Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@13:51:03 GMT

بستر توسعه بخش کشاورزی استان اردبیل تسهیل می‌شود

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۳۰۲۸

بستر توسعه بخش کشاورزی استان اردبیل تسهیل می‌شود

خلیل نیکشاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اولویت کشاورزی این استان بر گذر از کشاورزی سنتی و ورود به کشاورزی مدرن متمرکز شده است.

به گفته وی ، استان اردبیل دارای ۲۹ هزار و ۴۰۰ دستگاه تراکتور ، ۱۴۵۰ دستگاه کمباین و بالغ بر ۸۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه انواع ادوات دنباله‌بند کشاورزی بوده و ناوگان مکانیزاسیون نیز در سطح ایده‌آل و قابل قبولی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهارکرد: متوسط ضریبی که برای مکانیزاسیون استان‌ها توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین شده است ، ۲.۱ درصد می‌باشد، در حالی که این ضریب در استان اردبیل ۳۶.۲ است.

نیکشاد افزود: این استان در تولید عدس، سویا،  بذر چغندر و ذرت بذری (سورگوم) رتبه اول ، سیب زمینی ، هلو و شلیل رتبه دوم ، کلزا ، عسل و پرورش گاو میش رتبه سوم ، پنبه رتبه پنجم ، گندم ، جو و انواع علوفه رتبه هشتم کشوری را حائز می‌باشد.

وی گفت: همچنین حدود ۱۰ درصد جوجه یکروزه کشور در این استان تولید می‌شود.

وی ادامه داد: استان اردبیل با تولید سالیانه حدود چهار میلیون تن انواع محصولات کشاورزی شامل ۳.۱ میلیون تن محصولات زراعی ، ۳۹۰ هزار تن محصولات دامی ، ۴۰۰ هزار تن محصولات باغی و ۹ هزار و ۸۰۰ تن ماهی حدود چهار درصد از تولید کشور را به خود اختصاص داده و ارزش ناخالص تولید سالانه بخش کشاورزی حدود ۲۴۰۰۰ میلیارد تومان می‌باشد.

استان اردبیل با دارا بودن حدود ۳.۹ میلیون واحد دامی ، سه میلیون قطعه طیور بومی و سایر ماکیان ، ۴۵۸ هزار کندوی زنبور عسل و تولید حدود ۲۷۸ هزار تن شیر خام ، ۳۰ هزار تن گوشت قرمز ، ۵۴ هزار تن گوشت سفید ۷۵۰۰ تن تخم مرغ ، ۷۳۴۰ تن عسل و ۹۸۰۰ تن ماهی در سال  از قطب‌های مهم دامپروری کشور بشمار می‌رود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی برداشت محصول اردبیل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی برداشت محصول اردبیل وزارت جهاد کشاورزی برداشت محصول اردبیل استان اردبیل هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۳۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد

 

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شِشتَمَد گفت: این تسهیلات در راستای ارتقای درجه و ضریب مکانیزاسیون شهرستان ششتمد در قالب خط اعتباری مکانیزاسیون پیگیری و صرف خرید ماشین آلات کشاورزی و دنباله بندها شده است.

علیرضا هاشم آبادی با بیان اینکه افزایش عملکرد تولید محصولات نیازمند به‌روزرسانی دانش کشاورزان و نوسازی ادوات است، افزود: استفاده از سامانه های نوین در مراحل کاشت تا برداشت، منجر به افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی می شود.

شهرستان ششتمد دارای ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار کشتزار آبی و بیش از ۲۴ هزار هکتار دیمزار، ۱۶۳ هزار راس دام سبک و ۲ هزار و ۵۶۵ راس دام سنگین است و سالانه ۹۳ هزار تن محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزی تولید می کند که مهمترین تولیدات آن گندم، جو، پنبه، زعفران، بادام و پسته است.

در این شهرستان بیش از ۱۱ هزار و ۸۰۳ نفر بهره بردار در بخش کشاورزی و دامپروری فعالیت دارند که از ۱۵۴ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۲۰۰ رشته قنات و ۷۵ دهانه چشمه بهره می برند.

مرکز شهرستان تازه‌تاسیس شِشتَمَد در ۲۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • اردبیل رتبه چهارم تولید عسل کشوری را دارد
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • رشد ۱۴ برابری تسهیلات مکانیزاسیون باغبانی در همدان
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی