواضع این رژیم در اطراف پایگاه برکه ریشه، هدف قرار گرفت.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی همچنین از شلیک یک موشک ضد زره از لبنان به سمت پادگان زرعیت خبر دادند.

با آغاز عملیات طوفان الاقصی توسط گروه‌های مقاومت فلسطین، حزب‌الله لبنان در راستای درگیر کردن بخش عمده‌ای از نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین و کاهش فشار بر مقاومت در غزه، اقدام به انجام عملیات‌های روزانه و سنگین علیه اهداف رژیم صهیونیستی در داخل خاک فلسطین کرده است.

در این باره رسانه‌های صهیونیستی نیز بارها اعتراف کرده‌اند که حزب‌الله در شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین همچنان دست برتر را دارد و ارتش اسرائیل در این منطقه به دام افتاده است.

دیگر خبرها

  • هدف قرار گرفتن یک کشتی در سواحل یمن
  • شلیک ۴۰ موشک از جنوب لبنان به فلسطین اشغالی
  • استان سمنان معتاد متجاهر ندارد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • آتش‌سوزیِ مهیب قطار حامل بنزین در آمریکا | ویدئو
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • نبض قیمت مسکن شمال شهر
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز