Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@21:33:41 GMT

نقش اصولی مدیریت زمان در موفقیت آزمون کنکور

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۳۱۴۴

نقش اصولی مدیریت زمان در موفقیت آزمون کنکور

مدیریت زمان در آزمون کنکور اصول و قواعدی دارد که آگاهی از آن برای عدم کمبود وقت در این آزمون مهم است و داوطلب باید تکنیک‌های مدیریت زمان را بداند تا بتوانند به درستی از اندوخته‌های علمی خود بهره بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مدیریت زمان در آزمون کنکور اصول و قواعدی دارد که آگاهی از آن برای عدم کمبود وقت در این آزمون مهم است و داوطلب باید تکنیک‌های مدیریت زمان را بداند تا بتواند به درستی از اندوخته‌های علمی خود بهره بگیرد موفقیت در کنکور و رسیدن به نتیجه دلخواه تنها با دانستن آموزه‌های علمی ممکن نمی‌شود و لازم است تا داوطلبان کنکور در کنار درس خواندن، مدیریت زمان را نیز بدانند تا بتوانند موفق شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داوطلبانی زیادی هستند که اطلاعات علمی بسیار بالایی دارند، اما به دلیل عدم آگاهی از مهارت مدیریت زمان در جلسه کنکور فرصت کافی برای پاسخگویی به سوالات را نمی‌یابند؛ عدم توانایی در مدیریت زمان افزایش استرس و اضطراب اکثر داوطلبان کنکور را به همراه خواهد داشت.

اهمیت مدیریت زمان بر اساس تکنیک‌های آن در آزمون کنکور

آسیه آقایی، مشاور تحصیلی کنکور در خصوص مدیریت زمان در آزمون کنکور و تکنیک‌های مربوط به آن به خبرنگار ایمنا می‌گوید: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که داوطلبان در جلسه کنکور با آن روبرو هستند، عدم مدیریت زمان است و همیشه با داوطلبانی که در جلسه آزمون وقت کم آورده‌اند و یا عجله کردن در پاسخ به تست‌های کنکور باعث شده تا جواب تست‌ها را اشتباه بزنند روبرو هستیم؛ بنابراین مدیریت زمان از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که هر داوطلب کنکور سراسری باید ابتدا در طول سال و در جلسه آزمون‌های آزمایشی تمرین کند و در نهایت در جلسه آزمون سراسری به خوبی زمان خود را مدیریت کند تا پاسخگویی به سوالی را در اثر کمبود وقت از دست ندهد؛ با توجه به اهمیت مدیریت زمان در آزمون سراسری آگاهی از تکنیک‌های مدیریت زمان در کنکور به اندازه آموختن و دانستن نکات درسی مهم است.

وی با تاکید بر اینکه داوطلبان کنکور اگر مدیریت زمان را بلد نباشد، نمی‌تواند وقت را در جلسه تنظیم کنند، ادامه می‌دهد: برخی داوطلبان روی یک سوال به ویژه سوالات تخصصی خیلی وقت می‌گذارند، بنابراین نمی‌توانند به طور کامل سوالات را پاسخ دهند و وقت کم می‌آورند که همین موضوع باعث دلهره، استرس شدید داوطلبان و عدم تمرکز آنها برای پاسخ‌گویی صحیح به سوالات می‌شود.

کاهش استرس و اضطراب داوطلبان با کمک تکنیک‌های مدیریت زمان

این مشاور تحصیلی کنکور با اشاره تفاوت پاسخ به سوالات در آزمون‌های تشریحی و تستی، می‌افزاید: یکی از تفاوت‌های اصلی کنکور با امتحانات تشریحی در مدرسه زمان محدود پاسخگویی به سوالات است که داوطلب باید بتواند آن را مدیریت کند؛ ممکن است هر سال بسیاری از دانش آموزانی که با معدل بالا فارغ‌التحصیل شده‌اند به دلیل عدم مدیریت زمان در آزمون کنکور نتوانند موفق شوند و تنها داوطلبانی که زمان را به طور صحیح مدیریت می‌کنند، رتبه‌های خوبی را کسب می‌کنند.

وی تصریح می‌کند: آموختن تکنیک‌های مدیریت زمان آزمون کنکور در کاهش اضطراب و استرس داوطلبان این آزمون سرنوشت‌ساز تأثیر دارد و داوطلبانی که تکنیک‌های مدیریت زمان را می‌دانند و بر اساس آن زمان پاسخگویی به سوالات را برنامه‌ریزی می‌کنند، همیشه نسبت به داوطلبانی که آگاهی از مدیرت زمان ندارند، موفق‌تر هستند و استرس و اضطراب آنها نیز کمتر است.

آقایی با تاکید بر اینکه لازمه موفقیت در کنکور آگاهی از مدیریت زمان و تسلط کافی بر دروس است، اضافه می‌کند: هدف از یاد گرفتن روش‌های مدیریت زمان این است که داشته‌های علمی را بتوانیم روی کاغذ پاسخنامه آزمون بیاوریم، در واقع تنها دانستن روش‌های مدیریت زمان در آزمون بدون مطالعه قوی و وسط بر دروس مشکلی از داوطلب حل نخواهد کرد؛ روش‌های مدیریت زمان، وقتی کارآمد و مؤثر خواهد بود که مطالعات و دانش داوطلب کافی باشد و با داشتن نکات مدیریت زمان اندوخته‌های علمی وی از دست نرود.

مدیریت زمان و اندوخته علمی داوطلبان دو قاعده مهم در موفقیت آنها

وی خاطرنشان می‌کند: اصولاً مشکل زمان در کنکور پس از دانستن و مطالعه مطالب مطرح است، نه اینکه داوطلبان کم‌دانشی و عدم مطالعه کافی خود را به گردن زمان محدود هر درس در کنکور بیندازند، اگر واقعاً مشکل داوطلب مدیریت زمان باشد، باید تلاش کند، برای آن بیشتر وقت بگذارید و نکات لازم را برای مدیریت زمان لحاظ کند تا موفق شود.

مشاور تحصیلی کنکور با اشاره به اولین تکنیک مدیریت زمان در آزمون کنکور، ادامه می‌دهد: اولین تکنیک داشتن محدودیت زمان است؛ بین آزمون‌های تشریحی و آزمون‌های تستی تفاوت‌هایی وجود دارد. در آزمون‌های تشریحی محدودیت زمانی وجود ندارد، اما در آزمون‌های تستی و جلسه کنکور محدودیت زمان وجود دارد؛ به عنوان مثال برای درس‌های عمومی یک ساعت و ۱۵ دقیقه زمان و برای درس‌های تخصصی، سه ساعت و نیم به طور میانگین زمان در نظر گرفته شده است و داوطلب باید در این محدوده زمانی به سوالات پاسخ دهد. برای هر درسی نیز محدودیت زمانی وجود دارد پس داوطلب باید در محدوده زمانی مشخص به سوالات پاسخ دهد وقت اضافی برای سوالاتی که پاسخ آنها را نمی‌داند در نظر نگیرد و بر روی سوالاتی که پاسخ آن را می‌داند، امروز کند.

لزوم رعایت ترتیب در پاسخگویی به سوالات

وی با بیان اینکه ترتیب پاسخگویی به سوالات و دروس باید در آزمون کنکور حفظ شود، تاکید می‌کند: حفظ ترتیب پاسخگویی به دروس به داوطلب در مدیریت زمان و تکمیل پاسخنامه کمک می‌کند و در این صورت اشتباهات کمتری رخ می‌دهد، چرا که اگر داوطلب به ترتیب سوالات پیش نرود، ممکن است در پاسخ‌نامه جواب تست‌ها را جابه‌جا وارد کند و در این صورت با وجود دانستن پاسخ سوال، داوطلب در وارد کردن جواب در پاسخ‌نامه دچار اشتباه خواهد شد و تنها جابه‌جا شدن پاسخ یک سوال در پاسخ‌نامه باعث می‌شود تا داوطلب در آزمون موفق نشود و پاسخ تمام سوالات را اشتباه وارد کند.

آقایی می‌گوید: زمان‌های نقصانی نیز یکی از تکنیک‌های مدیریت زمان در آزمون کنکور است، در این تکنیک داوطلب سعی می‌کند از زمان تعیین شده برای پاسخگویی به هر درس دو تا سه دقیقه را ذخیره کند تا دوباره جواب‌ها و سوالات را با هم تطبیق دهد.

وی در خصوص تکنیک ضربدر و منفی در پاسخ‌گویی به سوالات کنکور، اظهار می‌کند: ضربدر و منفی تکنیک مهمی در مدیریت زمان است، در این تکنیک سوالات به سه دسته سوالات آسان، سوالات زمان‌بر و سوالات سخت و دشوار تقسیم می‌شود؛ داوطلب باید سوالات آسان و سوالاتی که پاسخ آن را می‌داند، حل کند، کنار سوالات زمان‌بر را ضربدر بزند و سوالات سخت را با علامت منفی مشخص کند تا در صورتی که داوطلب در پایان آزمون زمان اضافه داشت، دوباره به سوالاتی که با علامت ضربدر مشخص کرده پاسخ دهد، رعایت این تکنیک باعث می‌شود تا داوطلب به خوبی زمان خود را مدیریت کند.

مشاور تحصیلی کنکور می‌گوید: تکنیک بازگشت نیز مهم است و در این تکنیک داوطلب کنکور پس از به کار گرفتن تکنیک‌های مدیریت زمان، زمان اضافه خواهد داشت. در این تکنیک داوطلب دوباره به سوالاتی که پاسخ نداده و از قبل با علامت ضربدر مشخص کرده است، پاسخ می‌دهد. این تکنیک ویژه داوطلبانی است که در کنکور زمان اضافه دارند؛ البته تکنیک وقفه در آزمون نیز مهم است؛ در این تکنیک داوطلب پس از پاسخگویی به هر درس و عمل به تکنیک‌های دیگر، وقفه‌ای ۳۰ ثانیه‌ای در آزمون داشته باشد و از این زمان برای نوشیدن آب، خوردن و یا کمی استراحت استفاده کند تا بتواند ادامه آزمون را به خوبی سپری کند.

کد خبر 530969

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مدیریت زمان تکنیک های مدیریت زمان در کنکور داوطلب کنکور داوطلبان کنکور سراسری مشاور تحصیلی کنکور ۱۴۰۱ شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدیریت زمان در آزمون کنکور تکنیک های مدیریت زمان پاسخگویی به سوالات مشاور تحصیلی کنکور سوالاتی که پاسخ مدیریت زمان محدودیت زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۳۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی

وزیر بهداشت از رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی خبر داد و سهم شرکت کنندگان خانم و آقا در این آزمون را به ترتیب ۵۲ و ۴۸ درصد عنوان کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از وبدا، بهرام عین اللهی روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در حاشیه برگزاری پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی، با اشاره به رقابت بیش از ۱۲ هزار پزشک در این آزمون تخصصی، تصریح کرد: تعداد داوطلبان ثبت نام کننده در این آزمون ۱۲ هزار و ۳۵۸ نفر است که از این تعداد ۶۴۲۴ نفر خانم یعنی ۵۲ درصد شرکت کنندگان و ۵۹۳۴ نفر آقا یعنی ۴۸ درصد شرکت کنندگان را تشکیل می دهند. 

وی با بیان اینکه پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در ۲۹ حوزه امتحانی در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان برگزار می شود، افزود: داوطلبان شرکت کننده می توانند در ۲۷ رشته تخصصی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور نسبت به انتخاب رشته محل اقدام کنند.

عین اللهی با اشاره به اجرای مصوبات برنامه هفتم توسعه در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری، بیان کرد: در دولت مردمی این ظرفیت افرایش یافت، به طوریکه در سال گذشته ظرفیت پذیرش از ۳۲۰۰ نفر به بیش از ۵ هزار نفر افزایش پیدا کرد، امسال نیز ۱۲ درصد افرایش خواهیم داشت.

وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: طراحی آزمون دستیار تخصصی پزشکی بسیار علمی و فشرده از چندماه قبل توسط اساتید برجسته انجام شده و اقدامات امنیتی لازم نیز صورت گرفته است. در این راستا دفترچه آزمون در سه گروه طراحی می شود و تا زمان برگزاری آزمون محرمانه باقی می ماند. این آزمون نیز در کمال صحت و سلامت و به دور از حاشیه برگزار شد.

عین اللهی درمورد رشته هایی تخصصی که نیاز به پذیرش دستیار دارد، گفت: در سال گذشته سه رشته اطفال، طب اورژانس و بیهوشی نیاز به تکمیل داشت که در شورای آموزش پزشکی و تخصصی تصمیم گرفته شد که این رشته ها به صورت مستقیم از دوران کارورزی پذیرش شوند که به تمام دانشگاه ها اعلام کردیم و تکمیل این رشته ها صورت گرفت. 

وی در ادامه با اشاره به افزایش تعرفه ها از سوی دولت، گفت: این موضوع مشوق خوبی برای ورود دستیاران است.

وزیر بهداشت با اشاره به افرایش حقوق دستیاران در دولت مردمی، خاطرنشان کرد: در سال جاری حقوق دستیاران مجرد ۱۲ میلیون تومان و دستیاران متاهل ۱۵ میلیون تومان درنظر گرفته شد و از طرف دیگر مراکز درمانی نیز از درآمدهای اختصاصی خود کارانه ای را به دستیاران پرداخت می کنند که این موضوع باعث شده که امسال استقبال بیشتری برای ورود به دوره دستیاری را شاهد باشیم.

امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از محل برگزاری آزمون دستیاری تخصصی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بازدید کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رقابت داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش و EPT در دانشگاه آزاد اسلامی
  • اعلام آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کردستانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • گفت‌وگوی ویژه با احسان اصولی و پاسخ به مهم‌ترین سوالات
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزگار در استان سمنان
  • آزمون استخدامی آموزش و پرورش با رقابت ۹۴۲۵ داوطلب در گیلان برگزار شد
  • رقابت ۱۶ هزار و ۴۷۱ داوطلب کرمانشاهی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی